weninger Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 uz jseem to tu jednou psal ze mi klouze.. mam jen trosku jeste par otazek,, klouzne mi spojka jenom kolem 2000otacek,,a to je n do kopce a jen kdyz tomu slapu na krk,lechce se mi zvednou otacky pak spadnou spadky a tahne dal jako nic,,, je mi to divny,, prave spojka bud klouze nebo ne ,, a proc to nedela treba ve 2500otacek,,i kdyz za to dam karu s nalozenim tuna tak je to porad stejny:myslim:myslim:myslim a jak dlouho trva udalt spojku, Citovat
AnotherOne Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 Preklzovanie záleží od toho aký krútiaci moment práve prenáša spojka. Preklzuje zvyčajne na vyšších prevodových stupňoch, keď je záťaž väčšia a od otáčok to nie je až tak závislé. Skús sa pohnúť z miesta na trojke alebo štvorke. Keď na nej chodíš tak, aby nekĺzala tak to ešte pekne dlho potrvá. Keď však bude šmýkať vkuse tak ti zhorí a je po nej hneď. [upravil dne 5.3.2009 AnotherOne] Citovat
georgegg Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 no samotná výměna spojky je tak na dopoledne, i když mě to dělali celej den, ráno v 9 sem dovez auto, pak to rezebrali koukli na to, objednali potřebný díly, ty odpoledne přivezli, tak to dali dohromady a ve 4 bylo hotovo Citovat
HonzaZ Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 Diesely HDI mají největší kroutící moment právě v okolí 2000 ot/min, proto když je spojka už slabší tak to na vyšší kvalty klouzne. Mě to taky když to na 4-řku nebo 5-ku pořádně přidupnu kolem 1800 ot taky klouzne a kolem 2200 ot se to zastaví. Tak zatím jezdím s lehčí nohou na vyšší kvalty. Citovat
Petr.406 Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 tak tak jak říká HonzaZ mě to dělá u mé 406ky taky musíš mít lehčí nohu a nebo vyměň spojku Citovat
weninger Odesláno 6. březen 2009 Autor Odesláno 6. březen 2009 tak uz to resim,, 14 v sobotu pokud bude hezky tak mi to kamarad asi vymeni,,,, s lehci nohou to u mne moc nejde kdyz za tim vozim kone v kare a to 1500kg za sebou mam, a navic do kopcu tomu musim poradne slapnoutm,,,, mame tu same kopce a to jinak nejde, dekuju za rady,, jen jeste otazka kdyz nemame zvedak je to hodne prace??? ja rozumim traktorum, tak se proste ptam,, jsem totis nazoru ze clovek ma delat to co umy a neplets se do ceho nema:bojim Citovat
georgegg Odesláno 6. březen 2009 Odesláno 6. březen 2009 no hodila by se jáma nebo něco tak, celá převodovka musí ven Citovat
weninger Odesláno 6. březen 2009 Autor Odesláno 6. březen 2009 jamu a zvedak zatim nema,, holt to hodne zvednem,, jaka je spojka LUCAS???:myslim Citovat
wooody Odesláno 6. březen 2009 Odesláno 6. březen 2009 Nejni to špatná spojka a když nemá jámu ani zvedák tak se to taky dá..... Dělal sem to taky na zemi ale musí se hodně zvednout auto Citovat
weninger Odesláno 6. březen 2009 Autor Odesláno 6. březen 2009 i kdyz do auticka musim nejakou korunku investovat, tak stejnak nedam dopustit na peugeotika,, protoze pohodli pir jizde a toho mista se neda srovna s octavii,, tam je clovek rozlamanej,,, akdyz sednu do zadu tak si pripadam jak na trestne lavici,,, jo francouz je francouz, zadny das auto na nej nema Citovat
Motys Odesláno 16. červen 2017 Odesláno 16. červen 2017 Ahoj, mám podobný problém stejně jako weninger : Citovat uz jseem to tu jednou psal ze mi klouze.. mam jen trosku jeste par otazek,, klouzne mi spojka jenom kolem 2000otacek,,a to je n do kopce a jen kdyz tomu slapu na krk,lechce se mi zvednou otacky pak spadnou spadky a tahne dal jako nic,,, je mi to divny,, prave spojka bud klouze nebo ne ,, a proc to nedela treba ve 2500otacek,,i kdyz za to dam karu s nalozenim tuna tak je to porad stejny:myslim:myslim:myslim a jak dlouho trva u Bohužel mi to nedělá pořád, ale občas třeba týden klouže v kuse a další týden vůbec. Dle někoho by se do ní mohl dostávat olej a proto klouzat, ale nejsem mechanik, tak nevím. Dokázal by někdo poradit? Děkuji Citovat
ozzy56 Odesláno 16. červen 2017 Odesláno 16. červen 2017 správnou radu napsal nahoře HonzaZ 5.března 2009 --přečti si to není to olejem atd., je to ,,unaveným'' přítl. talířem (talířová pružina vyhřátá), pomůže jen nová spojka--platí jen pro HDi Citovat
krtek 2 Odesláno 16. červen 2017 Odesláno 16. červen 2017 ked budes jazdit mesto napr normalnym tempom tak preklzovat nebude ale napr ak ides von a hlavne kopce tak staci ze parkrat presmykne ,ona sa fest zahreje a uz bude preklzavat celou cestou napr pri obycajnom predbiehani ,nejaky kopec ,prudsia akceleracia je potreba aby sa schladila(auto odstavit ) a potm sa stym da normalne jazdit mne to liezlo na nervy tak som spojku vymenil komplet aj so zotrvakom Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.