Šalda Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 asi to se mnou bude horší vlastnosti počítače najdu kde?? :-) A to heslo zadávám na booku vždy při spuštění, to stačí?? ale na stolním žádný heslo nemám, to si mám vytvořit uživatelskej účet?? Citovat
Edison Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 A co přeinstalit jehoWisty na XP? Já to uděla teď hned, jak mi comp přišel... Ani jedinkrát jsem ty jehoWisty nenechal naběhnout... ;-) Citovat
Šalda Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 abych to mohl přeinstalovat na xp tak bych je musel koupit, nemůžu mít přece na dvou pc stejnej systém se stejným klíčem:myslim Citovat
AnotherOne Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Původně zaslal: peugeot09 Hesla mohou být prázdné. Iba ak to povolíš cez skupinovú politiku. Implicitne je to vypnuté. Citovat
Šalda Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 radši mě poraďte jak na to;) Pěkně krok po kroku, už sem se s tím trápil docela dost:aut Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Původně zaslal: AnotherOne A nesmú byť prázdne heslá. To je blbost, mám doma 4 počitače, dva nejsou vubec zaheslovaný a jede to uplně normalně, jak soubory tak tiskarna, jeden na XP a druhej na 7, pokud nezapneš sdílení s heslem [upravil dne 25/10/09 Radek Hurvajz] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 1. Oba počítače se musejí nacházet ve stejné podsíti 2. Na počítači s Windows Vista musí být nastaven typ připojení DOMA . (Lze změnit v Start – Síť - Centrum sítí a sdílení - Vlastní nastavení - Privátní, Centrum sítí a sdílení - Zjištění sítě - Zapnuto, Centrum sítí a sdílení - Sdílení souborů - Zapnuto) 3. Připojení funguje lépe pokud je na obou počítačích nastavena stejná skupina. ( U Windows Vista : Start – Ovládací panely – Systém a údržba – Systém – Název počítače, doména a nastavení pracovní skupiny - Změnit nastavení – Změnit . U Windows XP : Start – Ovládací panely Výkon a údržba – Systém – Název počítače – Změnit . ) 4. Nyní by měli být počítače viditelné přes Start – Síť u Windows Vista a Start – Místa v síti – Zobrazit počítače ve skupině u Windows XP. Ve Windows Vista můžete nastavit sdílení Start – Počítač – výběr jednotlivé složky – menu přes pravé tlačítko – Sdílet – výběr Uživatelů oprávněných přistupovat ke složce – Sdílet. Pokud chcete aby z Windows Vista bylo možné sdílet složku bez jména a hesla , musíte to povolit v Start-Síť-Centrum sítí a sdílení u položky Sdílení chráněné heslem změnit nastavení na Povoleno , nyní je umožněno při nastavení sdílení přidat uživatele Guest který představuje uživatele bez jména a hesla. Zkus tohle, jinak našel jsem to na Google za par vteřin, to ne že bych to nevěděl ale jsem dneska línej to psát:D [upravil dne 25/10/09 Radek Hurvajz] Citovat
AnotherOne Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: AnotherOne A nesmú byť prázdne heslá. To je blbost, mám doma 4 počitače, dva nejsou vubec zaheslovaný a jede to uplně normalně, jak soubory tak tiskarna, jeden na XP a druhej na 7, pokud nezapneš sdílení s heslem [upravil dne 25/10/09 Radek Hurvajz] Potom máš zapnuté jednoduché zdieľanie súborov, ktoré použiva účet Guest. INal priklasickom zdieľaní myslím Windows priamo upozorňuje, že musí byť nastavené heslo ak zdieľanie nastavuješ wizardom. [upravil dne 25.10.2009 AnotherOne] Citovat
Edison Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Radku, myslím, že tu nepopisuješ nic nového a neznámého... Pokud má správně nastavený sítě, a nejde ping, je problém v nastavení sítě, nikoli pracovních skupin, či sdílení, práv a podobných dalších nesmyslů. První musí jít ping. Citovat
Šalda Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Tak bod 1. až 3. mám hotový Jen u 4. bodu oba dva pc se vzájemně nevidí A nemohl sem najít u visty to : položky Sdílení chráněné heslem změnit nastavení na Povoleno Citovat
AnotherOne Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Ping môže byť vo firewalle blokovaný a samotné zdieľanie môže napriek tomu fungovať. Takže najskôr to rozchodiť s vypnutým firewallom a fungujúcim pingom. [upravil dne 25.10.2009 AnotherOne] Citovat
peugeot09 Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Spustit>cmd>ipconfig /all Udělej tohle na obou systémech a pak nám sem napiš, co ti vylezlo. Citovat
Šalda Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 jestli to má být napsaný přesně v tom formátu jak jsi to napsal tak mě to píše:systém windows nemůže najít >cmd>ipconfig /all , zkontrolujte zda jste zadali správnej název a opakujte akci Citovat
Šalda Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 to mě psalo na xp, na vistě nevím jak ten příkazovej řádek spustit:( Citovat
AnotherOne Odesláno 25. říjen 2009 Odesláno 25. říjen 2009 Najskôr odklepni samotné cmd, v otvorenom okne potom ten ipconfig. Cmd spúšťa príkazový riadok. [upravil dne 25.10.2009 AnotherOne] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.