bure Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Ahoj všichni, mam celkem zajimavy problem, dlouho jsem hledal ve foru a nebyl schopen najit, takze pokud tento dotaz jiz byl jednou zodpovezen, omlouvam se predem za netrpelivost bo jsem hledal jen dve hodiny ... ale o co jde, ted mam s autakem za sebou najednou pres 1000km , 500 tam a 500zpet a cestou tam ( prevazne v nemecku po dalnici) se mi autak zacal lehce chvet, ale nevenoval jsem tomu prilis pozornost, kdyz jsem dojel na misto a popojizdel tam tak kdyz jsem jel hodne pomalu tak mi prislo ze autak \"smajda\" asi na prave predni kolo (vsechny pneu radne dofouknuty, vzorek uz nic moc teda spis nic nez moc, ale stejne budu prezouvat na letni) a cestou zpet domu se to samozrejme zhorsilo, ted kdyz jedu pomalu tak ten autak je rozjkejvanej jako kdyby tacil lambadu a pri vyssich rychlostech tanec prestava, ale cele auto se chveje a lehce vibruje, vys nez 120km/h jsem s tim nejel bo potom uz jsou vibrace jeste silnejsi a i slysim takove divne cvakani odnekud ??, tez jsem zacal slyset servo kdyz tocim volantem na miste ... tak nevim jestli by to mohla byt poloosa nebo loziska ( i kdyz to nevim, nehuci to) , eventualne zadni naprava, fakt nevim .. sesetkal jste s tim uz nekdo ?? dekuji Pavel Citovat
Blizzard Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 nevytvořila se ti na pneu s tím vzorkem \"spíš nic než moc\" boule? Citovat
Ferry Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 jj mohl by to byt porusenej kord na pneumatice a za jizdy se pak dela boule ( pri prvnim pohledu na pneu ani nemusi byt poskozeni videt, pac je uvnitr pneumatiky ), zkus dat jinou sadu pneu, nebo aspon rezervu Citovat
bure Odesláno 17. březen 2009 Autor Odesláno 17. březen 2009 mno, jdu na to mrknout jestli tam ta boule neni, docela bych byl rad kdyby tam byla bo chci koupit nejaky lepsi letni pneu, takhle bych musel setrit jestli by to mohlo byt zpusobeno i tim loziskem nebo poloosou tak me krome pneu ceka koupit jeste asi tohle ... a tak jak jsem psal vyse , vase nazory ukazuje to spis na tu pneu nebo nejakou jinou soucast ? [upravil dne 17.3.2009 bure_406] Citovat
ozzy56 Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 taky se přikláním k té pneu, je to jednoznačně rotující část tu gumu vyměň s rezervou a uvidíš...podívej se i na dotažení všech kol Citovat
Driver Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Boule tam ani být nemusí, když je porušený ten kord pneu. Taky jsem to jednou řešil (zadek auta \"šmajdal\") a na první pohled nic vidět na pneu nebylo, teprve když se pneu sundala z disku tak se zkroutila do osmičky. Citovat
Stanislav Valeš Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Taky to vydím na potrhanej kord.Vydět nic není a nebezpečný je to jak sviňa.Já osobně bych hodně rychle měnil pneu.Nevymetl s autem v poslední době nějakou ostřejší díru? Citovat
Kekros Odesláno 17. březen 2009 Odesláno 17. březen 2009 Původně zaslal: Stanislav Valeš Taky to vidím na potrhanej kord.Vidět nic není a nebezpečný je to jak sviňa.Já osobně bych hodně rychle měnil pneu.Nevymetl s autem v poslední době nějakou ostřejší díru? Taky se mi udělala boule na zimních, ale nic jsem nevymetl, ani nikde nestál, kde by něco tlačilo na pneu . Nedávno se sousedovi taky uděala boule na zimních. Zatim jsem nepřišel na to proč Udělala se někomu na letních pneu? Citovat
bure Odesláno 19. březen 2009 Autor Odesláno 19. březen 2009 docela se mi zatmelo pred ocima kdyz mi v pneuservisu sundali prave zadni kolo, prej neco takoveho uz dlouho nevideli ... asi tak 25cm dlouha a tak 5cm siroka nevim jestli boule byl pro tohle ten spravny vyraz ?! kazdopadne na autaku uz jsou vsechny ctyri nove letni pneumatiky a ja mam klid !! .. dekuji za voditko panove ! Citovat
hunter04 Odesláno 19. březen 2009 Odesláno 19. březen 2009 možno stači vyvyžit kolesa .... moho ti odpadnut zavažie z klesa Citovat
Ferry Odesláno 19. březen 2009 Odesláno 19. březen 2009 Původně zaslal: hunter04 možno stači vyvyžit kolesa .... moho ti odpadnut zavažie z klesa prosim driv nez odpovis, procti si cele vlakno, o prispevek vys uz byl problem vyresen s tim, ze se jednalo opravdu o poskozeni kordu pneumatiky Citovat
mark001 Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: bure_406 docela se mi zatmelo pred ocima kdyz mi v pneuservisu sundali prave zadni kolo, prej neco takoveho uz dlouho nevideli ... asi tak 25cm dlouha a tak 5cm siroka nevim jestli boule byl pro tohle ten spravny vyraz ?! kazdopadne na autaku uz jsou vsechny ctyri nove letni pneumatiky a ja mam klid !! .. dekuji za voditko panove ! prosim ta aka bola znacka tych pneu ?? Citovat
kupák Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Myslím, že je jedno, jaká to byla značka. Pokud guma byla na hranici životnosti sjetím a bůhví ajk byla stará, může se taková vada objevit na čemkoliv. K těm boulím shora: mě se udělala taková nenápadná boulička na letních Michelin Pilot. Vypadá to jako taková protáhlá \"jitrnička\" od vnitřního kraje kola k běhounu. Vede to po boku. Nejsem si vědom, že bych mu dal někde ránu, ale děr je na silnici požehnaně.... Citovat
bure Odesláno 20. březen 2009 Autor Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: mark001 Původně zaslal: bure_406 docela se mi zatmelo pred ocima kdyz mi v pneuservisu sundali prave zadni kolo, prej neco takoveho uz dlouho nevideli ... asi tak 25cm dlouha a tak 5cm siroka nevim jestli boule byl pro tohle ten spravny vyraz ?! kazdopadne na autaku uz jsou vsechny ctyri nove letni pneumatiky a ja mam klid !! .. dekuji za voditko panove ! prosim ta aka bola znacka tych pneu ?? byly to bridgestone (nebo jak se to pise) ... ale presne jak pise kupak, ty pneumatiky uz byly v takovem stavu, ze znacka uz byla irelevantni ... Citovat
mark001 Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: bure_406 Původně zaslal: mark001 Původně zaslal: bure_406 docela se mi zatmelo pred ocima kdyz mi v pneuservisu sundali prave zadni kolo, prej neco takoveho uz dlouho nevideli ... asi tak 25cm dlouha a tak 5cm siroka nevim jestli boule byl pro tohle ten spravny vyraz ?! kazdopadne na autaku uz jsou vsechny ctyri nove letni pneumatiky a ja mam klid !! .. dekuji za voditko panove ! prosim ta aka bola znacka tych pneu ?? byly to bridgestone (nebo jak se to pise) ... ale presne jak pise kupak, ty pneumatiky uz byly v takovem stavu, ze znacka uz byla irelevantni ... diki bo uz bol skoro odhodlany ze v tej zime pojdem prezriet kolesa ...ci nahodou Citovat
macik.83 Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Původně zaslal: Driver Boule tam ani být nemusí, když je porušený ten kord pneu. Taky jsem to jednou řešil (zadek auta \"šmajdal\") a na první pohled nic vidět na pneu nebylo, teprve když se pneu sundala z disku tak se zkroutila do osmičky. Presne tak, ja to mel jednou na tatovo feline, bez bouli a bez niceho, jen to proste hazelo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.