Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové, mám na Vás dotaz. Švagrovi přestal ukazovat tachometr u 406 2,1TD z roku 1996. Přestala ukazovat jenom rafika, někdy se pohne, ale jenom do 60 km, potom jse pomalu dolů. Tachometr normálně počítá. Poraďte, kde hledat? Předpokládám, že tachometr je elektrický, to znamená, že problém bude přímo v budíku. Co se tam dá vyměnit? Díky moc za rady.

Míra

Odesláno

tohle je deska plosnych spoju

budiky2.jpg

tohle jsou budiky zezadu rucicek

budiky3.jpg

moc ti ale asi neporadim, jediny co je proveditelny ( aspon pro me ) je zkontrolovat kontakty tech dvou konektoru co do budiku vedou

Odesláno

A co bych mu asi tak mel poradit?? U starych - mechanickych typu by to bylo na vymenu tahla rychlomeru - u noveho provedeni - myslim toho elektronickeho je to na promereni el privodu - ale nesu elektrikar, takze neporadim - ani nemam zdani kde je ten po***ny snimac :)

Odesláno

Zdravím,

tak tachometr funguje, ani nevím proč. Rozebral jsem přístrojovku, pročistil kontakty, změřil cívky v tachometru a porovnal s otáčkoměrem. Naměřený hodnoty 148 až 152 Ohmů. Na každém budíku jsou dvě cívky a ty budíky jsou stejný. Po složení tachometr fungoval, asi stačilo jenom pročištění.

Protože jste mi tak dobře poradili, mám na vás další dotazy: co spíná osvětlení kufru - kde je spínač, nenašel jsem ho. Druhý dotaz: kde je napojený vyhřívání zadního okna, kudy vedou dráty?

A poslední-nemáte někdo rozmístění a popis relátek?

Zatím díky za odpovědi

Míra

Odesláno

Poradim ti s tim prvnim :)

Spinac na osvetleni kufru je v dorazu kufru - kdyz neco delam a mma dlouho otevreny kufr, tak zmacknu doraz a do toho kovoveho oka vrazim kolicek :)

Co se tyka elektriky, to prenecham Ferrymu - vi vic nez ja :D;)

Odesláno

Zdravím,

tam jsem hledal a nenašel. Celej ten plastovej kryt jsem sundal a nic tam není. Asi ho tam nedali:(. Ani žádný díry pro vypínač. Asi tam dám jinej a natáhnu drát. Díky za odpověď.

Míra

Odesláno

jojo, Ferry toho ví hodně, ale než ti fundovaně poradí, tak ti třeba pomůže toto... Dráty k oknu jsou napojený na levé straně, uprostřed. Jsou schovaný za krytem sloupku, a pak se zřejmě ,,napojujou,, ke zbytku kabeláže...

Elektroschéma a manuál jsou na stránkách http://www.peugeot-club.cz/peugeot.htm, ale v manuálu je jen popis a uložení pojistek... FM8 v motoru, vyhřívání zadního skla, 24 pod palubkou regulátor ohřívání zadního skla... :papa

Odesláno
Napsán autorem Mírra

Zdravím,

tak tachometr funguje, ani nevím proč. Rozebral jsem přístrojovku, pročistil kontakty, změřil cívky v tachometru a porovnal s otáčkoměrem. Naměřený hodnoty 148 až 152 Ohmů. Na každém budíku jsou dvě cívky a ty budíky jsou stejný. Po složení tachometr fungoval, asi stačilo jenom pročištění.

Protože jste mi tak dobře poradili, mám na vás další dotazy: co spíná osvětlení kufru - kde je spínač, nenašel jsem ho. Druhý dotaz: kde je napojený vyhřívání zadního okna, kudy vedou dráty?

A poslední-nemáte někdo rozmístění a popis relátek?

Zatím díky za odpovědi

Míra

tak ja odpovim na ty dalsi, vyhrivani okna je napojeno v leve casti vozu pod plastem oblozeni zadniho sloupku, staci za nej poradne trhnout ( neni se treba bat, jsou tam kovove sponky ktere jsou zacvakle do plechu sloupku ) draty vedou pod zadnimi sedackami, myslim ze do stredoveho tunelu, tim uz si ale nejsem jistej.

Rozmisteni relatek - relatka jsou za pojistkovou skrinkou pod volantem, staci odendat ten filc nad pedaly a vzadu nahore jsou umisteny. Jsou tam na mlhovky - takove male cerne, vedle nej je jeste jedno to same, to nevim na co presne je a jeste je tam takove zlute to je myslim na sterace. Odpoledne se jeste mrknu ktery vsechny tam muzou byt a napisu to sem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...