Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Hm tak ja nevim. Ja nepouzivam prilbu...

Krom lyzi, lyzarek a holi mam jen obycejne lyzarske gate (zadne special znackove, ale obycejne s Exi Sportu) a casto lyzuju jen v nejakym pulovru, kdyz je slnecno, nebo mam na sebe obycejnou sustakovou bundu. Na oci si davam obycejny slnecny brejle, a bohate my to staci...

Padol som uz X krat, hlavne kdyz sem se to ucil, ale ani si nevim predstavit jak bych musel padnout, abych si uderil hlavu .... Minuli rok sem spadnul tez len 1 krat, a tez sem zbiral sve doplnky po pulce svahu, ale krom roztrhanych gatí, a beznádejne stratených lyzarských brejlí se mi nic nestalo ... Na hlavu ten pad nesel ani nahodou...

Ale tym nikomu nic nenamlouvam :)

Odesláno
Původně zaslal: elton

Původně zaslal: Miku

BV406 :super

Kolik z vás aktivních lyžařů používá lyžařskou přilbu :myslim

Používám, nejsem hazardér.

Helmičku používám od doby co jezdím na karvingách tj druhou sezónu, ovladatelnost a styl jízdy mnohokrát lepší, ale je mnohokrát vyšší i rychlost a proto nač zbytečně riskovat! Navíc je v helmě teplo jako v pokojíčku :super:cool:

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Hm tak ja nevim. Ja nepouzivam prilbu...

Krom lyzi, lyzarek a holi mam jen obycejne lyzarske gate (zadne special znackove, ale obycejne s Exi Sportu) a casto lyzuju jen v nejakym pulovru, kdyz je slnecno, nebo mam na sebe obycejnou sustakovou bundu. Na oci si davam obycejny slnecny brejle, a bohate my to staci...

Padol som uz X krat, hlavne kdyz sem se to ucil, ale ani si nevim predstavit jak bych musel padnout, abych si uderil hlavu .... Minuli rok sem spadnul tez len 1 krat, a tez sem zbiral sve doplnky po pulce svahu, ale krom roztrhanych gatí, a beznádejne stratených lyzarských brejlí se mi nic nestalo ... Na hlavu ten pad nesel ani nahodou...

Ale tym nikomu nic nenamlouvam :)

Ono jde spíš o to, když do tebe někdo vletí. Některý sjezdovky jsou docela přeplněný, tak se to asi hodí.

Odesláno
Původně zaslal: BV406

anebo jinej pripad...prusek v lese, na metr, sirsi ne, sirsi ne, sraz jako strecha, mlha, sero, skoro tma..., vim, neprijdes vcas, v hotelu udelaji poplach, pujdou te hledat.. rozhod jsem se, sjedes to susem, jen se vodpichnu, jen se vodpichnu a vidim, chlapce, je zle, namraza jako mejdlo..... LETIM....... a najednou, najednou vam takovy tichoucky cink cink..... a hrome, vazani.... zkousim pripluzit, kdepak, ani zdani, a najednou na par metru kun se sanemi, to bylo to cink cink, ..... no nazdar, co ted, to budes prece na cucky, vidim pred sebou muldu a rikam si BUD a NEBO, jdu do drepu, vletim do ty muldy, trochu me to nadneslo, ja se jeste vodrazim, natahnu, skocim a pink...

to drivi co bylo na tech sanich tak me takhle zespoda trochu skrtlo vo lyzi, nafous, tak, nafous....

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Tak priatela a kdo chce na Solisko tak lanouka jede za čtvrť hodiny......Aha tak to si uklidím lyže. Ale vždyť my si tam jedeme zalyžovat

Solisko to je ňák strašně vysoko

Tam se můžeš vytáhnout

Jak to myslíš soudruhu? .... Tam je výtah!

Fakt super vejraz toho Rudly Dejla ml. jak ho ten Slovenskej chachar strčí z toho svahu dolu :D

Odesláno
Původně zaslal: klm16

na snowboarde tu nechodi nikto ??? to som vazne jediny ???? :myslim:myslim

nezlob se ale po dnešku bych všechny snowprkýnkáře ze sjezdovky vykázal za to sedání si v nepřehlednejch místech...

můžou být cool a hustý ale maj myslet na bezpečnost svou i ostatních.... chlapec asi trošku čuměl když jsem ho minul a měl mou hranu lyže kousek od krku - blbec si dával retko v nejblbějším místě na sjezdovce (ani nedovedu domyslet dál...)

Doufám, že takový nejsi. Ani Tě nechci nijak prudit, jen jsem nenašel vhodnější topic v tomto vláknu k varování všech snowboardistů k jejich sedání na svahu

Odesláno

když je vidím v předstihu jak dávají piknik , tož z nich dělám sněhuláky :cool: (samozřejmě nejsou všichni prknaři takoví magoři - jen je jich větší procento a jsou vidět)

Taky mám přilbu letos poprvé ( jestli to nebude tím , že člověk časem zmoudří :myslim )

Odesláno

Jak už jsem psal výš - s lyžemi kamarád nejsem, ale kdybych byl, tak bych určitě jezdil v přilbě. Za mého dětství, kdy jsem se lyžovat učil, takové vymoženosti nebyly (stejně tak se ale jezdilo v úplně jiných rychlostech a na podstatně prázdnějších svazích). Pokud se Pavlík bude chtít s lyžemi kamarádi - rád mu tuto možnost dopřeju, ale současně s lyžemi dostane i přilbu - asi bych totiž nezvládl následné výčitky svědomí, kdyby se mu něco v rámci sportu přihodilo a já se musel srovnávat s tím, že jsem ušetřil pár kaček za přilbu a díky tomu mám kluka ve špitále.

Stejně jako poutání se v autě, používání dětských sedaček, celodenní svícení - tak i použití přilby při jízdě na lyžích či na kole by mělo být tak samozřejmá, že by o tom žádná diskuze neměla vůbec vznikat.

A ke snowboardům - nejsem jejich zastánce ani vyznavač (na rozdíl od lyží jsem na nich ani nikdy nestál), vím jen tolik, že si kamarádka v Alpách na prkně na 3x zlomila ruku. Následoval převoz vrtulníkem do špitálu, několikadenní hospitalizace s tím, že jí do ruky dávali nějaké (titanové???, platinové???) šrouby a následně byl velký problém s pojišťovnou, která snowboard NEBERE jako klasické sjezdové lyžování a vyžaduje RIZIKOVÉ PŘIPOJIŠTĚNÍ - což kamarádka netušila. Naštěstí to pak přes právníka dořešila, ale kdyby se nepovedlo, stál by jí první sjezdkopce v onom roce kolem milionu Kč - což není zrovna láce, že???

Že se nesnáši prkýnkáři s lyžníky je známé, stejně tak se nesnáší pěšáci s cyklisty (třeba Šumava), cyklisté s autaři - je to jen o vzájemné toleranci a přemýšlení - nedělám to, co nechci, aby někdo dělal mě. Pokud na śumavské cestě vedle sebe půjde 5 pěšáků, pak je asi cyklista vyjíždějící ze zatáčky milovat nebude. Pokud půjdu po cestě a najednou se proti mě čtyřicítkou vyřítí kolař čumící na tachometr, taky ho zrovna velebit nebudu.

Někde jsem slyšel, že snad v Alpách jsou lokality, kde mají pro sebe vyhraněný prknaři část sjezdovky - obávám se ale, že v ČR by se něco takového neujalo (když vidím, jak v pražské Stromovce chodí pěšáci v pruhu vyhrazeném pro cyklisty a jakou jim tam svým pohybem vytvářejí slalomovou dráhu ...)

P.S.

Vysvětlí mi někdo, k čemu je dobrá ta bunda do 20m hloubky??

[upravil dne 1/2/2009 Medvěd]

Odesláno

Ad helma:

Podle mě, když vyletíš perfektním, elegantním, obloukem mimo trať, je ti helma stejně na pikaču.

Spíš je to o tom, že už spousty lidí je mají. Dříve, když lidi jezdili ve šponovkách a s kulichama, holt při srážce zaduněly o sebe kokosy a bylo to.

Dneska, v rámci akce, cítíme se bezpečně, helma je k tomu, abys byl ve výhodě - přece jenom, kdo spíše vyhraje : kokos nebo helma? A může to být klidně v nulové rychlosti, třeba jen při mírném kontaktu. (kde by se stejně jinak nic nestalo)

Prostě se to dostává do stádia jako automobily. Dříve se konstruovaly tak, aby tě dopravily mezi body A a B. Dneska se především prezentují tak, že tě zachrání, když budeš mezi body A a B bourat.

Co na tom, že hopsadlo do města váží tolik, co dříve střední třída, a v dnešní střední třídě motor 1.6i je už dávno pasé.

Za chvíli budeme na sjezdovkách jezdit v brnění - protože ani ty helmy nám nepomohou ;) Třeba proto, že helma vs. koleno : Kdo vyhraje ?

Guest Scratch
Odesláno

helma nebo koleno? Pokud to bude naprimo, tak vyhraje koleno :-), pokud to pujde na vnitrek kolena, nechci to radsi ani domyslet :(

Odesláno

Tak na horách pracuju a helma určitě ano už sem viděl několik případů kdy zachránila život.... Takže helma na 100% a doporučoval bych ještě páteřák.... Taky velmi užitečná věc..... Já osobně bych bez toho na sjezdovku nešel.....

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd[/i

Vysvětlí mi někdo, k čemu je dobrá ta bunda do 20m hloubky??

Ta bunda je dobrá, když hustě sněží nedbo prší,

tak Ti prostě nepromokne, jen se to po tě bundě

sveze dolů. A stejná je i prodyšnost, takže když

správně nakombineješ spodní vrstvy, což je

termoprádlo a druhá vrstva a pak jen bunda, tak

je Ti teplíčko a pot to odvede pryč. Já ji mám a jsem

s ní spokojená. A nosím ji i normálně teď v mrazech.

Odesláno

Tak já helmu taky používám. Minulý víkend si tak jedu dolů a zničehonic

se za mnou vynořila holka, která to dolů valila šusem a nějak se mi

zapomněla vyhnout, škobrtla mi lyží o moji lyži a pár metru pode

mnou se vysekala. Já to ustála a jí naštěstí taky nic nebylo.

Odesláno
Původně zaslal: wooody

jj prave tydle sou nejhorsi........ muzes jet sebemin opatrne a prilitne nakej blbec a je to v ridi......

kdyz to tak ctu, tak jestli nekdy zacnu s lyzema, tak na nejakem vlastnim soukromem svahu ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...