martin.g Odesláno 16. únor 2009 Odesláno 16. únor 2009 Ahoj, jednou za cas se stane, kdyz zapnu blikani na pravou stranu, ze se ozve rychle cvakani, ale svetelko se sipkou nesviti a blinkry take ne. Kdyz prestanu blikat a pak zacnu znovu je uz vse OK. Nevite v cem by mohl byt problem? Jinak blinkry sviti v poradku, vsechny zarovky jsou OK. Pri blikani na levou stranu se to jeste nestalo. Jde mne o to, jestli to muze byt jen packou, nebo se podivat nekam jinam (nejake relatko, spinac?). Jednou se mne stalo i to, ze pri prepnuti z potkavacek na dalkova nesvitila ani jedna kontrolka a pri opetovnem prepnuti to bylo OK. Diky za info Citovat
AnotherOne Odesláno 16. únor 2009 Odesláno 16. únor 2009 Pravdepodobne je problém len v páčke. Citovat
martin.g Odesláno 16. únor 2009 Autor Odesláno 16. únor 2009 Původně zaslal: AnotherOne Pravdepodobne je problém len v páčke. Diky, jenze ted koukam na autokelly a tam maji tech pacek mraky. Nakonec jsem se dopatral, ze to bude jedna ze dvou: L přepínací páčka pro mlhovky - 16.24.673 nebo Vypínač blinkrů FEBI - FB 22071 Oboji ma jako ref kod 625361, coz mne vyjelo v autoboxu u peugeota jako ze je to na moji 306. Ale je mne divne, ze maji docela rozdilnou cenu. Jedna 1965,- a druha 3671,-. Jinak je to na 306 Combi, rv 1998, 1,6 motor. Citovat
dolly1010 Odesláno 16. únor 2009 Odesláno 16. únor 2009 Původně zaslal: martin.g Původně zaslal: AnotherOne Pravdepodobne je problém len v páčke. Diky, jenze ted koukam na autokelly a tam maji tech pacek mraky. Nakonec jsem se dopatral, ze to bude jedna ze dvou: L přepína.... Novou páčku nepotřebuješ. Oddělej kryty kolem volantu páčku vytáhni, rozdělej a vyčisti. Není to vůbec nic složitýho, taky jsem to dělal. Najednou mi to cvakalo (ale nic neblikalo). Řek bych že je to docela obvyklá závada. Nová páčka stojí kolem 800Kč, jinak je to asi 20 minut práce. Mrkni sem: http://www.peugeot-club.com/topic/38132-podivne-cvakani-relatek-v-pojskrini/#524347 http://www.peugeot-club.com/topic/30273-langysonova-306-a-jeji-problemy/#478560 Citovat
martin.g Odesláno 16. únor 2009 Autor Odesláno 16. únor 2009 Juknu na to procisteni, diky moc. Jinak kde jsi vzal cenu kolem 800,- ?? Koukal jsem prave na autokelly a tam je ta levnejsi co potrebuju za nejakejch cca 1900,-. Citovat
dolly1010 Odesláno 16. únor 2009 Odesláno 16. únor 2009 Původně zaslal: martin.g Juknu na to procisteni, diky moc. Jinak kde jsi vzal cenu kolem 800,- ?? Koukal jsem prave na autokelly a tam je ta levnejsi co potrebuju za nejakejch cca 1900,-. Je, sorry, já koukal na pravou páčku No vidíš, o to víc se vyplatí to rozebrat Dej bacha ať ti nic nevyskočí, ale nemělo by. Žádný našponovaný pružinky v tom myslim nejsou Citovat
martin.g Odesláno 16. únor 2009 Autor Odesláno 16. únor 2009 Původně zaslal: dolly1010 Původně zaslal: martin.g Juknu na to procisteni, diky moc. Jinak kde jsi vzal cenu kolem 800,- ?? Koukal jsem prave na autokelly a tam je ta levnejsi co potrebuju za nejakejch cca 1900,-. Je, sorry, já koukal na pravou páčku No vidíš, o to víc se vyplatí to rozebrat Dej bacha ať ti nic nevyskočí, ale nemělo by. Žádný našponovaný pružinky v tom myslim nejsou Ok, ja se prave lek, ze ji maji nekde levnejsi O vikendu, az bude chvilka, to vyzkousim a uvidime... Citovat
P607Olda Odesláno 16. únor 2009 Odesláno 16. únor 2009 Taky jsem to čistil, je to jednoduché. Otevři to z té strany, kam vchází páčka (z opačné strany, než jsou konektory). K otevření potřebuješ dva tenké šroubováky a jehlu a asi tři ruce. Dej si do misky benzín, vezmi štětec, nebo zubní kartáček, a vyčisti kontakty. Přitom drž přepínač tak, aby sajrajt nezatekl do přepínače (tedy štětec zespodu, aby sajrajt tekl na štětec). Citovat
jan.tesarcik Odesláno 16. únor 2009 Odesláno 16. únor 2009 Mam stejny problem... Ale jsem jen a pouze rad, ze v prvni fazi se da vetsina problemu vyresit vycistenim kontaktu :-) Citovat
vlado1 Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Aj ja mam presne ten isty problem, .....rozobral som ju a poriadne vycistil ale robi to stale to iste ...no este to nevzdam a skusim ju nejako opravit .... Citovat
JohnyLBC Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 jj, taky, občas se to třeba zrychlí ten interval a auto bliká rychleji nebo nebliká vubec Citovat
dolly1010 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Mně se stalo že když jsem dal blinkr doleva tak to blikalo rychlejc a hlavně blikalo celý zadní levý světlo (všechny žárovky kromě mlhovky). Pomoc je jednoduchá - někde je blbá kostra. Mrkněte se kolem levýho a pravýho! světla. U mýho auta vede nejdřív svazek kabelů do pravýho a pak do levýho světla. Než jsem na to přišel mohlo mě jebnout Stačilo ale konektory na pravým světle prostříkat nějakým \"elektrikářským\" sprejem a bylo po problémech Citovat
dolly1010 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Teď jsem našel tohle, tak se na to mrkněte: http://aukro.cz/item555376560_peugeot_405_306_prepinac_svetel.html Citovat
Pllaša Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 mě to taky děla auto ale že mam špatnou kostru!měl sem špatnej kontakt!zkus se podivat i na to!ja kdyz brzdil a dal blinkr tak mi blikalo brzdove svetlo! Citovat
Maric Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Taky jsem měl problém s páčkou blinkrů. Bylo to přes týden a rozdělávat ji večer se mi moc nechtělo tak jsem s ní rychle ale s citem zahýbal na všechny strany (ty běžné - blinkry, světla) a je po problému. Asi tam byla jen nějaká nečistota. Snad budu mít na chvíli klid, ale počítám že mě časem vyčištění stejně nemine. Citovat
martin.g Odesláno 23. únor 2009 Autor Odesláno 23. únor 2009 Taky jsem dopadl podobne, nakonec jsem nic nerozdelaval, trochu to procvakal a bezi to zatim stale OK. Takze uvidime a prinejhorsim se packa vymeni, zase tolik penez to neni . dolly1010 : diky, ale koukam na to a podle obrazku to neni ta co potrebuju ja..... Citovat
dolly1010 Odesláno 23. únor 2009 Odesláno 23. únor 2009 2 Pllaša: Právě že ten kontakt je nejspíš od kostry. Dělal jsem i takový pokusy že jsem natáhnul mínus z baterky \"externím kabelem\" 2 Maric: Mě to takhle cvakalo už když jsem to kupoval. Ten xindl v bazaru říkal že to na 100% relátkem, že ho vymění a bude po problému. Když jsem si za 2 dny pro auto přijel tak to necvakalo (asi s tím taky nějak šikovně pohejbal), pak to asi 2x cvaklo když jsem jel domu, pak pohoda a asi za tejden znovu. Už ty zloděje bazarácký nechci ani vidět Citovat
podsky Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Původně zaslal: AnotherOne Pravdepodobne je problém len v páčke. Ja som mal ten istý problém (keď som dal páčku dolava, rýchlo cvakalo rel. a nič nablikalo) bolo to v páčke rozobral som ju a vyčistil som kontakty. je tam taký valček ktorý chodý po tých kontaktoch ten môže byť vebehaný. trošku som ho prebrúsil a nastriekal som tam spreja na kontakty. páčka teraz chodí ako nová Citovat
P607Olda Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Občas to cvaká proto, že kovový prach tam vytvoří vodivou cestu, ta stačí na naživení toho cvakacího relé, ale nestačí na žárovky. Když je prachu víc, tak se z přepínače zakouří, prachová cestička se odpaří a jede to dál. Je vhodné to vyčistit (popis jsem psal nahoře), případně šikovně přibrousit ten kontakt. Citovat
martin.g Odesláno 5. duben 2009 Autor Odesláno 5. duben 2009 Tak problem u mne vyresen a to jen vymenou relatka. Nemusela se menit zadna packa a jede to OK. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.