Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdá se, že mě opouští spojka - vypíná/zabírá až při sešlápnutí pedálu hodně hluboko a už začínám mít problémy s řazením. Dá se ta poloha, ve které to zabírá, ještě nějak seštelovat - že bych oddálil výměnu o pár měsíců :-))?

Odesláno

No, maximálně na pedále, ale to by se mělo štelovat samo protitahem vracáku, čili jestli je to v tom stavu, co popisuješ, tak už je asi zle...Každopádně mrkni na pedál, jestli tam ten napínací mechanizmus vůbec funguje a zkus to napnout růčo nějak improvizačně... Ale asi to fakt na moc dlouho zrovna nebude :(:papa

Odesláno

Na pedálu nci není, jen ten debilní plastovej háček, co rád praská, jak už se tu kdysi probíralo.

Štelování spojky je na vypínací páce na převodovce, na 405 ta bezvadně umístěný, aby se tam pokud možno nedalo vůbec dostat, a muselo se toho rozebrat co nejvíc... :mad: Podezírám francouzský konstruktéry, že to takhle navrhovali naschvál...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Než se pustím do výměny spojky, má tedy cenu zvednout pedál. Zdá se mi, že sice vypíná až skoro u podlahy, ale pedál je imho dost nízko (hluboko pod brzdou a ještě kousek pod úrovní plynu). Nebo zkusím vyhodit kobereček :-)

btw: ta spojka se musí vyměnit komplet nebo se to dá udělt jina (vypínací mechanismus apod. - sorry, netuším, jak to tam vypadá).

Odesláno

ten pedal s klidem pritahni ...

kdybys videl jak je muj pedal \"nad\" brzdou ... ale taky me ta spojka pomalu opousti, zatim to jde ale nekdy pri rozjezdu trochu trepe autem ...

Jinak zatim jeste zabira na pomerne dlouhe draze tak to jeste necham (stejne nemam 6.5 tisice na novou)

Odesláno

To je divné, já mám agregát z nového modelu (TD), a samostav to nemá... jen tu přiblblou tažnou spojku. Se tam radši pořádně podívej, to by mělo být vidět, jestli to jde seřizovat nebo ne.

Odesláno

nevim jak poznas samostav, ale nesamostav poznas podle toho, ze na te pace u prevodovky, kde je to zahaknuty, je na tom lanku dlouhej zavit a na konci 2 matky. Kdyz je pritahnes, tak tim stelujes spojku

Odesláno

Tak je to hotovy. Hodil jsem to do servisu, samostav tam nebyl (Oddie mel pravdu) - sestelovali lanko, zvedl se pedal, spojka udajne uplne OK, ted vypina zcela nahore. Prace 30 min., cena 175,- :-)).

Verdikt znackoveho servisu: uplne znicena spojka, zrala na okamzitou vymenu (skoro me nenechali odjet), cena vc. prace 10000,-. Diagnoza na zaklade seslapnuti spojky a ujeti asi 100 m - nikam se nedivali.

• O 2 týdny později...
Odesláno

No, tak ta radost netrvala dlouho - prasklo spojkovy lanko, bowden byl v jednom miste zlomeny. Navic se mi to stalo na dovolene, takze shanet novy lanko je dost problem. Nicmene ho mam objednany a vzhledem k mistnim servisum bych to chtel zkusit vymenit sam. Na strane spojky neni problem, ale nemuzu to dostat od pedalu. Je tam takovy bily plastovy bazmek a kovova pruzinka, cely je to dost nepristupny a navic ten plast vypada dost krehce. Takze bych uvital nejaky tip jak na to, event. me rovnou zarazte, jestli je to na servis :-)).

BTW: doufam, ze neodesla i spojka, ten zpetny naraz pri vraceni vypinaci paky byl pri utrzenem lanku dost nechutny...

P.S. kdo jste tu z Bruntalu (zoby...), poradte mi nejaky mistni servis (kdybych to sam nezvladl) nebo aspon kam nechodit :-). Znackovy tady neni a prece jen se mi to nechce dat ke klempirum - s tim autem musim do konce tydne odjet...

[Editován dne 12/7/04 graver]

Odesláno

Tak to mám za sebou - nakonec jsem ukecal nějakého mechanika, na kterého jsem náhodou narazil, když jsem kupoval to lanko a který prý pažouty dělá. U těch pedálů to ovšem opravdu stálo za to. Jinak jsem tam dal lanko se samostavem (patří tam podle katalogu, ale původně tam bylo bez samostavu) a uchytil jsem to, kde se dá. Fakt je, že oproti jiným autům ta spojka moc lehce nejde...

Odesláno

Podle katalogu tam má být lanko se samostavem, já jsem tam měl původně bez, teď jsem tam dal se samostavem pedál kleslo zase. Už nevím, čím to může být - lanko bylo vytahaný, jako by se samo prodlužovalo....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...