Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, je to normalni kdyz stojim s nastorvanym autem ze mi behem 5min stoupne teplota vody pres 110 stupnu?

Asi to bude znit jako blby dotaz, ale mam tam ted novy motor a nikdy jsem si predtim nevsiml ze by to melo takovou teplotu, diky za rady...

Odesláno

To záleží od toho, v ktorej polohe je termostat seknutý. Ak je trvale uzavretý, je tvoj problém. Keď je trvalo otvorený, potom trvá dlho kým začne topiť a motor sa na prevádzkovú teplotu v zime ani neohreje.

Odesláno

Jestli ti ta teplota vyleze tak rychle nahoru,tak vůbec neotevře termostat--nebo špatně ukazuje teploměr.Takže změř

teplotu chlad. kapaliny nezávislým teploměrem (na zavařování) a pak jen termostat.

PS.-základem je správně odvzdušněný chladící okruh...

Odesláno

To jsem zkousel, ale tim ze jsem otevrel expanzku a cela kapalina mi vybublala ven, takze to tech cca 110 urcite melo. Zeptam se na to toho co mi delal ten motor, stejne musim menit olej,

Odesláno
Původně zaslal: ThorR

To jsem zkousel, ale tim ze jsem otevrel expanzku a cela kapalina mi vybublala ven, takze to tech cca 110 urcite melo. Zeptam se na to toho co mi delal ten motor, stejne musim menit olej,

Ta teplota je nebezpečná--řešil bych to hned...:papa

Odesláno

Zkus se kouknout na čidlo, v kolika ti má spínat sahara. Měl jsem taky kolem 100-110, pak se spálily kontaky, tak se koupilo nové. To spínalo při 97 stupních :)

Odesláno

Zdravim, je to normalni kdyz stojim s nastorvanym autem ze mi behem 5min stoupne teplota vody pres 110 stupnu?

Asi to bude znit jako blby dotaz, ale mam tam ted novy motor a nikdy jsem si predtim nevsiml ze by to melo takovou teplotu, diky za rady...

ta teplota ti stoupne bezprostředně po jízdě?jestli jo tak asi nespíná sahara jak psal nademnou
Odesláno

Měl jsem tento problém také .Ptal jsem se zde kde jsou odvzdušňovací místa,mám odvzušněno a vše ok, voda se drží 90.

Ještě jednou díky za radu.

Špatně odvzdušněný oruh .

1. termostat má nasobě odvzdušňovací šroub ( pozor !!! ten šroub je horký)

2. na hadici která se vrací z topení je ventilek ( povolit dokud nepoteče voda ven )

Odesláno

No bylo to po jizde cca 50km a sahara se vubec nesepla, ja vlastne jeste nikdy neslysel ze by se sepla :D:D Jinak pri jizde se drzi teplota cca 80 stupnu.

Odesláno

No bylo to po jizde cca 50km a sahara se vubec nesepla, ja vlastne jeste nikdy neslysel ze by se sepla :D:D Jinak pri jizde se drzi teplota cca 80 stupnu.

jestli ti nespíná sahara, tak to řeš--v létě budeš mít v kolonách

problémy s teplotou motoru :myslim

Odesláno

Prošel bych chladící systém důkladněji, protože 80 po delší jízdě je podle mne málo. A pak ten nárůst je po zastavení veliký

Odesláno

Já to mám podobné .. kolem 80°C tedy momentálně když je chladněji. Nové náplně - nový termostat - žádný únik - nevím co bych měl dál hledat .. snad už jedině že by blbě měřil budík..:myslim

Odesláno

u 2.1TD (asi to bude jinak než u benzínových motorů) mám v tomto počasí i po hodně dlouhé jízdě (průměrně 95km/hod) max 80°C teda dneska bylo tepleji tak bylo 85°C

V létě bez zaplé klimy okolo 100 až 105°C (červená je od 110°C) se zaplou klimou drží 90-95°C, ale ta spotřeba :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...