Driver Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Když už jsme u té přehlednosti tak mám dotaz spíše technického rázu. Nestálo by za to v rámci přehlednosti příspěvků nějakým způsobem omezit možnost úpravy podpisu pod příspěvkem? Třeba nastavit nějakou pevnou výšku toho řádku nebo zamezit vkládání obrázků. Kolikrát tam má někdo obrázek, který je 3x větší než vložený příspěvek nebo tam má vypsaný seznam dvaceti aut a myslím, že to příspívá k nepřehlednosti diskuze také celkem dost. Já sám v podpisu obrázek používám, ale pokud se to omezí pouze na používání textu tak mi to vadit nebude. Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 nějak tak je to připravovano ale spis v takove mirnejsi variante , vecer uvidiš. Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 tak jako soucasna pravidla, ktery jsem si precetl nerikaji nic citacich, nerikaji nic o velkych pismech apod. Miras psal, ze se snad nemusi psat vsechno do pravidel, ale celkove to je tak, ze co neni psano, je de facto povoleno. Ja si ty pravidla precetl dnes a zjistil nic noveho. Ale novinkou jsou pro me citace a i ty velka pismena, ktere tady zminuji. Proste jsem v zivote neslysel o netikete na googlu. Na foru je velke procento lidi, kteri znaji jen toto forum, mezi ktere se radim i ja a nejakou necitaci asi taky neznaji. A pokud je to forum v pohodove apod. rovine, tak ocekavam i takovy pristup od moderatoru. Ja mel kliku, ze me nikdo nikdy neupozornil na chybu a obcas uz taky upozornim novacky, ale myslim si, ze souta lidi je tu kvuli tomu, ze to forum funguje tak jak funguje. A pevne verim, ze bude fungovat lepe po vasich zasazich :-) jdu hledat netiketu a maznu ji sem pro ostatni http://www.lupa.cz/clanky/netiketa/ [upravil dne 22/3/2009 Scratch] Citovat
MirasCC Odesláno 22. březen 2009 Autor Odesláno 22. březen 2009 Upravil jsem všeho všudy dva příspěvky a je z toho veliký haló Mraky příspěvků, který by si zmoderování zasloužili zřejmě mnohem víc zůstalo nedotčeno. Takže si myslím, že nový zvyklosti netlačím nijak násilně. Tak ještě jednou: - citace: Dohodli jsme se, že budeme ze začátku hodně mírní a pokud to nebude někdo vyloženě přehánět (občas se to děje), necháme to být. Takže v tomhle případě si myslím že je dobře, že tenhle můj zásah proběhnul a tahle diskuze vznikla. V pravidlech zmínka o citacích bude. Klidně si citace vesele používejte dál, myslíte-li si, že je to nezbytný. Jen se zkrátka připravte na to, že při překročení jistý hranice (která se těžko exaktně specifikuje) bude zasaženo. Myslím si (a nejsem jedinej), že by bylo vhodný tady taky v tomhle ohledu začít zavádět jistou kulturu projevu. - velký písmena: Neděje se to často, o to větší důvod nenechávat tomu prostor k rozvinutí. Jak už jsem psal výše - to se nedělá. Za tímhle svým zásahem si stojím a způsob provedení se mi zdá naprosto adekvátní. Nadpis jsem nezměnil, jen jsem velká písmena vyměnil za malá a veřejně uživatele upozornil, že tohle se nedělá. Takže příspěvek teď odpovídá pravidlům slušného chování a může v klidu na fóru zůstat. Rejpaly upozorním ještě na jeden svůj moderátorský prohřešek, za který si zasloužím být veřejně pranýřován. Minulej tejden jsem mimo jiné taky hned v zárodcích utnul jednu diskuzi na téma warez. A v pravidlech se přitom o warezu taky nikde nepíše //EDIT: Hele, Scratchi, tak mě napadá. Že si máš po použití WC utřít zadek, je to někde psaný? V zákonech, nebo tak někde? Já myslím, že ne. Takže je vlastně povolený si zadek po použití WC neutírat. Zkus to tejden nedělat a pak se poděl o zkušenosti //EDIT2: A o velkých písmenkách doporučuju přečíst třeba tenhle článek: http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Caps_Lock //EDIT3: Ad Driver: I o podpisech zmínka v nových pravidlech bude. Taktéž očekáváme bouřlivou odezvu. [upravil dne 22/3/09 MirasCC] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Původně zaslal: MirasCC Rejpaly upozorním ještě na jeden svůj moderátorský prohřešek, za který si zasloužím být veřejně pranýřován. Minulej tejden jsem mimo jiné taky hned v zárodcích utnul jednu diskuzi na téma warez. A v pravidlech se přitom o warezu taky nikde nepíše Ale píše, a byl jsem i rád že jsi to uťal - viz pravidla bod 6. Dodržujte zásady přiměřeně slušného chování. Obecně je toto fórum spíše pohodové a věcné, a mělo by tomu tak být i nadále. Zejména nevhodné jsou příspěvky urážlivé, nevkusné či protizákonné. Neznáš pravidla, co s tebou:D:D:D:D:D:D:D Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: MirasCC Rejpaly upozorním ještě na jeden svůj moderátorský prohřešek, za který si zasloužím být veřejně pranýřován. Minulej tejden jsem mimo jiné taky hned v zárodcích utnul jednu diskuzi na téma warez. A v pravidlech se přitom o warezu taky nikde nepíše Ale píše, a byl jsem i rád že jsi to uťal - viz pravidla bod 6. Dodržujte zásady přiměřeně slušného chování. Obecně je toto fórum spíše pohodové a věcné, a mělo by tomu tak být i nadále. Zejména nevhodné jsou příspěvky urážlivé, nevkusné či protizákonné. Neznáš pravidla, co s tebou:D:D:D:D:D:D:D a ja mu chtel odpovedet, ze mu poslu cedecka... Miras: a vis jak to delaji v africe? Tam si to odrou o sutr a taky to funguje. Ja tim jen chtel rict, ze si myslim, ze spousta lidi tyto pravidla nezna, nepohybuji se treba na jime nez tomto fore a tady to proste neni napsany. [upravil dne 22/3/2009 Scratch] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Počkej, co tady není napsaný?? myslíš pravidla fora? Citovat
vendelinek Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Původně zaslal: Scratch a ja mu chtel odpovedet, ze mu poslu cedecka... Miras: a vis jak to delaji v africe? Tam si to odrou o sutr a taky to funguje. Ja tim jen chtel rict, ze si myslim, ze spousta lidi tyto pravidla nezna, nepohybuji se treba na jime nez tomto fore a tady to proste neni napsany. [upravil dne 22/3/2009 Scratch] Jak neni napsaný,vlinku nahoře je to dokonce ČERVENĚ http://www.peugeot-club.com/forum/faq.php?page=forumrules Citovat
MirasCC Odesláno 22. březen 2009 Autor Odesláno 22. březen 2009 Tady ovšem nejsme v Africe, ale v Evropě. Chtěl-li by tu snad někdo začít zavádět africké zvyklosti, ať to ani nezkouší a raději vyhledá africké Peugeot fórum Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Původně zaslal: Radek Hurvajz Počkej, co tady není napsaný?? myslíš pravidla fora? precetl jsem si je uz - pravidla ale nenasel jsem v nich nic o prehnane citaci, psani velkym pismem apod. Nevim kolik toho jeste je, ale navstevuju jenom tohle forum, a zjistuju ze je spatne pouz. velke pismo, moc citaci, ale v pravidlech jsem to nenasel, a jina fora neneavstevuji. ad zadek - maminka me to naucila jako kazdeho z nas nepochybne, ale nemuzu se naucit neco, o cem nemam ani paru :-) to myslim v dobrem, kdyz uz tedy pravidla, tak poradna a ne nicnerikajici. Takze jsem rad, ze se tedy neco pro forum udela, ale kdyz uz tak poradne aby se i novacci mohli opravdu zorientovat. Treba pri registraci ty pravidla dat k dispozici jeste pred tim nez se clovek zaregistruje - neco jako souhlas s obchodnimi podminkami. Ted ale fakt nevim, jestli se to nedeje, dlouho jsem se neregistroval. [upravil dne 22/3/2009 Scratch] Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Původně zaslal: vendi.stejskal Původně zaslal: Scratch a ja mu chtel odpovedet, ze mu poslu cedecka... Miras: a vis jak to delaji v africe? Tam si to odrou o sutr a taky to funguje. Ja tim jen chtel rict, ze si myslim, ze spousta lidi tyto pravidla nezna, nepohybuji se treba na jime nez tomto fore a tady to proste neni napsany. [upravil dne 22/3/2009 Scratch] Jak neni napsaný,vlinku nahoře je to dokonce ČERVENĚ http://www.peugeot-club.com/forum/faq.php?page=forumrules o nich vim, uz jsem je i cetl, ale myslim, ze se daji vhodne doplnit aby pak nedochazelo k roztrzkam :-) Citovat
MirasCC Odesláno 22. březen 2009 Autor Odesláno 22. březen 2009 Hele, tak prr Scratchi. Fakt nemůže bejt v pravidlech všechno. Seš jak zaseknutej gramofon. Snad jsme si to tady už vysvětlili, jak je to s citacema a používáním Caps Locku. Jestli chceš, speciálně pro tebe sepíšu pravidla do knižního vydání, aby tam bylo úplně všechno. Ale pak jednou šlápneš vedle a letíš. Upravil sem jeden příspěvek s poukázáním na to, že citace omezíme. Upravil sem jeden příspěvek s poukázáním na to, že psaní s Caps Lockem tolerováno nebude. Problém? Mám se tě příště prvně zeptat, než něco takovýho udělám? Argumetuješ tím, že lidi ty pravidla neznaj. Neznalost neomlouvá. Pokud lidi pravidla neznají a někdo se je snaží ty pravidla naučit, je špatnej. Tak jak to mám hergot udělat, aby se ty lidi ty pravidla naučili? [upravil dne 22/3/09 MirasCC] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Vydrž, o pulnoci tam budou nový pravidla, tak si je pak přečti znova. Jinak mi řekni kdo čte při registraci ty souhlasy apod. většina to bezmyšlenkovitě odklikne protože na netu je to stejně anonymní. Jenže jednou se spálej. To je na každym aby si to přečetl a dodržoval, už kvuli tomu aby tady nebyl bordel a aby to tu bylo tak nějak přehledný a pohodový Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 A ted mě někdo řekněte když jsem nechtěl citovat předchozí přispěvěk a do toho byl Scratch a MirasCC rychlejší, ztratilo to smysl a nikdo neví komu to říkám:bojim [upravil dne 22/3/09 Radek Hurvajz] Citovat
MirasCC Odesláno 22. březen 2009 Autor Odesláno 22. březen 2009 Ještě ty začínej... Úplně by stačilo na začátek příspěvku napsat: \"Scratchi, vydrž, o půlnoci ...\" sorry, nějak misto quote bylo bliž tlačitko edit;), snad i na to zvyknu [upravil dne 22/3/09 Radek Hurvajz] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Ale nezačínám, jen prostě mi přijde blbý necitovat přispěvek na kterej konkretně odpovidam, když jde o hot téma tak tam muže přibejt taky 10 reakcí než to odešleš, no;) [upravil dne 22/3/09 Radek Hurvajz] Citovat
MirasCC Odesláno 22. březen 2009 Autor Odesláno 22. březen 2009 Právě v \"hot\" tématech vznikají za použítí citace, namísto běžný odpovědi největší zvířectva. Je to pak super, když je v jednom příspěvku ocitovaná půlka vlákna. Protože téma je \"hot\" a na úpravu citací není čas... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 No tak to mi taky vadí, ono citovat 15 přispěvku je kravina Citovat
Medvěd Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Den a půl jsem tu nebyl, tak zkusím můj názor na výše popsané popsat tak nějak celkově. a) VELKÁ PÍSMENA - Stejně jako mnozí přispěvatelé na fóru jsem se k Peugeot-clubu dostal proto, že jsem si pořídil piškota a ten se rozhodl zlobit. Protože jsem měl doma počítadlo s internetem, zkusil jsem zapátrat a vcelku jednoduše jsem objevil Peugeot-club, kde jsem i jako PC analfabet vcelku jednoduše zorientoval. Ač jsem byl (a vlastně stále jsem) pouhopouhým uživatelem tohoto výkřiku techniky (myšleno PC), nedělalo mi zde nikdy problém na jakoukoli otázku nalézt odpověď (a bylo mi opravdu úplně buřt, zda dotyčný psal velkými nebo malými písmeny - SMS mi taky většinou chodí velkými písmeny a nemyslím si, že by dotyčný/á na mě snad \"řvali\" - bral jsem to prostě jako rozhodnutí dotyčného, které mělo mě neznámý důvod (třeba \"jen\" zavadil o to tlačítko vedle Ačka, což se i mě dost často přihodí a pak přepisuju i několik vět, když si vůbec všimnu). b) citace - sorry, ale vzhledem k tomu, že než stačím dodatlovat reakci na daný příspěvek, často se stane, že mezi příspěvek na který reaguju a mou odpověď na něj se vklíní několik dalších reakcí, takže se pak velice těžko dohledává smysl mé reakce. Takže se přiznávám, že jsem opravdu vážně koketoval s možností užívat citace u většiny mých reakcí. V tomto uvažování mě určitě utvrdilo ještě jednání nějakého človíčka, který ve 150 rozstřelil piškota (totálka) a když usoudil, že se do něj někteří pisatelé příliš naváží, zcela brutálně své příspěvky z vlákna smazal (čímž z celého vlákna udělal faktický nesmysl). Když tohle před lety udělal Komisař, byl vedením jednoznačně velice tvrdě potrestán a dokonce byla omezena možnost editace. Editace se po čase obnovila a hle, už je tu další VŮL, který si neuvědomuje dosah svých činů. Takže pokud chcete omezit citace, je potřeba se zamyslet jak docílit toho, aby reakce pisatele byla nějak přiřazena k příspěvku, na který reaguje - podle mě je to neřešitelný nesmysl, vlákno, které \"žije\" má totiž klidně 3 nebo více příspěvků v minutě, tak jak udržet smysl bez citace?? Za další se přimlouvám za návrat omezení editace - jak někdo napsal v jiném vlákně, když něco napíše novinář do novin (nebo řeknu někomu v hospodě), taky už nemůžu brát svá slova zpět. K čemu jinému než k opravám příspěvků (a velice často i jejich smyslu) je vlastně editace dobrá? 3) Ujíždění od tématu - Peugeot - fórum je podle mě velká diskuzní skupina, kde spolu prostě lidi mluví a stejně jako v běžném hovoru se prostě téma vyvine úplně jinam než bylo původním záměrem. To je podle realita (stejně jako neschopnost 80% členů fóra používat při psaní příspěvků češtinu) s kterou se asi i noví moderátoři budou muset smířit (nebo se z toho zblázní). Příspěvek jsem začal psát, když byla poslední reakce Vendiho v 16.05 - než jsem stačil dopsat přibylo několik dalších - to jen jak rychle zde přibývají příspěvky a jak to fakt bez citací nejde. [upravil dne 22/3/2009 Medvěd] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.