Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim mam takovy problem mam windows vista a pokazde kdyz si zapnu nejakou hru okamzite se mi minimalizuje do listy a nejde uz spustit ale jak ji dam jenom do okna a ne na celou obrazovku tak jede nevite nekdo cim to muze byt

Diky za odpovedi ;)

[upravil dne 23/3/09 Ferry]

Odesláno

Nevíme :) Třeba se s tím někdo setkal a bude vědět i tak, ale spíš si myslím, že by to chtělo krapet upřesnit.

Visty samotný - jak si na tom s instalacá záplat a Service Packů?

Hry - co je to zač? Něco staršího, nebo nový? Dělají to všechny, nebo jen některý? Jmenuj něco konkrétního

Ovladače - co máš za grafiku? Jaký používáš ovladače?

Odesláno

visty tam jsou uz od zacatku co se koupil takze aktualizace atd se porad obnovuji

Delaji to vsechny hry

a grafika je integrovana nVidia (je to notas)

Odesláno

directx mam novy a rozlisenim hry to nebude

A Edison ma pravdu taky bych to nejradsi prehodil ale je to notas od segry takze nemuzu a az zprovoznim muj tak budu mit klid ale kdy to bude to nevim potrebuju kopit novy hdd ale nemam penize vsechno ted cpu do auta

Odesláno

Upresni jake \"vsechny hry\". Jedou pod DX nebo pod OpenGl? Jake mas ovladace grafiky? Jsou z dodaneho CD (ci primo defaultni z Vist) nebo jsi je aktualizoval z netu? Z webu nvidie ci z netu vyrobce ntb ? Muj tip je na spatne ovladace ke grafice (imho budou defaultni z instalace Vist).

Funkce akcelerace je spravna, takze samotnyma DX to asi nebude (to by nejelo vubec).

Odesláno
Původně zaslal: virnik

dam ti jednu radu vymaž vistu lebo namiesto aby to zlepšili tak to tentokrat poriadne zvorali :bacha

sry za :xvul

Připomíná y to když začínali XPčka. Bylo to naprosto stejný - graficky přeplácaný, pomalý a na nic. Každej chtěl 98ky. Dnes má většina lidí XPčka a nechce Visty. Historie se opakuje. Jenže XPčka jsou dneska 7 let sará záležitost a počítače trošku za tu dobu pokročili :)

Neříkám ať se instalujou Visty na každej počítač (třeba noťas s integrovanou grafikou), ale rozhodně nenahrazovat legální Visty nelegálníma XPčkama :super :super

Odesláno

sry za :xvul

Připomíná y to když začínali XPčka. Bylo to naprosto stejný - graficky přeplácaný, pomalý a na nic. Každej chtěl 98ky. Dnes má většina lidí XPčka a nechce Visty. Historie se opakuje. Jenže XPčka jsou dneska 7 let sará záležitost a počítače trošku za tu dobu pokročili :)

Neříkám ať se instalujou Visty na každej počítač (třeba noťas s integrovanou grafikou), ale rozhodně nenahrazovat legální Visty nelegálníma XPčkama :super :super

Ono to stejně ani kolikrát nejde. Ne všichni výrobci NB dodávají ovladače pro XP, takže kolikrát je ta Vista jediný řešení ...:nevim

Jinak by to chtělo opravdu upřesnit. Co je to za NB - HW vybavení a co všechno je to za hry. Mám taky NB a z vlastní zkušenosti musím říct, že většina her se na NB chová nestandardně, protože 90% her prostě NB graf. čipy nepodporuje a výrobce to i uvádí. To že se to vůbec rozběhne je vlastně takový bonus. Ale určitě zkontroluj ovladače grafiky (stáhni nejnovější ovladač od výrobce NB):myslim

Jinak Problém s PC a nebo v lepším případě Problém s NB :bacha:aut

[upravil dne 23.3.09 MJSytic]

Odesláno

Já teda nevim, ale to žejde technika dopředu ještě přeci neznamená, že vyšší výkon HW musím nutně plácat na novějších přeplácaných SW. U OS to platí dvojnásob. Wisty jsou jen hezký.. nic víc a to spotřebovává drtivou většinu výkonu. Navíc mi přijde stupidní su MUSET kupovat nový OS, když jsem si jednou koupil XP. To je podle mě přímo v rozporu se zákonem.

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Já teda nevim, ale to žejde technika dopředu ještě přeci neznamená, že vyšší výkon HW musím nutně plácat na novějších přeplácaných SW...

Jde o to že Visty pracujou v podstatě jinak než XPčka. Maj jinačí jádro který místo aby cpalo všechny věci na disk (jako XP, v tej době RAMky nebyli zrovna největší) ukládaj si data do mnohem rychlejších RAMek. A pokud se spustí nějakej progran ihnet paměť přidělej programu. To způsobuje třeba pomalejší zapnutí aplikace. A proto se zdá že zabíraj hromadu RAMek. Ale zas na pomalým disku toho maj uloženýho míň.

Na druhou stranu je pravda že by se mohlo trošku víc optimalizovat a nedělat tak náročný aplikace. Ale to je spíš dobou. Jednoduše naprogramovat = pomalejší aplikace. Dneska se nemusí psát část kódu v Assembleru aby to běhalo rychlejc, protože dvoujádrový procesory to utáhnou. A kdo je nemá má prostě smůlu.

Odesláno

To víme, že jehowisty pracujou jinak, než XP. Taky proto je nikdo nechce.. A jak se zdá... i mrquo$it na to přišel a pospíchá s W7. To mi přijde, jako bych měl v průběhu času stále zvětšovat zátěž jen proto, že se mi zvětšuje výkon. Jenže OS přeci ení jediný SW, který nám na PC má běhat, že... I aplikace si žádaj svý a tam vidím jako účelnější využívat výkonnější HW...

Odesláno

Kdyz uz se to zvrhlo - ja si na Visty nemuzu v nicem stezovat. Behaji rychleji jak XPcka, vypadaji o neco lip a na gadgety jsem si dost rychle zvykl (zvlast na velkem wide monitoru). Uzavam ale, ze na PC s min jak 3GB RAM se na tom delat svizne nedalo a na neco s 1GB RAM bych je nikdy nedal. Na notasu, diky pomalemu disku, jsou i ty 2GB RAM minimum (i kdyz ja po 14 dnech daval na notas XPcka, holt mam asi jinou predstavu o \"sviznosti\" OS).

Odesláno

Diky moc za rady uz jsem to vyresil novyma ovladacema na grafiku a to jsem je tam mel stahnute a porad nic asi jsem je spatne nainstaloval :aut jinak taky jsem proti viste mam radsi XP-cka ;) Takze jeste jednou diky za rady :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...