Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, mohol by mi prosim niekto povedat na co sluzi tento kabel?

IMGP9814.jpg

IMGP9814_1.jpg

Je to priblizne nad plynovym pedalom. Mozno to tam je odpojene uz od vyroby a len teraz sa to nejak uvolnilo tak, ze som si to vsimol. Auto je 206sw.

V servise chcu spravit diagnostiku za 700sk, ze skor mi nepovedia na co to je... :(

Este mi svieti kontrolka na airbag sofera ale to nebude asi problem s tymto kablom...

Dakujem

Odesláno

no to co suu za amateri, ze kvoli diagnostike, to by som ich rovno poslal kade lahsie...

jak ze nevedia servisaaci ze to co je, na kazdej kktine len zarabat chcu ?

airbag, bud mas zly kontakt pri airbagu, alebo nieco sa pokakalo v packach, totiz odtial idu veci k airbagu...

alebo sa ti nejaky kabel este odpojil ale to asi sotva...

a toto co tu vidiiime, nemoze byt kabel na elektricky plyn ??

sice ked to je tam, mal by byt aj zapojeny... noo neviem, kazdopadne tu ti urcite povie niekto, len aby to zbadal....

alebo airbag este moze byt kv tomu, ze ci nahodou nemaas vypalenu poistku na airbag, v prirucke najdes ktoraa to je, neviem z hlavy, ine ma nenapadaaa

[upravil dne 9.2.2009 buga]

Odesláno

vdaka za odpoved. zabudol som sa napisat, ze auto ide v poriadku napriek tomu kablu...

na ten airbag sa pozerali v servise a ze nevedia co s tym je a vraj autorizovany servis... diagnostika vraj neukazovala nic zle a to sa bojim ze bude aj s tym kablom. bol uz totiz odpojeny aj ked robili diagnostiku predtym a nepovedali nam nic tak uvazujem, ze tam ani uz kvoli tomu nepojdem. zoberu peniaze a zase povedia, ze to je ok.... :nevim

Odesláno

nie nie, to kazdopadne nie, nechod tam, radsej sa skus tu spytat.. a zozen niekoho znameho...

jednoducho, ked sa k tomu rozumeju, musie vediet mechanik, autoelektrikar ktory pracuje s tym ze naco to je...

napr ja som mal jedny packy, ked bol zly kontakt v packach, COM2000 - z neho idu von kable na airbag a bol vnutri zly kontakt.. cize aj to mozes mat..

bude to tazke.. radil by som skusit to vymenit s niekym, ale je to tazke, zohnat to a aj aby bolo vhodne na tvoje auto.. nooo, ehm.... :myslim skuus niekoho znameho, ktory aj poradi, nie len hlavou tociiii

Odesláno

ale ako kukaam ten kabel nebude na elektronicky plyn, totiz tam maas konektor tu na obrazku zeleno-biely kabel.. sa mi zda ze ten ti vedie k plynovemu pedalu a je tam napojeny, hej ??

asi mas rocnik nejak od 2004 ci ako...

abo skus napisat spravu takeemu ujovi tu ze \"hnusoba\" :potlesk on ti poradi snaad ze co to je ;)

Odesláno

Kéblové zväzky do áut sa robia iba v niekoľkých prevedeniach, nie podľa každej výbavy. Preto sa môže stať (a často stáva) že nájdeš nejaký nezapojený konektor. Pri podrobnejšom hľadaní ich určite nájdeš ešte niekoľko. V tých miestach to napríklad môže byť k iným páčkam pod volantom.

EDIT: Po prečítaní tých skúseností so servisom radšej navštív iný. V tomto asi nikdy nepochodíš.

[upravil dne 9/2/09 pastorek]

Odesláno

Elektronický plyn u 206ky je řešený v motorovém prostoru, nemá žádné konektory v interiéru. Od pedálu vede normální lanko, akorát nejde ke klapce, ale ke snímači polohy plynového pedálu, který je vpravo vzadu (koukám-li do motorového prostoru zepředu) mezi brzdovým válcem a horním uložením levého tlumiče. Dráty od airbagů to taky nejsou, ty jsou všechny výhradně oranžový (co jsem zatím vypozoroval). Brzdový spínač to taky není (ten je na prvním obrázku vpravo nahoře), tak mně napadá jenom příprava na tempomat, nebo něco podobného...

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Elektronický plyn u 206ky je řešený v motorovém prostoru, nemá žádné konektory v interiéru. Od pedálu vede normální lanko, akorát nejde ke klapce, ale ke snímači polohy plynového pedálu, který je vpravo vzadu (koukám-li do motorového prostoru zepředu) mezi brzdovým válcem a horním uložením levého tlumiče. Dráty od airbagů to taky nejsou, ty jsou všechny výhradně oranžový (co jsem zatím vypozoroval). Brzdový spínač to taky není (ten je na prvním obrázku vpravo nahoře), tak mně napadá jenom příprava na tempomat, nebo něco podobného...

Prvé modely mali plyn ako popisuješ ale časom prešiel elektronický plyn priamo do pedálu čiže to môže byť kľudne konektor aj na to...

206ky ktoré mali potenciometer plynového pedálu v motorovom priestore boli prvé 1.6 16V a všetky 2.0 HDi.

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

Původně zaslal: Fakir

Prvé modely mali plyn ako popisuješ ale časom prešiel elektronický plyn priamo do pedálu čiže to môže byť kľudne konektor aj na to...

206ky ktoré mali potenciometer plynového pedálu v motorovom priestore boli prvé 1.6 16V a všetky 2.0 HDi.

Jo tak tohle jsem nevěděl, nenapadlo mně, že to mohli časem překopat. Dík za info.

Odesláno
Původně zaslal: ajsik

jj to bude od el. plynu , bude to nejaky prelomovy kousek a uz davali svazky pro el. plyn tomu by odpovidaly i 4 piny v tom konektoru.

ok. vdaka.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...