Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

nechtěl bych tady dělat nějakou reklamu, jenom mě napadlo se podělit o dojmy z vysokooktanových benzínů.

Teď v poslední době co se na trhu objevily tyhle benzíny jsem se rozhodl je pořádně vyzkoušet a musím říct že jsem nadšenej.Většina problémů, o kterých jsem si myslel že jsou stářím motoru (občasné zaškubání při rozjezdech, klepání v tahu v kopci ...), jsou pryč.a ten výkon to jsem ani netušil co v tom motoru je ( 1,8 r.v. 93).Spotřeba jde mimo město až skoro o 1 litr níž.

Jestli máte někdo s timhle benzínem taky nějaké zkušenosti, prosím napište. dík

Odesláno

jo jo jeto přesně tak jak píšeš,motor je o hodně klidnější,v-power 99 nyní už 100 má lepší mazací schopnosti,já ho používám do žigula na závody,je to opravdu poznat.

Odesláno

Ja zkousel \"modry potkany\" a taky tam je neco malo znat ale nic zasadniho ;) Mozna kdybych se pred jizdou napil toho napoje co k tomu davaji pak by to byl frcak :D

Odesláno

33.90 je to pekna palka,ale zase pri tech dnesnich \"beznych\" cenach se ten rozdil smazava.Motor s timhle palivem ma klidnejsi beh,v mestskem provozu vykazuje lepsi pruznost a jak se tady pise jeho chod je bez klepani a nizsi,ovsem hodne zavisi v jakem stavu ten motor je.Pro novy motor je to zbytecne vyhazovani penez rozdil oproti beznemu N95 je neznatelny nekdy dokonce u nekterych aut vykon o 2-3% poklesne.

Odesláno

Já jsem zkoušel V-power racing.Najel jsem na něj asi 1 000 km a znát to určitě je.Motor je klidnější a spotřeba taky klesne.Doporučil mi ho kámoš,že to prý perfektně vyčistí motor a docela tomu věřím.Teď jezdím na Shel 95 nebo Omv 95.Přestal jsem brát u Pap oil a podobných.Kvalita se pozná.

Odesláno

Nejlíp to vyzkoušet, ale na mé 230.000 km 405ce se fakt nestačim divit.Nebo je v N95 bůhví co. Asi je to fakt znát na starších motorech.Na novějším jsem to nikdy nezkoušel.

Odesláno

a s kým ten např. VP porovnáváte? Věřím, že mezi Globus benzínem atd. se může poznat rozdíl, ale pokud jste zvyklí např. na shell 95 tak VP nepoznáte resp. já to nepoznal...

Odesláno

Jeden čas jsem jezdil na Shell VP 95,tam jsem žádný zlepšení výkonu nepozoroval, jen spotřeba byla o něco menší.

\"No name\" benzin jsem vzal pouze párkrát a vždycky jsem se z toho mohl vzteknout - ty už se snažim nebrat vůbec, ikdyž by většina měla být pořád stejná rafinerie.

Největší rozdíl jsem viděl s \"modrejma octanama\" , ale to může být náhoda.

Odesláno

Já tankuju výhradně na Aralce, ale vyzkoušel jsem V-power včetně stooktanového racingu a je to mazec i na tak staré 205 (1991)

Dotaz: slyšel jsem divnou teorii, že pravidelné používání těchto aditivovaných paliv může některé (asi starší) motory poškodit, nebo spíš zanést něčím, co se tvoří při způsobu spalování, na které není auto \"zvyklé\" - myslíte, že na tom něco je?

Odesláno

to Lenale[/i] nehledej zatim nejakou vedu,laicky cim starsi motor je,cim je v horsim stavu,cim ma vic natoceno,cim je vic zniceny tim lepsi ucinost tohoto paliva.Nejznatelnejsi zlepseni vykazuji stare Lady a S120.

Odesláno

Když na ten 100oktan budu chtít jezdit se starym Favoritem, musí se tam ale přilít olovo nebo ne??

Odesláno

V-Power 99 oktanů na cestě dlouhé 1500km s felicíí 1,6. měla najeto asi 160000km a je to auto které se nepřetržitě točí na stejné trase. Jel jsem s ní stejnou trasu hodněkrát a oproti N95 jsem nepoznal rozdíl. Jestli líp zrychlovala nebo měl motor klidnější chod nedovedu říct - ničeho jsme si nevšiml. Rychleji také nejela.

d

Odesláno

Petano, tetraetylolovo-přísada ve starých benzínech byla o mazání, nikoli o předstihu, oktanové číslo je o detonacích. Takže, čím větší numero, tak menší sklon k detonacím a tím i klidnější chod motoru. Ty předražené benzíny mají podle mých informací trochu větší výhřevnost. Proto lze v určitých případech pozorovat nějaké navýšení výkonu, resp. nižší spotřebu. Jinak je to na hodinovou přednášku a diskuzi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...