Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Mam problém - sdílení XP Home vs. Vista

Recommended Posts

Odesláno

asi to se mnou bude horší:aut vlastnosti počítače najdu kde?? :-)

A to heslo zadávám na booku vždy při spuštění, to stačí?? ale na stolním žádný heslo nemám, to si mám vytvořit uživatelskej účet??

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

A nesmú byť prázdne heslá.

To je blbost, mám doma 4 počitače, dva nejsou vubec zaheslovaný a jede to uplně normalně, jak soubory tak tiskarna, jeden na XP a druhej na 7, pokud nezapneš sdílení s heslem

[upravil dne 25/10/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

1. Oba počítače se musejí nacházet ve stejné podsíti

2. Na počítači s Windows Vista musí být nastaven typ připojení DOMA . (Lze změnit v Start – Síť - Centrum sítí a sdílení - Vlastní nastavení - Privátní, Centrum sítí a sdílení - Zjištění sítě - Zapnuto, Centrum sítí a sdílení - Sdílení souborů - Zapnuto)

3. Připojení funguje lépe pokud je na obou počítačích nastavena stejná skupina. ( U Windows Vista : Start – Ovládací panely – Systém a údržba – Systém – Název počítače, doména a nastavení pracovní skupiny - Změnit nastavení – Změnit . U Windows XP : Start – Ovládací panely Výkon a údržba – Systém – Název počítače – Změnit . )

4. Nyní by měli být počítače viditelné přes Start – Síť u Windows Vista a Start – Místa v síti – Zobrazit počítače ve skupině u Windows XP. Ve Windows Vista můžete nastavit sdílení Start – Počítač – výběr jednotlivé složky – menu přes pravé tlačítko – Sdílet – výběr Uživatelů oprávněných přistupovat ke složce – Sdílet. Pokud chcete aby z Windows Vista bylo možné sdílet složku bez jména a hesla , musíte to povolit v Start-Síť-Centrum sítí a sdílení u položky Sdílení chráněné heslem změnit nastavení na Povoleno , nyní je umožněno při nastavení sdílení přidat uživatele Guest který představuje uživatele bez jména a hesla.

Zkus tohle, jinak našel jsem to na Google za par vteřin, to ne že bych to nevěděl ale jsem dneska línej to psát:D

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: AnotherOne

A nesmú byť prázdne heslá.

To je blbost, mám doma 4 počitače, dva nejsou vubec zaheslovaný a jede to uplně normalně, jak soubory tak tiskarna, jeden na XP a druhej na 7, pokud nezapneš sdílení s heslem

Potom máš zapnuté jednoduché zdieľanie súborov, ktoré použiva účet Guest.

INal priklasickom zdieľaní myslím Windows priamo upozorňuje, že musí byť nastavené heslo ak zdieľanie nastavuješ wizardom.

[upravil dne 25.10.2009 AnotherOne]

Odesláno

Radku, myslím, že tu nepopisuješ nic nového a neznámého... Pokud má správně nastavený sítě, a nejde ping, je problém v nastavení sítě, nikoli pracovních skupin, či sdílení, práv a podobných dalších nesmyslů. První musí jít ping.

Odesláno

Tak bod 1. až 3. mám hotový

Jen u 4. bodu oba dva pc se vzájemně nevidí:nevim

A nemohl sem najít u visty to : položky Sdílení chráněné heslem změnit nastavení na Povoleno

Odesláno

Ping môže byť vo firewalle blokovaný a samotné zdieľanie môže napriek tomu fungovať. Takže najskôr to rozchodiť s vypnutým firewallom a fungujúcim pingom.

[upravil dne 25.10.2009 AnotherOne]

Odesláno

jestli to má být napsaný přesně v tom formátu jak jsi to napsal tak mě to píše:systém windows nemůže najít >cmd>ipconfig /all , zkontrolujte zda jste zadali správnej název a opakujte akci

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...