Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mam 106tku bez serva, najazdene 46t km, vsimol som si ze sa mi volant o nieco lahsie otaca na jednu stranu nez na druhu a ak najedem na nejaky vacsi hrobol tak sa mi volant trocha pootoci do lava,tj. ta strana na ktoru sa lahsie toci, ak auto stoji tak v otacani volantu nieje ziadna vola,neviem ako to presne popisat, proste volant pri malom pootoceni volantu sa hned tocia aj kolesa kde moze byt zadrhel? nieje to nic extremne ale kad sa \"snazim\" tak si toho vsimnem... ? Mozete mi niekto s tym pomoct, kde moze byt zavada?dakujem

Odesláno

teda prkotina nebolo asi spravne slovo, samozrejme geometriu nepodcenujem, len som cakal ze by to mohlo byt nieco komplikovanejsie, teda ak to bude tou geometriou.

Daju sa nejako \"odhlucnit\" karoserie? teda niezeby mi to nejako hucalo prave naopak ale ked idem cca nad 100km/h tak mi niekde medzi prednym stlpikom a dverami prenika vzduch, je pocut jemne piskanie,prudenie vzduchu.....

inak som si meral spotrebu a nadhera....4,8l na 100km, boli tam dialnice,kopce,mesto....jazdil som v tom len sam, ale na ten ucel to bolo kupovane :cool:

Odesláno
Napsán autorem ady

teda prkotina nebolo asi spravne slovo, samozrejme geometriu nepodcenujem, len som cakal ze by to mohlo byt nieco komplikovanejsie, teda ak to bude tou geometriou.

Daju sa nejako \"odhlucnit\" karoserie? teda niezeby mi to nejako hucalo prave naopak ale ked idem cca nad 100km/h tak mi niekde medzi prednym stlpikom a dverami prenika vzduch, je pocut jemne piskanie,prudenie vzduchu.....

inak som si meral spotrebu a nadhera....4,8l na 100km, boli tam dialnice,kopce,mesto....jazdil som v tom len sam, ale na ten ucel to bolo kupovane :cool:

No tak to může taky souviset s tím, že auto jede křivě. Po ráně je možná špatně srovnané. Vezmi ho na pořádnou geometrii a řeknou ti jak na tom je. Přerovnávyt se to obvykle moc nevyplatí, tak jenom doufej. Něco se dá tou geometrií srovnat a škvíru ve dveřích řeší hrubá síla.

Odesláno

Táhnutí auta ke straně můžou úplně v klidu dělat jenom gumy. Nech si zkontrolovat geometrii (celou, nejen souběh), a pokud bude OK, zkus tam dát jiná kola, nebo je aspoň proházet mezi sebou.

Odesláno

tak sa budem musiet na nejaku geometriu objednat, aby som mal (dufam) klud na dusi, alebo som moc precitlively kedze je auto \"nove\" mam ho cca 6 dni a dovtedy som jazdil na vacsom s posilovacom.....

Odesláno
Napsán autorem oddie

Táhnutí auta ke straně můžou úplně v klidu dělat jenom gumy. Nech si zkontrolovat geometrii (celou, nejen souběh), a pokud bude OK, zkus tam dát jiná kola, nebo je aspoň proházet mezi sebou.

...to ma tiez napadlo ale spolieham sa zatial na to ze su tam fungl nove gumy, predtym tam boli ,no znacku neviem, ale boli popraskane tak tam su kupene nove....

Odesláno

jo este som si spomenul, (niesom ziaden obornik na auta, tak berte moje prispevky ako postrehy laika)....vratim sa k tomu jemnemu tahaniu do strany, ak zrovnam volant tak auto ide rovno,pokial to dovoli aj cesta :o) ale skusal som to na letisku, prisavacia draha, tak ked pustim volant a dupnem na brzdy tak auto si drzi rovnu stopu a nikam sa netaha...

Odesláno

Hele, a kdyz jedes do zatacky, nepiska ti to na jednu stranu (resp. se kolo jakoby žvejkne ?)... klidne to muze delat rameno, resp. vule v nem.

Gumy popraskane po 46 tkm ? Hmm, bud to byly nejake uz menene, nebo to auto nema najeto 46 tkm :( pak by to mohlo delat to rameno.

hod to nekomu na rampu, kdo tomu rozumí, at ti prohlidne přední nápravu.. pak bych jel az na tu geometrii...

Odesláno
Napsán autorem vix

Hele, a kdyz jedes do zatacky, nepiska ti to na jednu stranu (resp. se kolo jakoby žvejkne ?)... klidne to muze delat rameno, resp. vule v nem.

Gumy popraskane po 46 tkm ? Hmm, bud to byly nejake uz menene, nebo to auto nema najeto 46 tkm :( pak by to mohlo delat to rameno.

hod to nekomu na rampu, kdo tomu rozumí, at ti prohlidne přední nápravu.. pak bych jel az na tu geometrii...

hmmm...k tym km, je to auto po nejakej zenskej, podla interieru to ma najazdene malo, vyzera akoby teraz zisiel z vyrobnej linky, jednie co bolo bol buchnuty blatnik na pravej strane ,ten je vymeneny komplet spolu s prednym naraznikom, mne sa to zdalo tiez divne ze ma najazdene len 46t km ale na druhu stranu rodicia maju fabku rv.2000(75ps, vybava Comfort, takze ta lepsia verzia) a k dnesnemu dnu ma najazdene 38t km,kupovana fungl nova. Lenze komu to ako dokezem ze je pretacany tachometer, navyse ma motor tichy a kultivovany chod a na vyfuku ani naznak korozie a spotreba 4,8l by pri nejakom zhyndrovanom motore bola asi tazko dosiahnutelna, alebo sa pletiem?:(

Odesláno
Napsán autorem vix

...nejake piskanie ani ine pazvuky tam nepocujem, aj ked vytocim kolesa do maxima a cuvam alebo pomaly idem do predu( taketo nieco som sledoval na firemnej filcke, a ten rachot bol dost pocut) alebo ako som pisal, mozno je to tym,ze mam auto nove a sledujem aj kazdu prkotinu......este si odsledujem to tahanie ako to presne robi, dost tazko sa to robi pri plnej premavke v meste:)

Odesláno

možná je to blbost ale kontroloval jsi tlak v pneu? Taky se mi jednou stalo ze mi auto tahlo mirne na stranu. Bylo to po vymene gum ze zimnich na letni a kazdou stranu delal jinej gumar a kazdej to nafouknul jinak:( Po srovnani to jelo dobre.

Odesláno
Napsán autorem NiceOne

možná je to blbost ale kontroloval jsi tlak v pneu? Taky se mi jednou stalo ze mi auto tahlo mirne na stranu. Bylo to po vymene gum ze zimnich na letni a kazdou stranu delal jinej gumar a kazdej to nafouknul jinak:( Po srovnani to jelo dobre.

aha:D kontroloval som to...ehm...len \"opticky\", tak idem pohladat tlakomer......mam gumy nafukat podla toho ako je to predpisane na stitku v aute?

Odesláno

foukani gum: a kolik mas napsane na tom stitku? Ja foukam vetsinou vic (mam tam tusim 1.9/2.0 a foukam to vsechno na 2.2) protoze kdyz to nafouknu podle toho stitku tak se mi to zda opticky hodne malo.

Odesláno
Napsán autorem NiceOne

foukani gum: a kolik mas napsane na tom stitku? Ja foukam vetsinou vic (mam tam tusim 1.9/2.0 a foukam to vsechno na 2.2) protoze kdyz to nafouknu podle toho stitku tak se mi to zda opticky hodne malo.

2,3 na oboch napravach je na stitku, len som sa nedostal k tomu aby som si kupil tlakomer:D takze neviem kolko tam v skutocnosti je.....

[Editován dne 19/5/04 ady]

Odesláno
Napsán autorem Lucky

No aby se ti pak neslizdely moc prostredkem!!!

BTW: kdo vi n akolik fouka 195/50 R15? na 850kg lehkem aute. JA osobne na 2,5.. kolik vy?

No ona je to především tramvaj typu 185/60/14 - čili to snese líp, než 195

Odesláno

no tak mam za sebou geometriu a auto ide tak ako som si to predstavoval:D kedysi bolo burane a prave preto som mal strach ze to bude neco vaznejsie ale vsetko je ok....dokonca som zistil,ze otcov dobry znamy robi mechanika v peugeote takze super kombinacia a ak sa nieco vyskytne tak mozem bez ohlasenia dofrcat a bude sa mi venovat;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...