Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

unikající LPG !!! P406 1.8i 16V (2000) - mrtvola!

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj Peugeot rodino ;)

Po delší době se mi nakupily problémy s lvíčetem, ale ten nejpalčivější je unikající LPG! Potřeboval bych poradit..

Stalo se to zatím 2x.

Přijel jsem k baráku, vypnu motor a slyšim syčení. Tak jsem otevřel haupnu a unikal plyn. Drobet štres. Nicméně v servisu jsem byl za vola a nic nenaměřili.

Možná prý nezavřel nějaký ventil v \"rozdělovači plynu\" nebo jak se to jmenuje a vyfičelo to co zůstalo v trubce od nádrže...

No a dnes znova. Škubání auta (jako by nedostatek plynu) Zastavim, syčí plyn. Otevřu haupnu, odvětrávám a jak sem to zkoumal, tak jsem našel odkud to uniká.

Nevíte někdo co by to mohlo být? Fičí to ven tou dírou jak je načmáraná šipka...

IMGP1261_.jpg

IMGP1262_.jpg

IMGP1264_.jpg

25.2.09

Tak už ten nesmysl umřel úplně. A vlastně i Peugeot jako takovej. Velmi mě zklamal... :grr

Ten plyn přestal fungovat úplně. Jakmile to mělo přepnout, auto chcíplo.

Projel jsem se 400km do Prahy a zpět, aby mi řekli, že to nejde opravit. Maximálně nabídli novej systém za téměř 20.000,-

A aby toho nebylo málo, zmetek přestal topit. Čím to? Tím že mizí voda... jde do výfuku! Prostě co víc si přát..

Ač je mě to líto, je to krásné auto, asi půjde z domu...

[upravil dne 25.2.2009 Capa]

Odesláno

je proslehly bezpecnostni ventil, ted uz si presne nepamatuju, jak to tam je udelane, repasi, kdy jsem to mel rozebrane, jsem delal pred pul rokem, ale chtelo by to asi nechat udelat repasi - nove membrany a tesneni ( sada cca 1500Kc, prace jak kde ). Odkud presne jsi ?

[upravil dne 8/2/09 Ferry]

Odesláno

no spis doporucit nejakej servis, ale tam bohuzel zadnej neznam. Opravit v tomhle pripade asi ne, ac si na svem LPG zarizeni delam repase a opravy sam, na cizim bych si to netroufl, dej to do servisu

http://www.tc101.cz/lpg/montaznidilny/ zde jsou stranky oficialniho dovozce tohodle zarizeni, pan Hanzl je ochotnej, zavolej mu a domluv se, jestli nema nekde pobliz tebe montazni dilnu, nebo by neporadil

[upravil dne 9/2/09 Ferry]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak už ten nesmysl umřel úplně. A vlastně i Peugeot jako takovej. Velmi mě zklamal... :grr

Ten plyn přestal fungovat úplně. Jakmile to mělo přepnout na plyn, auto chcíplo.

Projel jsem se přes 400km do Prahy a zpět, aby mi řekli, že to nejde opravit. Maximálně nabídli novej systém za téměř 20.000,-

A aby toho nebylo málo, zmetek přestal topit. Čím to? Tím že mizí voda... jde do výfuku! Prostě co víc si přát..

Ač je mě to líto, je to krásné auto, asi půjde z domu...

Nedalo by se to nějak provizorně zprovoznit jiným kusem toho plynového rozdělovače?

Odesláno

co presne rekli ze je spatne ? jestli jen membrana ve vstrikovaci, tak uz pres 30tis km jezdim s membranou kterou jsem si udelal sam doma. Repase vyparniku se da udelat kolem 2000Kc

jak jsi prisel na to ze jde voda do vyfuku ? mizi z chladice ? musis dolevat ?

ono spis nez ze peugeot je spatnej, tak byl lempl ten clovek co to mel pred tebou a holt jsi mozna neuvazene koupil nejakou past, ja mam napriklad na 406tce najeto 320tis km bez nejake vaznejsi zavady, vicemene vsechno na LPG, ale o auto se staram a zachazim s nim podle toho, a to je rok vyroby 11/1995

[upravil dne 25/2/09 Ferry]

[upravil dne 25/2/09 Ferry]

Odesláno

Ahoj.

No, prej se to opravit nedá. Nefunguje ten \"rozdělovač\" plynu (nevim jak se to jmenuje přesně). A údajně se ani repase nedělaly. Prej se vždy objednával nový. Takže nevim :(

Ale to se údajně od roku 2000 nevyrábí. Jsem z toho krapet \"zmatenej\".

Nabídli mi akorát komplet výměnu za přímý vstřik (18kKč)

Cose vody týče, to je jiná písnička...

Od začátku co jsem to koupil, tak tam mizela voda pod rysku. To mi klesala hladina i na starém peugeotu a bylo to v pohodě, tak jsem si říkal, že je to asi nemoc peugeotů. Do tohohhle jsem doteď dolíval cca 0,5l / 10.000km. Najednou ten zmetek ale přestal topit a během pár km to vařilo a netopilo.

Včera jsem to zkoušel, dolil vodu, odvzdušnil. A teď auto vypadá jako by jezdilo na páru. Hulí to a z výfuku lítá voda.

Příští týden budeme operovat, takže uvidím, jestli těsnění nebo hlava...

Nevíš o někom, kdo by prodával tu součástku z plynu? Abych to nějak zprovoznil a prodal...

Odesláno

oficialne ten vstrikovac repasovat nejde, normalne se ale ta membranka ktera je uvnitr a ktera se cca po 100 000km roztrha, da udelat z membranoveho platna tloustky 0.4 nebo 0.5mm a vymenit, jak jsem psal, mam na takhle opravenem vstrikovaci najeto cca dalsich 25- 30 000km a jezdi to od te opravy zcela bez problemu. Delal jsem si to sam doma , pokud bys chtel muzu ti to opravit ( bud mi posles vstrikovac, nebo ti poslu tu novou membranu )

horsi je to teda s tim ztracenim vody, jsou dve moznosti, jedna pravdepodobnejsi ( tou je foukle tesneni hlavy, nebo v horsim pripade praskla hlava ) jedna min pravdepodobna ( v tom vypadniku LPG je chladici okruh od LPG okruhu, ktery je propojen se sanim oddelen jen gumovou membranou, ktera se mohla provalit taky a pak by voda sla pres ten vyparnik a vstrikovac LPG do sani a do motoru )

Odesláno

Aha. Tak tahle to je!!!

Díky za radu. Než sundáme hlavu, zkouknem tuhle možnost...

Ale ztrácela by se takhle voda ikdyž na to LPG nejezdím a je to mimo provoz???

S tou membránou... domluvili by jsme se na poslání?

Ještě než se to vysypalo úplně, tak mi tam unikal plyn. Psal jsi že je v háji bezpečnostní ventil. To se taky nechá opravit? nějak sám?

Odesláno

mno muzu ti poslat membranku do toho vstrikovace, ale membranu do vyparniku ( ten cerny hrnec co mas na fotkach ) by sis musel koupit v eshopu, ta se normalne prodava, ta je na vyrobu doma slozita, je to sada vsech tesneni pro kompletni repasi celeho vyparniku, navic ted uz si presne nepamatuju, jak je na tom vyparniku ten bezpecnostni ventil udelanej a jak ho pripadne opravit, zkusim jeste projit nejake diskuze, nekde jsem o to tusim cetl

Odesláno

Trochu si přihřeji polívečku...

Kdyby jsi to chtěl vyhazovat, potřeboval bych tu cívku, která je na Tvé fotce úplně vlevo. Teda hlavně ten pístek vevnitř, tak trochu jsem ho ztratil a jezdím bez něj :D

IMGP1264_.jpg

Odesláno

taky momentalne jezdim bez nej, me zas nechtela ta civka nejak otvirat tak jsem ho vyndal, musim to poresit az bude tepleji :)

Odesláno

Tohle vlákno je tak trošku voda na můj mlýn - LPG je především zdroj problémů, až potom alternativní pohon (aneb - je-li motor konstruován na benzín, patří do něj benzín a bude jezdit bez zásadních problémů mnohem déle).

Odesláno

Méďo, nemáš úplně pravdu. Na LPG se dá jezdit zrovna tak, jako na benzín. Dokonce se 406tky dělaly už ve fabrice na LPG. Je to ale jenom zařízení, jako každé jiné a může se na něm něco porouchat. To se stane na benzinovém zařízení, na naftovém motoru, v elektrice (často),... - prostě cokoliv se porouchá.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Tohle vlákno je tak trošku voda na můj mlýn - LPG je především zdroj problémů, až potom alternativní pohon (aneb - je-li motor konstruován na benzín, patří do něj benzín a bude jezdit bez zásadních problémů mnohem déle).

a me zase neda si nerypnout do tebe Medo, mno pokud vim tak membrana se menila i u starych benzinovych cerpadel jeste u vozu s karburatorem, proste ten material nevydrzi vecne. To byl muj jediny problem s LPG za celych 100 000km, ono ruzne EGR ventily, zhavici svicky, vstriky jsou na tom s potencialem poruchy myslim uplne stejne jako zarizeni LPG. Co jsem tak kdysi od tebe cetl, tak tvoje 2.0 HDi neni schopne rozhybat tvou 406 na vic jak 160kmh, moje 406 1,8 16V na LPG s 320 000km na hrbu beha bez problemu 215kmh ( ne dle tachometru, ale dle GPS navigace ), pravda vezme si pri tehle rychlosti sice cca 13-14 litru ale stale jsem na cene 1,6-1,7 Kc/km, pri normalni jizde pojedu za 9l/100, takze jsem na 1.08Kc/km, na to se s naftou, pokud nemas kamionovou dopravu a \"prebytky nafty\" nebo nejezdis na olej z fritaku nedostanes ani nahodou.

vim ze maximalni rychlost neni zas tak podstatna vec a taky neni pro srovnani zrovna tim nejlepsim parametrem, ale kdyz vyhranene nazory, tak budiz :D

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Trochu si přihřeji polívečku...

Kdyby jsi to chtěl vyhazovat, potřeboval bych tu cívku, která je na Tvé fotce úplně vlevo. Teda hlavně ten pístek vevnitř, tak trochu jsem ho ztratil a jezdím bez něj :D

IMGP1264_.jpg

vyhazovat to nechci, msim to nějak zprovoznit! Ale díky za zájem ;)

Odesláno

Bude-li zájem, mohu sem dát nějaký návod jak to rozebrat, vyměnit, zrepasovat a zase dát do kupy..

Jestli to bude fungovat to ještě nevím :D

Momentálně to vyapdá takto:

685_IMGP2379_.jpg

Membrána venitř drobet rozpadlá, to hejblátko v cívce přidřené.. radost pohledět...

[upravil dne 1.3.2009 Capa]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...