Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Volfino

Zdravím:-)

Pomalu se začínám pokládat za neůnavného hledače duchů v mém voze. Nicméně jako u všeho je důležité na co člověk kupující káru narazí. Já například nejezdim jako šílenec, nicméně uplně lehkou nohu taky nemám, ve městě dle předpisů bez raketových startů, dálnice jezdím 150 když jsou na to podmínky v autě jsem sám s jednou taškou, gumy 205ky. Ale výkony zde popisované jsou pro mě Fata Morgana. Chce se mu tak do 3300,pak už se spíš jen točí ale moc netahne a výše zminovaný styl jízdy mi v létě dělá cca 7,2-7,6 a tedka v zimě mi komp ukazuje 8,4. Duchy hledám ale neukazujou se mi snadno a navíc si občas připadám jako blázen. Najít člověka kterej 2,2 HDI vážně rozumí a je schopnej říct co s tim ,nebo že jsem moula, neni uplně jednoduchý....

Zdar a sílu!

není třeba todle tvuj problém????

Odesláno

Čoveče, taky jsem to sledoval a reagoval tam. Na detailnější info už nedošlo. Tak nevim když jsem to doma zkoušel tak to táhlo SWIRLu chodí,celkem to odfukuje což nevím jestli je dobře ale chodí to....

Nevím tipy jsou...něco s timhle systémem, nebo se neotvírá turbo,nebo někde únik stlačenýho vzduchu,nebo vstřiky...Čumeli na to už v hromadě servisů ale tendle motor se tam neobjevuje každej den. A bez garáže a statného ošetřovatele( nebot nejsem vzděláním mechanik) se to zjištuje blbě....a když to jede tak v servisu málokdy na něco přijdou...aspon co mam zkušenost.

Odesláno

Jistě, noha je důležitá. Bez diskuse.

Schválně to zkusím,ale 150 mám na dálnici HK-PR která je celkem rovná při tempomatu za 9 a chlup....7,8 max z mírného klesání. Odhaduju že za 7,8 na tempomatu,rovině bez výraznýho větru....100-110 km\\h ted v zimě,v létě při těch 120-130.

Nic nebudu tu prudit se svejma problémama, je pravda že noha dělá hodně a ve spotřebě nezávodím spíš bych od toho čekal víc do zátahu,ale koupil jsem si starý auto takže zase nemůžu chtít krevety, že?:D

Jestli někdy na něco přijdu (krom toho že jsem moula a honil jsem duchy,samozřejmě), tak to na forum napíšu a podělim se. Jinak je ten motor myslim fajn,klidinej,tichej,kultivovanej chod a jestli jede i tak jak píšou lidi...hmmmmm.

Hodně štěstí při výběru kusu autorovi článku a ostatním Zdar a sílu!:papa

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Ale chlapi...ved to nie je len o tej spotrebe a vykone a tocaku...

Mna skor na tom \"bavia\" ine vyhody V6...ale nechcem sa zasa opakovat a kazit vam to tu...tak len tolkoto

Jako třeba 24 drahých hydroštelů na výměnu a drahý rozvody, větší spotřeba ve městě za cenu možná o něco málo vyšší spotřeby na dálnici než má Hdi (kde zas tak často většina z nás nejezdí) Takže jsi vyměnil občasné \"jede to jak ďas\" za dražší provoz vozu - samozřejmě proti gustu žádný dišputát :roker

Takže promiň za :xvul ale nedalo mi to :roker

Jinak z5 k tématu, jako člověk, co má nájezd docela velký, jednoznačně volím 2,2 Hdi

Musím se stotožnit s názorem \"na co třílitr, když toho, co mě s ním předjel, dojedu v praze na prvních světlech\" Požitek z jízdy myslím stejný, jen je to myslím v tom, že většina se naučila jezdit na benzínu a naftové auto nemá cit! Sám jsem jezdil v P405Mi16x4 a po koupi mé P406 jsem byl, taky překvapenej, jak je rozdílné zacházení s plynem a to mám obyč komůrkovej dýzl :papa Po svezení s 2,2Hdi 3,0V6 a 2,0Hdi volím jednoznačně 2,2Hdi auto mě prostě bavilo :cool:

Odesláno
Původně zaslal: punkac

Jako třeba 24 drahých hydroštelů na výměnu a drahý rozvody, větší spotřeba ve městě za cenu možná o něco málo vyšší spotřeby na dálnici než má Hdi (kde zas tak často většina z nás nejezdí) Takže jsi vyměnil občasné \"jede to jak ďas\" za dražší provoz vozu - samozřejmě proti gustu žádný dišputát :roker

Takže promiň za :xvul ale nedalo mi to :roker

Jinak z5 k tématu, jako člověk, co má nájezd docela velký, jednoznačně volím 2,2 Hdi

Musím se stotožnit s názorem \"na co třílitr, když toho, co mě s ním předjel, dojedu v praze na prvních světlech\" Požitek z jízdy myslím stejný, jen je to myslím v tom, že většina se naučila jezdit na benzínu a naftové auto nemá cit! Sám jsem jezdil v P405Mi16x4 a po koupi mé P406 jsem byl, taky překvapenej, jak je rozdílné zacházení s plynem a to mám obyč komůrkovej dýzl :papa Po svezení s 2,2Hdi 3,0V6 a 2,0Hdi volím jednoznačně 2,2Hdi auto mě prostě bavilo :cool:

Tak moment....

Ake rozvody, kto tu kedy nieco take spominal?

A hydrovahatka?

to ze sa nieco spytam uz sa mi to musi zdat drahe?

Ja napriklad jazdim 90 percent dialnicu...a?

Nikdy som nepovedal \"jede to jak ďas\" a ani ze to preto mam.Mam na mysli ine veci...ale to vela ludi tu asi nechape...

A si myslis ze HDI je lacnejsie na prevadzku? Co turbo? Co vstreky? a podobne hovadiny....a ten zvuk traktora?

Mne to proste za tu \"nizsiu spotrebu\" nestoji.

A zvezenie to iste? Si robis srandu nie?

Ale mas pravdu, kto chce nech si kupi to co chce...

No niekto mudry raz povedal, plyn do kotlov, naftu do traktorov a do aut benzin :D

PS: Ja sa zasa stotoznujem s nazorom ze ked chces naftu tak sedan..naco coupe?

[upravil dne 17.2.2009 Y2K]

Odesláno

Chlapi, já bych nerozdmýchával slovní přestřelky. On potřebuje zjistit, jakej ten motor je, aby mohl vybrat.

Když čtu, co je napsáno shora, spotřebou a pov. ručením asi bude malinko levnější, ale docela by mě zajímalo porovnání standardní údržby.

Nemá někdo přehled o cenách třeba rozvodů na 2.2 HDi? K tomu nějaké ty vyvažovací nesmysle a dvouhmotovej setrvák (prý rád umírá), kolik stojí vstřiky a jak často se mění, kolik obvykle vydrží turbo a kolik stojí. To myslím by ho zajímalo.

P.S. Mě docela taky, porovnal bych si to s nákladností mého servisu. (ikdyž já mám teď prioritu pořádný zimní gumy, po dnešku, viz jiné téma v \"pokecu\":mad:)

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Chlapi, já bych nerozdmýchával slovní přestřelky. On potřebuje zjistit, jakej ten motor je, aby mohl vybrat.

Když čtu, co je napsáno shora, spotřebou a pov. ručením asi bude malinko levnější, ale docela by mě zajímalo porovnání standardní údržby.

Nemá někdo přehled o cenách třeba rozvodů na 2.2 HDi? K tomu nějaké ty vyvažovací nesmysle a dvouhmotovej setrvák (prý rád umírá), kolik stojí vstřiky a jak často se mění, kolik obvykle vydrží turbo a kolik stojí. To myslím by ho zajímalo.

P.S. Mě docela taky, porovnal bych si to s nákladností mého servisu. (ikdyž já mám teď prioritu pořádný zimní gumy, po dnešku, viz jiné téma v \"pokecu\":mad:)

to ti tu nikto nenapise kolko co vydrzi a kolko ho to stoji.hlavne kolko ho stoji hladanie chyby a ake zdlhave to je pri super dokonalych diesloch co jazdia zadara.

ja si radsej priplatim za spotrebu ako riesit veci typu cerpadlo,vstreky,zhavice,turbo atd.to uz som raz riesil pri jednom forde a od vtedy nikdy viac.moje coupe je 3,0 kvoli tomu ze predtym som uz mal 2 auta s 3,0 a nikdy som nevlozil do tohto motora ani korunu.niekto tu daval ceny rozvodov - povedal b som boli totozne.poistku mam 220 eur na rok.spotreba teraz v zime 9 litrov priemer s tym ze nedodrziavam absolutne rychlosti.inac je priemer okolo 8.to sa mi nezda tak vyrazny rozdiel (pricom je nafta drahsia ako benzin) a ked si porovna buduci kupca nakupnu cenu auta tak o kolko ten diesel preplati oproti benzinu?to musi prejazdit vela km aby sa to vratilo za idealnych podmienok ked sa na tom diesly nic neposerie.ceny dielov u diesla su zavratne,aspon pre mna.

hlavne podla mna do coupe (trosku sportovo vyzerajuceho auta) nepatri nafta

Odesláno

Tak moment....

A hydrovahatka?

Ja napriklad jazdim 90 percent dialnicu...a?

Nikdy som nepovedal \"jede to jak ďas\" a ani ze to preto mam.Mam na mysli ine veci...ale to vela ludi tu asi nechape...

A si myslis ze HDI je lacnejsie na prevadzku? Co turbo? Co vstreky? a podobne hovadiny....a ten zvuk traktora?

Mne to proste za tu \"nizsiu spotrebu\" nestoji.

A zvezenie to iste? Si robis srandu nie?

Ale mas pravdu, kto chce nech si kupi to co chce...

No niekto mudry raz povedal, plyn do kotlov, naftu do traktorov a do aut benzin :D

PS: Ja sa zasa stotoznujem s nazorom ze ked chces naftu tak sedan..naco coupe?

O tom traktore by som na tvojom mieste radšej pomlčal..

Už som počul motor s odfajčenými hydrováhatkami. Najprv som si myslel, že je to totálne vyhonený a zhumplovaný diesel.

Strašne som zostal prekvapený, keď som sa dozvedel, že je to benzín. :D

Odesláno

Nemyslel som to v zlom, ani neodsudzujem tento motor, len som chcel poukázať na to, že aj 3,0 nie je úplne dokonalý a má svoje \"muchy\".

Ale sú tu jednotlivci, ktorí neuznávajú žiadnu inú motorizáciu, iba 3,0 V6...

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Tak moment....

A hydrovahatka?

Tak jsem přišel z noční.....a nestačím se divit :D Nechci tě prudit, nikde jsem nepsal, že budeš měnit rozvody... Ale jsou dražší než na 2,2HDi (řemen a dvě kladky okolo 3300Kč naproti tomu 3V6 má řemen za zhruba 2100 + sada kladek 12000Kč a to je sakra rozdíl) a to není započtená práce

Prostě u mě je důležitá i následná údržba, proto doporučuji 2,2HDi Měj se fajn a zbytečně se nečil včíl nevydržíš :D:papa

Odesláno
Původně zaslal: S.p.o.o.p

Zdravim a zaroven prosim majitele tohohle auta a hlavne tohohle motoru v tomto aute o napsani svych\"pocitu\".... No proste jestli motor naplnil vase ocekavani,jak to teda nakonec jede a tak podobne ..... Nechci tady ale videt jak je tomu skoro v kazdym vlakne tady na foru ze : \"Do tohle auta jedina 3.0 V6\":bojim:bojim:bojim

Diky moc za vase odpovedi....

Nechci to tady některým kazit, ale jak jsem to tady pročítal, tak někteří kluci nepochopili dotaz.

Ptá se na motor 2,2Hdi:roker

Proč na to reaguji, protože mě také zajímají zkušenosti kolem motoru 2,2Hdi a pánové co mají 3,0litry nezlobte se, ale vaše zkušenosti s 3litrem, mi a autorovi moc nepomohou.:xvul

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Rozvodová sada vychází na 4000,- v autobenexu, což si myslím, že je moc hezká cena.:super

Odesláno

Sorac....ja som tu nechcel pisat :xvul ale ked uz na mna takto \"zautocil\" tak predsa nezostanem ticho...to mi nemozete zazlievat.

@jozefsv: Sorac, ale kde mam riesit veci co ma zaujimaju ohladom auta ked nie prave tu.

Inak napisal si super prispevok, presne takto som to myslel aj ja.

Ale uz tu nebudem pisat...len som chcel reagovat na ten prispevok smerovany na mna.

@jojo0608: Ano mas pravdu, motor s takymito hydrovahatkami je des...to kludne potvrdim

Ja ten motor neobhajujem, jasne ze ma svoje muchy a cosi stoji...ale stotoznujem sa s nazorom od jozefsv.

[upravil dne 18.2.2009 Y2K]

Odesláno

2.2 hdi jsme měli v 607-mě, najeto cca 190tkm, krom běžnýho servisu měněna váha vzduchu, spotřeba 8-9, většinou jeto po praze a většinou jeto ženskou :D (tim by se vysvětlovala ta vyšší spotřeba)

Odesláno

Schválně to zkusím,ale 150 mám na dálnici HK-PR která je celkem rovná při tempomatu za 9 a chlup....7,8 max z mírného klesání. Odhaduju že za 7,8 na tempomatu,rovině bez výraznýho větru....100-110 km\\h ted v zimě,v létě při těch 120-130.

:papa

Já jsem tady večer psal příspěvek, ale pak jsem ho smazal, protože jsem to ještě chtěl v praxi vyzkoušet. Ale jednoduchá zkouška: dej tam na dálnici 90 km/h (případně tempomat) a spotřeba má být pod 5 l. Pozor, i nepatrné stoupání nebo klesání má značný vliv.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

:papa

Já jsem tady večer psal příspěvek, ale pak jsem ho smazal, protože jsem to ještě chtěl v praxi vyzkoušet. Ale jednoduchá zkouška: dej tam na dálnici 90 km/h (případně tempomat) a spotřeba má být pod 5 l. Pozor, i nepatrné stoupání nebo klesání má značný vliv.

Jojo já na něj reagoval....ted koukam že tam už není:D

Zkusím to...mimochodem pod 5 i ted v zimě?

Odesláno

Jinak ještě pro autora. I když to zní divně když něco furt hledám, ten motor je fajn.

Na diesel si jen ševelí, žádnej traktor, ve městě a klidné jízdě pojedeš kolem 2000otáček a o tom motoru nebudeš skoro vědět. Zátah má a když je v kondici hospodárnej je. Myslim že dobrá volba. Ale jako se vším člověk musí mít kliku. Jinak myslim že u každýho typu motoru i auta najdeš nějakýho zoufalce co se mu to se..e a řeší problémy. Co je nemají většinou moc nic neřeší:D Jako nevýhodu vidím to že ten agregát je celkem složitej organismus se všema hejblátkama a systémama co tam jsou. A když něco nejede jak má,má to vliv, blbě se to hledá a málokdo tomu rozumí do detailu.

Tak hodně štěstí při případném výběru:papa

Odesláno

MŮJ NÁZOR TADY ASI VŠICHNI ZNAJÍ. MĚL JSEM COUPE 3.0 V6 A BYL JSEM RÁD , ŽE JSEM SE HO ZBAVIL. NEVIDÍM TAM JEDINOU VÝHODU , SVÉ COUPE 2.2 HDI S PERFEKTNÍM ČIPEM POUŽÍVÁM KAŽDÝ DEN , MÁ OBROVSKÝ ZÁTAH Z 1800 OTÁČEK , NEVADNE ANI PŘES 4000 A JEDE S RAZANCÍ DO 225 KM. ZÁTAH S TŘÍLITREM SE NEDÁ SROVNAT , DIESEL JDE VÍC, NA PĚTKU OD 150 KMH JE RYCHLEJŠÍ NEŽ SÉRIOVÁ T16 , COŽ NĚKTEŘÍ JEJICH MAJITELÉ TADY MOHOU PUTVRDIT.ZRYCHLENÍ MĚ UDIVUJE , ŽE JE TO U MALÉHO DISELA VŮBEC MOŽNÉ. MYSLÍM ŽE MÁM S ČÍM SROVNÁVAT , JELIKOŽ POŘÁD SEDÍM V NĚJAKÝCH SILNĚJŠÍCH AUTECH A ZABÍVÁM SE JEJICH LADĚNÍM .PŘIROVNÁVÁM CHOVÁNÍ TOHOTO MOTORU K BMW 530D E39 , TA JDE ALE LÍP JEŠTĚ V NIŽŠÍCH OTÁČKÁCH. MUSÍ SE TAKY ŘÍCT , ŽE NENÍ ČIP JAKO ČIP !!! KDYŽ BYCH SI MĚL VYBRAT BENZÍNA TAK JEDINĚ F355 , FORMULE , T16 , EVO 9 , KTM X-BOW. JINAK VŠUDE JINDE DIESEL , 2.5 BENZÍN V BMW , 3.0 V PEUGEOTU JE ÚPLNĚ O NIČEM. STEJNĚ TO NEJEDE , TAK PROČ TO KRMIT !! ZDEJŠÍM ZARPUTILÍM BENZÍNAKŮM SE OMLOUVÁM , ALE PODLE MĚ JE TO TAK. V CABRIU BMW MÁM MOTOR 1.8 A PŘEMÝŠLÍM , KDO TENHLE KAFEMLEJNEK NAZVAL MOTOREM. MUSÍM SEHNAT M3 3.2 A RUPNOUT HO TAM.

Odesláno

S.p.o.o.p - díval jsem se do soukromích zpráv , pokoušel jsem se ti odpovědět , ale nešlo mi to , . Proč tam prostě není normálně - odpovědět - a nefunguje to tak , že to prostě napíše a odpoví ?? takže se omlouvám , že jsem ti neodepsal , ale píšu to sem jako příspěvek.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...