Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mam taky problem,stale ked nastartujem ukazuje mi tachometer 42000 km a ked prejdem 4metre tak mi tie km skocia na 00000.

Ked vypnem zapalovanie tak stale mi nabehnu 42000km,a tak to ide stale dokola.budiky mam druhe a su v poriadku.

tak ma napadlo ze ci nieje nejaky snimac na prejdene km,ci nahodou nieje vadny alebo nieco take?a dost ma to stve a chcem to opravit,ale uz ma nic ine nenapada ako nejaky snimac.alebo nahodou bsi?

dakujem za rady a toto mi robi stale,alebo ked som vymenil budiky treba ist na diagnostiku?ale co mam stym robit,tak podobne sa mi spravalo aj moje stare budiky,ale tak namiesto 42000km ukazaovalo stale 99999 uz som o tom pisal.a teraz robi zase tak.prosim prosim poradte mi!

Sorry ale duplicitni vlakno jsem smazal. Ferry

[upravil dne 26/3/09 Ferry]

Odesláno

pohode som nevedel kde to mam napisat,a inak este jednu vec som si vsimol,ze ked chodim do prace tak na tamtych budikov som mal dlhu cestu 12km a ked mam tieto budiky tak mam 8km to je ako mozne?????? a isiel som uplne tou istou cestou ako stale chodim hmmmm

Odesláno

noo to su z anglicaka ale vsak to by malo byt jedno nie? vsak to riadi elektrika a da sa to urobit normalne? mozno zato mi vynuluje tahometer? to ma ani nenapadlo!zeby aj toto bolo fakt v milach?? :grr

Guest servisman
Odesláno

tu máš ang.tachmetr v mílích a malé čísla červené jsou km

[upravil dne 26/3/09 honza406]

post-0-14109605493923_thumb.jpg

Odesláno

noo taky som si zohnal z anglickeho,da sa to nejako urobit aby to ukazovalo normalne?? a moze byt problem aj v tych km co som pisal na zaciatku???porazi ma keby som bol vedel,ja som myslel ze take cosi riadi elektrika a ona sa si da km podla impulzov ci ako to funguje! :myslim

Odesláno
Původně zaslal: honza406

třeba snad rozebrat budíky a přehodit rychloměr :myslim

to nepomuze, deska plosnych spoju je jednolita a neni nijak mozne zmenit budiky co pocitaji v milich na budiky pocitajici v km

Původně zaslal: jarco623

noo taky som si zohnal z anglickeho,da sa to nejako urobit aby to ukazovalo normalne?? a moze byt problem aj v tych km co som pisal na zaciatku???porazi ma keby som bol vedel,ja som myslel ze take cosi riadi elektrika a ona sa si da km podla impulzov ci ako to funguje! :myslim

impulsy od cidla rychlosti na prevodovce skutecne jdou. Jdou do BSI, ktera je spracovava a pak po datove sbernici dvou dratu posila do budiku, nic blizsiho ale k tomu nevim

Guest servisman
Odesláno

to Ferry nemám zkušenost s new budíkama já mám třeba budíky samostatně řešený

Odesláno

ja taky nemam s novyma zkusenost, ale prave ze u staryho modelu je ta deska v jednom celku, takze se neda jednoduse vymenit jen cast, nebo jen displej pocitadla

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: Ferry

ja taky nemam s novyma zkusenost, ale prave ze u staryho modelu je ta deska v jednom celku, takze se neda jednoduse vymenit jen cast, nebo jen displej pocitadla

to jsou moje takže se dají samostatně

post-0-14109605495129_thumb.jpg

Odesláno

honza406 ako mas riasene samostatne budiky?trosku som nepochpil ako to myslis. a nemate nahodou foto kde je ten snimac rychlosti,raz som niekde nasiel ze je na prevodovke,ale nepametam si viac,nevenoval som tomu velku pozormost a pisalo sa to tu na nete,ale teraz som hladal a neviem to najst.nahodou neviete link,alebo foto? tak sa riesili ze nejaky silon bol tam zly alebo nieco take fakt viac neviem :o( ale ja si myslim ze to co si nepameta km ze mi ich stale vynuluje tak to je asi chyba bsi.neviem moj nazor ak sa myslim opravte ma.

Odesláno

Původně zaslal: Ferry

to jsou moje takže se dají samostatně

to je sice hezky, nicmene deska plosnych spoju, na kterou jsou nastrceny je v jednom celku, takze stejne smolik, ukazovat to bude stale vzdalenosti v milich

Odesláno
Původně zaslal: jarco623

honza406 ako mas riasene samostatne budiky?trosku som nepochpil ako to myslis. a nemate nahodou foto kde je ten snimac rychlosti,raz som niekde nasiel ze je na prevodovke,ale nepametam si viac,nevenoval som tomu velku pozormost a pisalo sa to tu na nete,ale teraz som hladal a neviem to najst.nahodou neviete link,alebo foto? tak sa riesili ze nejaky silon bol tam zly alebo nieco take fakt viac neviem :o( ale ja si myslim ze to co si nepameta km ze mi ich stale vynuluje tak to je asi chyba bsi.neviem moj nazor ak sa myslim opravte ma.

fotku jsem daval ja, je umisteny na vystupu prave poloosy z diferencialu na prevodovce. A osoupava se plastove ozubene kolecko nahonu toho cidla.

Ale tohle cidlem podle mne nebude

cidlo_tacho.jpg

Guest servisman
Odesláno

tak to jo už pochopil já myslel že to bude v tacháči přímo :(

Odesláno

tak to jo už pochopil já myslel že to bude v tacháči přímo :(

prave ze ne :( ty ukazatele jsou jen obycejne civecky, ktere otaci rucickou, ale signal do nich jde tema tyckama, na kterych byvaji studene spoje a ty jsou priletovane k tom plosnemu spoji pod nima

Odesláno

nevadi to ze ukazuje v milach nech ukazuje :) aspon budem in :) ale nech mi nenuluje tie km stale na nulu.rozmyslam ci to nerobi aj koly tomu cidlu rychlosti,prejdem 4metre a hned to vynuluje vecer hodim foto aby ste mali predstavu ocom hovorim,a uz aj ked naskocia tie 00000 tak nech ostanu,ale ja ked vypnem a zapnem zapalovanie tak zase nabehnu 42000km.mam doma druhu bsi len ju treba nakodovat,lebo neviem ani odskusat tahometer ci je chuba v bsi alebo kde,lebo mi vypisuje vadne elektricke zapalovanie cize imobilizer,jaaaj keb sa dal nejako odstavit :o) nahodou vy neviete ci sa to da? asi hlupa otazka,ale za pokus nic nedam

Odesláno

no ono je to myslim tak, ze jeden udaj o vzdalenosti je ulozen v budikach a druhy udaj je ulozen v BSI a ten udaj v budikach muze ta BSI prepsat, mozna i naopak, ale to fakt nevim. takze jeslti se to prepise na 0000 tak to je udaj z BSI, ktera ho vnuti budikum a ty pak zobrazuji podle ni. Je mozne, ze se v te BSI nekdo predtim hrabal a zkousel stahnout kilometry a neco tam odpalil a ted to blbne.

Ale to jsou jen dohady, nic blizsiho o tom nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...