Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Cesta cudzim autom do zahranicia ...

Recommended Posts

Odesláno

Mam takou asi banalni otazku, asi blbou ale pre istotu sa chcem opytat.

Mozno pojdem v niekedy na jar cudzim autom do zahranicia, konkretne chorvatsko. Chcem sa opytat, ze ked auto bude napisane na uplne inu osobu, a ta so mnou nepojde, ci musim mat pri sebe este nejaky papier, ze mi povolila s jeho autom ist.

Ci s tym nebudu robit niekde na hraniciach problemi, ze auto neni pisane na mna.

Odesláno

stalo sa ti ze od teba na hraniciach pytali doklady od auta? :)

nebude ti treba nic.. a keby aj si mal nejake prehlasenie ze s tym mozes jazdit tak by som chcel vediet ktory chorvatsky colnik by tomu rozumel :P

Odesláno
Původně zaslal: PnR

stalo sa ti ze od teba na hraniciach pytali doklady od auta? :)

nebude ti treba nic.. a keby aj si mal nejake prehlasenie ze s tym mozes jazdit tak by som chcel vediet ktory chorvatsky colnik by tomu rozumel :P

máš pravdu,nikdy mě na hranicích nekontrolovali chorvati...

ptal se,co je oficiálně potřeba...:myslim

Odesláno

jj můžu potvrdit už sem byl hodněkrát v zahraničí autem které nebylo psané na mě bez osoby ho vlastnící a i když sem potkal nějakou tu konrolu (asi dvakrát) tak nikdy žádný problém nebyl, největší nastal když mi urazili zracátko, ale to už je o něčem jinym.. takže v klidu vyraž a at se ti tam líbí:papa

Odesláno

Aha no dobre :) Ale to notarom overene je oficial verzia ?

Pokial hej, tak by nebol problem ju spravit ...

Nejdem tam na dovolenku, iba pridem, neco se omrkne, mozna neco dojedna, a jede se naspet...

Odesláno

Já bych si určitě ten papír napsat nechal (a nechal ho samozřejmě přeložit do světového jazyka - nejlépe angličtiny).

Ono sice nikomu z výše píšících zatím doklady nekontrolovali, ale kde je psáno, že zrovna Ty a v půjčeném autě kontrolován nebudeš?? A vysvětlovat v Chorvatsku, žes auto neukradl, že ho máš půjčený atd. není nic příjemného.

Mě se tohle stalo s najatým mikrobusem jedné autodopravní společnosti - řidič s ním jezdil po celé Evropě až na Maďarsko-Rumunské čáře najednou chtěli celníci plnou moc. Tak řidič prolezl celé auto - samozřejmě plná moc nikde. Takže telefonát majiteli, zjištění faxového čísla na celnici a po slabých čtyřech hoďkách se jelo dál (naštěstí šlo o mikrobus - tedy bez tachografu, ale kdyby nás z té čáry vrátili nebo jsme kvůli tachografu museli někde shánět ubytování - věř mi, že by to tu firmu nepřišlo vůbec levně).

Odesláno

Suhlas s Medvedom, pripadne dalsimi.... je dobre mat papier, ze to auto mas standardne a opravnene ho mozes pouzivat; a ze si ho neukradol. :)

Konkretne na hraniciach SLO -> HR sa mna uz pytali komu patri auto v ktorom cestujem a chceli vidiet doklady od auta. A nie iba raz.

Nezabudaj, ze na tej hranici opustas EU a zaroven je to aj Schengenska hranica. Teda nie je to ako ked ides do Viedne ...

[upravil dne 9.2.2009 Marton]

Odesláno

jak uz psal ozzy, oficialne musis mit notarsky potvrzenou plnou moc pro uziti vozidla... zrovna jsme to brali minuly tyden na skoleni ridicu ohledne cest do zahranici firemnim autem... a nejlepe aspon v jednom svetovem cizim jazyce...:papa

Odesláno

Lubk0 toto je z oficiálnej stránky MZV SR zo sekcie Chorvátsko.

Motoristi musia mat vodičský preukaz, technický preukaz od motorového vozidla aj doklad

o poistení - zelenú kartu,

V prípade, že vodič nie je majiteľom vozidla, polícia môže požadovať overené prehlásenie majiteľa vozidla (v chorvátskom, alebo anglickom jazyku), že vozidlo bolo zapožičané.

Ver tomu čo píšem, a keby si náhodou neveril tak si spomeň keď si fotil moje auto čo som mal na palubnej doske. Osobná skúsenosť.:papa:papa:papa

[upravil dne 9/2/09 gedu]

Odesláno

Jel jsem k vám do slovenského ráje půjčeným mikrobusem a papír ověřený jsem měl jen nebyl přeložen do světového jazyka :D

Odesláno

Ok dobre :) Takze papier sa spravi. Este sa chcem opytat, ci ma aj nejaku specialnu formu, tj ci sa da najst niekde na nete formular, alebo ho mam proste vypisat sam a dat do AJ ?

Odesláno

Tak ja by som ju mal mat, ale nemam, tak ho napise kamaratka, co AJ doucuje :)

A este polozim takovou podotazku, mam jit cez madari alebo cez rakusakov ? Nazory sa nezhoduju, kazdy chvali nieco ine. Raz som tam sel cez rakousko...

[upravil dne 9/2/09 Lubk0]

Odesláno

Osobně bych jel raději přes Maďarsko, nemám s Maďary nějak negativní zkušenosti - zatímco k rakušákům mám po jejich blokacích hranic apod. takový rezervovaný vztah

Odesláno

Už roky používáme takové prohlášení, s ověřeným podpisem. Asi to není úplně gramaticky správně, ale zatím to ještě nikdo nekontroloval a nikdo nic nevytýkal:

... HLAVIČKA FIRMY....

Praha 31.7.2008

PERMIT

Hereby we do permit to use a motor vehicle (car).

Type: PEUGEOT 406 KOMBI

No.: CZ 3M6 3922

Prod. No. of body: VF38ERHSF81441234

Name: Mr. Franta Vopršálek

Date of birth: 17.9.1976

For a journey from Czech republic (Praha) to Europe for a tourist purpose in a term 1.1.2008 - 31.12.2008.

Director of a company ABCDEF

Ing. Honza Mrkývka

Odesláno

Olda, to vyzera dobre :) Dam to skontrolovat tej holke, a asi si to aj ponecham...

Medved, zas Slovensko ma uz dlouho hodne napete vztahy s madari, a to celkovo ... Tak nevim :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...