Guest Lubk0 Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Mam takou asi banalni otazku, asi blbou ale pre istotu sa chcem opytat. Mozno pojdem v niekedy na jar cudzim autom do zahranicia, konkretne chorvatsko. Chcem sa opytat, ze ked auto bude napisane na uplne inu osobu, a ta so mnou nepojde, ci musim mat pri sebe este nejaky papier, ze mi povolila s jeho autom ist. Ci s tym nebudu robit niekde na hraniciach problemi, ze auto neni pisane na mna. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 notářsky ověřená plná moc psaná na tebe,že ti majitel vozu povoluje jet (řídit ho)do chorvatska jeho vozem a samo odkdy dokdy... Citovat
PnR Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 stalo sa ti ze od teba na hraniciach pytali doklady od auta? nebude ti treba nic.. a keby aj si mal nejake prehlasenie ze s tym mozes jazdit tak by som chcel vediet ktory chorvatsky colnik by tomu rozumel Citovat
ozzy56 Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Původně zaslal: PnR stalo sa ti ze od teba na hraniciach pytali doklady od auta? nebude ti treba nic.. a keby aj si mal nejake prehlasenie ze s tym mozes jazdit tak by som chcel vediet ktory chorvatsky colnik by tomu rozumel máš pravdu,nikdy mě na hranicích nekontrolovali chorvati... ptal se,co je oficiálně potřeba... Citovat
georgegg Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 jj můžu potvrdit už sem byl hodněkrát v zahraničí autem které nebylo psané na mě bez osoby ho vlastnící a i když sem potkal nějakou tu konrolu (asi dvakrát) tak nikdy žádný problém nebyl, největší nastal když mi urazili zracátko, ale to už je o něčem jinym.. takže v klidu vyraž a at se ti tam líbí Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Aha no dobre Ale to notarom overene je oficial verzia ? Pokial hej, tak by nebol problem ju spravit ... Nejdem tam na dovolenku, iba pridem, neco se omrkne, mozna neco dojedna, a jede se naspet... Citovat
Medvěd Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Já bych si určitě ten papír napsat nechal (a nechal ho samozřejmě přeložit do světového jazyka - nejlépe angličtiny). Ono sice nikomu z výše píšících zatím doklady nekontrolovali, ale kde je psáno, že zrovna Ty a v půjčeném autě kontrolován nebudeš?? A vysvětlovat v Chorvatsku, žes auto neukradl, že ho máš půjčený atd. není nic příjemného. Mě se tohle stalo s najatým mikrobusem jedné autodopravní společnosti - řidič s ním jezdil po celé Evropě až na Maďarsko-Rumunské čáře najednou chtěli celníci plnou moc. Tak řidič prolezl celé auto - samozřejmě plná moc nikde. Takže telefonát majiteli, zjištění faxového čísla na celnici a po slabých čtyřech hoďkách se jelo dál (naštěstí šlo o mikrobus - tedy bez tachografu, ale kdyby nás z té čáry vrátili nebo jsme kvůli tachografu museli někde shánět ubytování - věř mi, že by to tu firmu nepřišlo vůbec levně). Citovat
pastorek Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Je dobre to splnomocnenie mať. Colníkov to nezaujíma ale nevieš na akého zeleného blba narazíš. Medvěd ma predbehol. [upravil dne 8/2/09 pastorek] Citovat
Marton Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Suhlas s Medvedom, pripadne dalsimi.... je dobre mat papier, ze to auto mas standardne a opravnene ho mozes pouzivat; a ze si ho neukradol. Konkretne na hraniciach SLO -> HR sa mna uz pytali komu patri auto v ktorom cestujem a chceli vidiet doklady od auta. A nie iba raz. Nezabudaj, ze na tej hranici opustas EU a zaroven je to aj Schengenska hranica. Teda nie je to ako ked ides do Viedne ... [upravil dne 9.2.2009 Marton] Citovat
BV406 Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 jak uz psal ozzy, oficialne musis mit notarsky potvrzenou plnou moc pro uziti vozidla... zrovna jsme to brali minuly tyden na skoleni ridicu ohledne cest do zahranici firemnim autem... a nejlepe aspon v jednom svetovem cizim jazyce... Citovat
gedu Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Lubk0 toto je z oficiálnej stránky MZV SR zo sekcie Chorvátsko. Motoristi musia mat vodičský preukaz, technický preukaz od motorového vozidla aj doklad o poistení - zelenú kartu, V prípade, že vodič nie je majiteľom vozidla, polícia môže požadovať overené prehlásenie majiteľa vozidla (v chorvátskom, alebo anglickom jazyku), že vozidlo bolo zapožičané. Ver tomu čo píšem, a keby si náhodou neveril tak si spomeň keď si fotil moje auto čo som mal na palubnej doske. Osobná skúsenosť.:papa:papa [upravil dne 9/2/09 gedu] Citovat
punkac Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Jel jsem k vám do slovenského ráje půjčeným mikrobusem a papír ověřený jsem měl jen nebyl přeložen do světového jazyka Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Ok dobre Takze papier sa spravi. Este sa chcem opytat, ci ma aj nejaku specialnu formu, tj ci sa da najst niekde na nete formular, alebo ho mam proste vypisat sam a dat do AJ ? Citovat
gedu Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Myslím že ak máš dostatočne dobrú angličtinu kľudne ho môžeš napísať sám. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Tak ja by som ju mal mat, ale nemam, tak ho napise kamaratka, co AJ doucuje A este polozim takovou podotazku, mam jit cez madari alebo cez rakusakov ? Nazory sa nezhoduju, kazdy chvali nieco ine. Raz som tam sel cez rakousko... [upravil dne 9/2/09 Lubk0] Citovat
Medvěd Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Osobně bych jel raději přes Maďarsko, nemám s Maďary nějak negativní zkušenosti - zatímco k rakušákům mám po jejich blokacích hranic apod. takový rezervovaný vztah Citovat
P607Olda Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Už roky používáme takové prohlášení, s ověřeným podpisem. Asi to není úplně gramaticky správně, ale zatím to ještě nikdo nekontroloval a nikdo nic nevytýkal: ... HLAVIČKA FIRMY.... Praha 31.7.2008 PERMIT Hereby we do permit to use a motor vehicle (car). Type: PEUGEOT 406 KOMBI No.: CZ 3M6 3922 Prod. No. of body: VF38ERHSF81441234 Name: Mr. Franta Vopršálek Date of birth: 17.9.1976 For a journey from Czech republic (Praha) to Europe for a tourist purpose in a term 1.1.2008 - 31.12.2008. Director of a company ABCDEF Ing. Honza Mrkývka Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Olda, to vyzera dobre Dam to skontrolovat tej holke, a asi si to aj ponecham... Medved, zas Slovensko ma uz dlouho hodne napete vztahy s madari, a to celkovo ... Tak nevim Citovat
P607Olda Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Jestli to někdo doplní a upřesní, budu jenom rád, taky bych rád použil zlepšenou verzi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.