jarco623 Odesláno 26. březen 2009 Autor Odesláno 26. březen 2009 noo ferry bol som v peugeote uz davnejsie lebo mi idsiel imobilizer a mi tam mechanik povedal ze niekto sa hrabal v bsi,lebo cvocky co su tam boli polamane a len tak lepena dookola.a druhy v inom servise vravel ze niekto sa snazil stiahnut km ale ze mu to nevyslo.hmmm cize tak vyzera ze mali pravdu to co si pisal ze logicke!! da sa to nejako opravit? alebo odpojim jeden kablik co ide z bsi do budikov,ale to je hlupost to asi nepomoze Citovat
El-Chio Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 Nebere si udaje o rychlosti auto z ABS? Citovat
Guest servisman Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 Původně zaslal: El-Chio Nebere si udaje o rychlosti auto z ABS? na kole jsou čidla a ty berou rychlost kola jak se otáčí a pak zdali se blokuje či ne pro brzdění vysvětleno obrazně Citovat
jarco623 Odesláno 26. březen 2009 Autor Odesláno 26. březen 2009 honza rychlost auta sa berie z prevodovky tak ako napisal ferry,viem co myslis je to na poloosi na vonkajsej strane.ale to sluzi iba na abs pokial sa nemyslim.. Citovat
El-Chio Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: El-Chio Nebere si udaje o rychlosti auto z ABS? na kole jsou čidla a ty berou rychlost kola jak se otáčí a pak zdali se blokuje či ne pro brzdění vysvětleno obrazně Takze ak to spravne chapem tak je cidlo na prevodovke a aj na kolesach su a porovnava to z prevodovky s tymi na kolesach? Citovat
AnotherOne Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 Původně zaslal: Ferry no ono je to myslim tak, ze jeden udaj o vzdalenosti je ulozen v budikach a druhy udaj je ulozen v BSI a ten udaj v budikach muze ta BSI prepsat, mozna i naopak, ale to fakt nevim. takze jeslti se to prepise na 0000 tak to je udaj z BSI, ktera ho vnuti budikum a ty pak zobrazuji podle ni. Je mozne, ze se v te BSI nekdo predtim hrabal a zkousel stahnout kilometry a neco tam odpalil a ted to blbne. Ale to jsou jen dohady, nic blizsiho o tom nevim Áno je to tak ako píšeš. Prepisujú sa tie km, ktoré su menšie. Tj. ak je v bsi menej tak sa tam zapíšu tie z tacho a opačne. [upravil dne 26.3.2009 AnotherOne] Citovat
AnotherOne Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 Původně zaslal: El-Chio Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: El-Chio Nebere si udaje o rychlosti auto z ABS? na kole jsou čidla a ty berou rychlost kola jak se otáčí a pak zdali se blokuje či ne pro brzdění vysvětleno obrazně Takze ak to spravne chapem tak je cidlo na prevodovke a aj na kolesach su a porovnava to z prevodovky s tymi na kolesach? Nie porovnavajú sa len tie z kolies navzájom. Citovat
jarco623 Odesláno 26. březen 2009 Autor Odesláno 26. březen 2009 a neda sa to nejako doma opravit?? a mam doma druhu bsi ale nieje nakodovana neda sa nejako napojit a vyskusat? Citovat
jarco623 Odesláno 27. březen 2009 Autor Odesláno 27. březen 2009 inak co mam tu druhu bsi tak som ju napojil a som zapol zapalovanie a ukazalo mi na tahometru ze mam 42000km tak ako aj na mojej bsi.vsak tam by malo ukazat km co su na tamtej bsi?ci sa mylim? Citovat
AnotherOne Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 Vieš koľko km bolo v tom druhom BSI? Prenášajú sa z tacho do BSI a opačne podľa toho kde je menej. Ak v nej bolo menej tak sa tých 42k preneslo z tacho. Citovat
jarco623 Odesláno 29. březen 2009 Autor Odesláno 29. březen 2009 fuuu neviem to bsi bolo z buracky,ale si mysliim ze malo viac ako 42000km a ked ju napojim tak mi aj na 1 aj na 2 bsi tak isto ukazuje km. Citovat
Burisek Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 tak pokud máš staré budíkytak je rozdělej a a z těch co máš teď v autě si přendej jen to počítadlo km,jde to sice ztuha ven tak bacha ale je to zaměnitelné,osobně jsem to dělal a není problém,jen je teď mám též v autě tak ti nemoho poslat foto,prostě je rozdělej a z těch původních co máš doma po rozdělání zezadu vyndej z té desky opatrně ten digi počítač km a z auta co máš v mílích ho vyměň stejným způsobem.... za ten co počítá v km.... a mělo by to bejt v cajku a pak vyřeš tu komunikaci bsi.... ale lze to vyměnit,je to tam jen nastrčené..... Citovat
jarco623 Odesláno 29. březen 2009 Autor Odesláno 29. březen 2009 hmm lenze ja mam new model a tak su budiki v strede a su zalepene.porazi ma stoho auto!! vecer idem do garaze a idem skusit prejst kable medzi bsi a budikmi ci nahodou nieje niekde chyba.ale neviem neviem:myslim Citovat
Burisek Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 Původně zaslal: jarco623 hmm lenze ja mam new model a tak su budiki v strede a su zalepene.porazi ma stoho auto!! vecer idem do garaze a idem skusit prejst kable medzi bsi a budikmi ci nahodou nieje niekde chyba.ale neviem neviem:myslim aha,tak u nových budíků nevím,ale každopádě pokud se ti je povede rozdělat to počitadlo by mělo jít vyměnit místo mil co máš nyní za ty v km co jsi měl.....jinak si myslím že to bude fugovat ale bude to hlásit anomálii počítadlo mil v budíkách versus BSI v km..... bude ti to holt blbě ukazovat vzdálenosti.... Citovat
jarco623 Odesláno 29. březen 2009 Autor Odesláno 29. březen 2009 vies tie km ma teraz az tak nestvu ked mi vobec nefunguju nepameta si km,stale ked nastartujem mi to pocita 42000 prejdem 5m a mi zacne pocitat od 0000 a ked vypnem zapalovanie a zapnem zase tam je 42000km a toto robi dookola a dost ma to dokaze stvat,akoby si nic nepametalo!a ked som mal tie svoje budiky tak mi namiesto tych 42000km ukazovalo 99999 a to iste robilo ako som pisal vyssie,tak preto sa zatim nesustredim na tie mile a km. Citovat
Burisek Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 Původně zaslal: jarco623 vies tie km ma teraz az tak nestvu ked mi vobec nefunguju nepameta si km,stale ked nastartujem mi to pocita 42000 prejdem 5m a mi zacne pocitat od 0000 a ked vypnem zapalovanie a zapnem zase tam je 42000km a toto robi dookola a dost ma to dokaze stvat,akoby si nic nepametalo!a ked som mal tie svoje budiky tak mi namiesto tych 42000km ukazovalo 99999 a to iste robilo ako som pisal vyssie,tak preto sa zatim nesustredim na tie mile a km. jj to jsem pochopil,tam bude nějaká chyba v té komunikaci..... Citovat
Ferry Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 Původně zaslal: Burisek Původně zaslal: jarco623 hmm lenze ja mam new model a tak su budiki v strede a su zalepene.porazi ma stoho auto!! vecer idem do garaze a idem skusit prejst kable medzi bsi a budikmi ci nahodou nieje niekde chyba.ale neviem neviem:myslim aha,tak u nových budíků nevím,ale každopádě pokud se ti je povede rozdělat to počitadlo by mělo jít vyměnit místo mil co máš nyní za ty v km co jsi měl.....jinak si myslím že to bude fugovat ale bude to hlásit anomálii počítadlo mil v budíkách versus BSI v km..... bude ti to holt blbě ukazovat vzdálenosti.... vymena displeje nic neresi, rozliseni mile/km zavisi na desce plosnych spoju , ale to uz jsem psal asi o 10 prispevku vys, chce to precist cele vlakno Citovat
Burisek Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 Původně zaslal: Ferry vymena displeje nic neresi, rozliseni mile/km zavisi na desce plosnych spoju , ale to uz jsem psal asi o 10 prispevku vys, chce to precist cele vlakno aha,jj četl jsem to,ale když jsem byl za klukama v Benešově v Dee,tak mi dal UK verzi budíků,protože mi nešel tachometr s otáčkoměrem,a tacho rozchodil,říkal že ty moje staré byly KO,a že musí ještě přehodit ten digi budík z těch mojich starých do toho angličáka abych měl své hodnoty na km,ale nevím co tam ještě bylo povyměňovaného ten ciferník byl jasnej a počítač km byl můj s počtem km které jsem tam měl.... Citovat
jarco623 Odesláno 30. březen 2009 Autor Odesláno 30. březen 2009 sraci akurat som prisiel z garaze a oznamujem ze kaslem nato!!!!!!nema to zmysel celu soferovu sranu som rozobral komplet!!prezeral som koncovky kable,ale ked som dal prec bsi a poistkovu skrinku tak ma az zatiahlo!lebo nejako sa mi tam nepozdava elektrika.4ks su stiknute ale nemaju nikde protikus idu smerom do poistkovej skrinky.a od poistkovej skrinky ideu 2ks take hrubsie oranzove kable a dalej sa spajaju do kopy a su spojene z kablami zeleny a druhy neviem,nevedel som zistit cisla je tam strasny pristup a nasiel som aj odpojeny alebo skor odtruhnuty taky tenucky modry kablik,ale nemam sajnu kde to ide,mal take cudne pismena na sebe.potom som mal budiky vonku a ked som ich nasadil tak vypnute zapalovanie a budiky sa rozsvietili,blikali ukazali km nejakych 715000km a pipalo to.a potom zhaslo a to bolo vsetko.a je to zase tam kde to bolo predtym.to bol tak k...t elektrikar co to robil ruky nohy polamat!!!co si otom myslite?viem ze je to tazsie pochopit ako vidiet,ale lepsie to uz neviem vysvetlit.ale hlavne ma stve tie oranzove kable co su spojene a neviem ci to je origo alebo nie,ale neverim zeby to origo v peugeote tak urobili,lebo nieje to ani zaizolovane izolackou,ale takou tvrdou priesvitnou gumou ale nieco take,urobil by som vam aj foto ale nemam blesk.mate niekto schemu zapojenia poistkovej skrinky? ci je to zbytocne?idem urobi kukuk do servicebox. Citovat
Dave_k Odesláno 30. březen 2009 Odesláno 30. březen 2009 Kdyby jsi měl alespoň ty čísla kabelů tak by se s tím dalo něco vymyslet. Alespoň zkus napsat jakejch konektorů se to týká (barva, počet pinů a kde jsou (BSI, budíky, pojistky)). To už by se ve schématech nechalo dohledat a případně pak měřákem najít i kam až to má vést. Fotky by taky hodně pomohly. Nasviť to lampou nebo baterkou. [upravil dne 30/3/09 Dave_k] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.