marko306 Odesláno 28. březen 2009 Odesláno 28. březen 2009 kolegovci, asi blba otazka, ale sa teda blbo spytam. Ma 306 1,9D 51Kw r.v.2001 EGR ventil? A ak ano kde ho mam hladat? Najlepsie by bolo nejake foto. Dakujem Citovat
virnik Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 tak to sa nahladaš ,načo by mu asi bol ked nema turbo:papa [upravil dne 29/3/09 virnik] Citovat
ozzy56 Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 Původně zaslal: virnik tak to sa nahladaš ,načo by mu asi bol ked nema turbo:papa [upravil dne 29/3/09 virnik] EGR ventil nemá s turbem nic společného ,je to ventil umožňující opětovnou cirkulaci výfukových spalin zpět do sání motoru--důvodem je snížení emisí ve výfuku--ventil je tam vlastně z ekologických důvodů. Já ho mám na fotce za nalévacím víčkem oleje--takový jako klobouček a vede k němu hadička od elmag. ventilu. Jiné foto nemám.EGR měly už 205 1.9 D--myslím,že ho máš taky Citovat
Pe.Tr Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 egr ventil u 1,9D neni nic neobvykleho Citovat
marko306 Odesláno 29. březen 2009 Autor Odesláno 29. březen 2009 aha, takze som asi neni lama. No idem hladat a dam vediet. Dik Citovat
marko306 Odesláno 29. březen 2009 Autor Odesláno 29. březen 2009 hladam, hladam, ale nic take som tam nenasiel. Ako je zaciatok sania je tam nieco take podobne ale neviem to asi nebude ono. Hned hodim foto [upravil dne 29/3/09 marko306] Citovat
PatoRS Odesláno 30. březen 2009 Odesláno 30. březen 2009 Marko skus hladaj zo zadnej strany motora ja mam tam ten ventil aspon myslim ... OT: minule som mal pri jednej prilezitosti dole ten cely saci bazmeg ten spolocny box pre vzduch a zistil som ze je uplne vovnutri zasraty od olejoveho maglajzu a dve sacie kanale boli tym zanesene asi na polovicny priemer.....tak som to poriadne vyskrabal a teraz ide auto ako nove....s mensou spotrebou..... Mam pocit ze to robilo odvetranie kartrovych plynou do sacieho potrubia tak som to kolienko od nalievacieho hrdla pre olej odpojil a do diery v sacom boxe dal zatku.....este chvilku tak pojazdim a hodim to dole a uvidim ci sa to dalej zanasa.... Citovat
marko306 Odesláno 30. březen 2009 Autor Odesláno 30. březen 2009 Vies mi hodit nejake foto? Ja som vzadu hladal a tam na 100% nic take nemam. A este to sanie je na zaciatku (myslym ten zaciatok co som sem dal foto) len nasunute? Lebo ako som si pretesnoval veko ventilov tak som nevedel dat dole ten predok, tak som to len nadvihol a tak montoval. [upravil dne 30/3/09 marko306] Citovat
dodino Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 treba ist od vyfukoveho potrubia.tam je prichytena kovova trubka ktora pokracuje smerom dopredu,uchytena je jednym srobom o motor a v vchadza do toho plastoveho krytu.tam by mal byt egr ventil.je tam konektor a podtlakova hadicka.chcel som ho tiez zaslepit,ale vzadu na to vyfukove potrubie je to uchytene dvoma inbusovymi srobmi ktore sa mi nedaju povolit.uvitam rady ako na to.asi budem musiet od motora odsrobovat celu vyfukovu prirubu potom odrezat a vyvrtat.ale mozno to ani nema cenu za tu babracku. Citovat
marko306 Odesláno 21. duben 2009 Autor Odesláno 21. duben 2009 Původně zaslal: dodino treba ist od vyfukoveho potrubia.tam je prichytena kovova trubka ktora pokracuje smerom dopredu,uchytena je jednym srobom o motor a v vchadza do toho plastoveho krytu.tam by mal byt egr ventil.je tam konektor a podtlakova hadicka.chcel som ho tiez zaslepit,ale vzadu na to vyfukove potrubie je to uchytene dvoma inbusovymi srobmi ktore sa mi nedaju povolit.uvitam rady ako na to.asi budem musiet od motora odsrobovat celu vyfukovu prirubu potom odrezat a vyvrtat.ale mozno to ani nema cenu za tu babracku. a foto nemas? Ja tam nist take nemam. Su len dve moznosti: 1; predchadzajuci majitel to odstranil 2;som slepy jak nosorozec a nevidim to tam Inac len tak pomimo, kukam, ze si ze nitry Citovat
dodino Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 foto mozem poslat v sobotu alebo v nedelu. Citovat
RichVa Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 Původně zaslal: marko306 kolegovci, asi blba otazka, ale sa teda blbo spytam. Ma 306 1,9D 51Kw r.v.2001 EGR ventil? A ak ano kde ho mam hladat? Najlepsie by bolo nejake foto. Dakujem má. Sundej dekl z motoru a máš ho pří,o před očima. Vypadá jako velké plastové Téčko. Zleva do něj vede kovový vlnovec zepředu sání a zezadu do motoru. Pak je tam ještě kus elektriky. Samotný vypadá takto: http://www.pop-art.cz/WbaPrdDatailPageCmb.asp?PrdRc=33081 Citovat
BUTCHER306TD Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 a ma EGR ventil 1,9TD 66kW z 95roku? jednou sem ho jen tak narychlo hledal, ale za intercolerem sem prd videl a nechce se mi kuli tomu sundavat... diky Citovat
marko306 Odesláno 22. duben 2009 Autor Odesláno 22. duben 2009 to RichVa: tam sa napaja sanie vzduchu od filtra a prechadza to do sania motora. Tak to je teda ono? Hm zaujimave. Citovat
dodino Odesláno 25. duben 2009 Odesláno 25. duben 2009 marko toto je egr ventil v mojom motore.a som z hrnciaroviec.dufam ze tam ta fotka je. Citovat
dodino Odesláno 25. duben 2009 Odesláno 25. duben 2009 z lava tam prichadza ta kovova trubka od vyfuku ktoru sa mi nedari odpojit.nie pri egr ventile ale za motorom.chcel by som to totiz zaslepit kvoli tomu ze som mal dole ten plast ktorym sa nasava vzduch do motora a je tam plno spiny a karbonu prave z vyfukovych plynov ktore tam idu cez ten ventil. Citovat
marko306 Odesláno 25. duben 2009 Autor Odesláno 25. duben 2009 jj, mam to tak ako ty. To sanie som z casti mal aj ja dole(zozadu tie parohy) ale z toho EGR ventilu som nevedel dat dole to sanie. Je to tam len nasunute? A tiez som tam mal strasny bordel. [upravil dne 25/4/09 marko306] Citovat
Lubo181 Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Ahojte tie parohy drzia este dve skrtuky ktore su tak pomedzi a potom ich staci odkyvat a co sa tyka toho ventilu ja to precistujem pravidelne lebo je to vecne mazlave a od oleja. Citovat
Lubo181 Odesláno 18. únor 2012 Odesláno 18. únor 2012 Ahojte tie parohy drzia este dve skrtuky ktore su tak pomedzi a potom ich staci odkyvat a co sa tyka toho ventilu ja to precistujem pravidelne lebo je to vecne mazlave a od oleja. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.