Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak už je to tu odešlo mi turbo:mad:Sice se to už dalo čekat,ale stejně mě to ranilo.Ještě jsem ho sice nevyndal,ale příznaky to jasně ukazují:sice krásně hvízdá,ale tlačí velmi,velmi málo,takže to jede jak atmosférák(na hovno).Nedá to ani tolik,aby to přidalo na čerpadle.Tak je tu otázka:nechat repasovat a to stojí balík,nebo koupit jetý,ale ještě dobrý,to by bylo asi za třetinovou cenu.Jak zjistit,že je dobrý?Prodávající samozřejmě tvrdí,že je výborný.Asi namontovat a změřit kolik tlačí.Ví někdo kolik to má tlačit,aby to bylo ještě schopný?

Odesláno

Stejnej problem jsem řešil minulej tejden(mam 405 1,9TD čerpadlo Lucas) a taky jsem mi to najednou přestalo jet,podotýkám však ,že mi to přestalo i hulit-předtim to při plným sešlápnutí plynu,než zabralo turbo, černě zakouřilo.Tak jsem teda změřil tlak turba-na hadičce od intercooleru do čerpadla a při plnej otáčkách to bylo cca 0,5-0,6 baru.Podle knížky to má bejt 0,7-0,8 baru.

Pak jsem dostal podezření na nefunkční přepadovej ventil na čerpadle,začal jsem shánět nějakýho čerpadláře,kterej by se na to podíval,jenže v jižních čechách čerpadla lucas asi nikdo nedělá.Tak jsem do toho odvážil sám-s obavou,že když to zmrvim,tak budu muset na vrakárně sehnat jiný čerpadlo, neni na tom nic složitýho-ventil se šteluje imbusovým šroubem-myslim,že č.5, a je na něm taková prstýnková kontramatka na 14 klíč-chce to ale vzít golou,protože je to docela slušně zarvaný-asi aby se vtom nikdo nemohl hrabat.Takže kontramatku jsem povolil,imbus jsem vytočil asi o dvě otáčky a ejhle najednou to zase jede.Zřejmě teď stačí membráně,která je vtom ventilu i menší tlak na to aby ten ventil ovládala.Je to celkově takový řešení na hovno ,ale do tý doby,než si nechám zrepasovat turbo se s tim aspoň nechá jezdit a nepotřebuju kilometrovou rovinku na předjetí náklaďáku.

Odesláno

Oddie příští týden na to vlítnu,zjistím co a jak a pak by jsme se domluvili.Tady u nás jsem jedno turbo z 1.9 ky sehnal,ale má to nalítaný prý 130 000 a to může být akorát jeho čas a jak už jsem psal jak poznám,že je dobrý?Věřím,že ty kolega by jsi mě neprodal úplnej šrot.Pak se ozvu a určitě se domluvíme .

Odesláno

Tak to ti garantuju, že to turbo, co mám doma, bude mít tutově najeto o hodně víc. Proč by jako při 130tis mělo \"mít čas\"? Měl jsem tu taky turbo, co mělo najeto poctivých 350tis, a bez problémů slouží už půl rpku v dalším autě, taxikář odvedle má 405 1,9TD s nájezdem přes 400tis km a taky žádný problém. Záleží na tom, jak se k tomu kdo choval.

Jinak, to turbo je vyndané z vraku rozebraného na díly. Jezdilo to, sání nebylo zalité olejem a turbínka nemá nijak znatelnou vůli - ale nic víc ti o tom asi neřeknu. Prostě zcela na rovinu - stará věc, cena jako všude jinde, žádná záruka jako všude jinde (na vyzkoušení samozřejmě jo, ale jestli vydrží tři měsíce nebo tři roky ti fakt nikdo neřekne - a jestli jo, tak kecá). Turbo je taková nevděčná věc - asi jako meloun, taky není vidět dovnitř... Pokud chcete věc se zárukou, nezbývá než vzít nové nebo solidní opravu tam, kde na to záruku opravdu dávaj :(

Odesláno

Co se týká věcí kolem turba je mi to samozřejmě jasný já taky žádnou záruku nepožaduju tos mě asi špatně pochopil.právě proto,že je to (jak meloun:()je ten problém.S tím chováním k turbíně nevím co jsem zanedbal,oleje to mělo dost,na místě jsem to nehonil a po dojezdu jsem to nechal chvilku na volnoběh,aby aspoň trochu zchládlo a přesto mě tak náhle opustilo:( Ty kilometry jsem někde vyčetl myslím,že dokonce tady psalo se,že životnost turba je asi 150 000km.

Odesláno

Ne, to píšu obecně.

Hele, nemáš jen vypadlé táhlo pojistky plnícího tlaku? Turbo většinou nechcípne ze dne na den... Zalehni pod auto a podívej se, než začneš něco řešit.

Odesláno

Jak píše Oddie. Torbo - pokud lehne, tak vesněs ze dvou příčin. Buď se poškoděj ložiska a to pak znatelně sosá olej a je celá zahnojená přetlaková část sání a pokud sou ložiska total šáde, tak rotor dokonce občas lízne tělo turba a to zatraceně moc slyšet, ale i s ložiskama v řekněme v ne zcela únosnym stavu eště vzduch tlačí.

Nebo se přinotá do lopatek sekundární části nějakej bordel - stačí i M3ková matička a je vymalováno. Většinou se uloní lopatka a tourbo pak znatelně svyští a samozřejmě má nižčí plnící tlak a velmi rychle odejdou ložiska. Takový turbo se logicky nevyplatí repasovat, páč se krom ložisek musí měnit i rotor a to je stsakra drahá záležitost.

A propo, pokud někdo na tuty tvrdí, že turbo má 130,000k , tak bych šel o dům dál.Na 90% má podstně víc a prodávající o něm málokdy co ví. Jediný, po čem se při koupi jetýho turba koukej je vůle hřídelky (nějaká tam bejt musí - hřídel de fakto při provozu plave v oleji), pořádně zkouknout lopatky - stačím malej škrábanec a při nominálních otáčkách rotoru už je to slušný rozvážení a pochopitelně omrkni šrouby, jestli do toho nikdo nelz.

Odesláno

Tak nějak jsem si to myslel, ale nebyl jsem si jistý. Díky.

Včera jsem totiž sundával intercooler, abych mohl vytáhnout a přezkoušet žhavky, protože to špatně startuje (mmch jsou dvě úplně v háji) a jak sem tak prolízal motorovej prostor, tak jsem začal přemýšlet, jestli tam to turbo vůbec mám...

:D

Odesláno

na turbu jsem dělal včera celej den je to práce jako za trest,ale výsledek mě hodně zaskočil.:mad:Když jsem ho vymontoval,zjistil jsem,že je jiný než jsem si sehnal a nepasuje!Práce na celej den a všechno na pi..Mám tam zpátky to starý a to co jsem koupil mám na nic.Kdyby někdo potřeboval mám na prodej jedno turbo na 1.9 novej model ve výborným stavu i s výfukovým potrubím.Koupil jsem ho za 5ku a prodám ho za smluvní cenu.:(Potřebuju turbo na starej model má jiný vývod na výfuk jinak je to úplně stejný.To turbo na novej model nejde ani nijak přizpůsobit,takže je mě na prd:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...