Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny......potřeboval bych poradit......moje 309-ka nestartuje.....startér v pořadku...motorem točí.....benzín z výfuku smrdí.....(nové) svíčky jiskru hážou ale autíčko ani neškytne.Přirovnal bych to k lepším autům kde je zablokovaný imobilizér....samozřejmě tam žadný není :D

Bohužel to dělá jenom někdy takže se to špatně hledá.

Prosím o pomoc :super

Odesláno

No zrovna teď sem to zase rešil....zase sem otočil klíčkem a nic. Přijel kámoš s kabelama a asi po 5 min. si to 2x škitlo a pak zase jenom točilo. Tak sme to zkusily roztáhnout a podařilo se mi motor udržet v chodu asi až po 2 min. Pak sem to zkusil nastartovat znovu a v pohodě. Jsem z toho zoufalý. Říkal že by to možná viděl na špatnou cívku že je možná slabá jiskra, ale po tom roztáhnutí prý možná rozhašený karbec a to už je u mě na servis :( tak nevím

Odesláno

joo to já měl taky dnes problém... přiijdu k autu a baterka na hadry vyždímaná... startér se jednou umíravě protočil a konec... tak přišly na řadu kabely a naštěstí se to už chytlo... nevím v čem mohl být zakopaný pes... celej tejden vždy v poho nastartuju a dnes je baterka hyn, přitom jsem neměl zaplý nic co by mohlo žrát proud (leda udržování paměti v rádiu)

Odesláno

No ja si myslím, že když při tom startování z výfuku smrdí docela dost benzín, tak by to mělo být v pohodě, ne? Jestli se mýlím tak nevím...

Odesláno
Původně zaslal: N3R3Z

joo to já měl taky dnes problém... přiijdu k autu a baterka na hadry vyždímaná... startér se jednou umíravě protočil a konec... tak přišly na řadu kabely a naštěstí se to už chytlo... nevím v čem mohl být zakopaný pes... celej tejden vždy v poho nastartuju a dnes je baterka hyn, přitom jsem neměl zaplý nic co by mohlo žrát proud (leda udržování paměti v rádiu)

To je ale něco jiného...tobě se vybila baterka ale mě to prostě nechytne :(

Odesláno

to je pravda... jestli dnes ale není nějaký globální den poruch pro peugeoty... kámoš má 306 1.4 a nenastartoval vůbec... startér točí ale ani škyt... nakonec ho musel někdo odtáhnout...

a už končím s OT :xvul

[upravil dne 29/1/09 N3R3Z]

Odesláno

já měl údajné gti-čko a měl jsem stejný problém, dělalo to jen někdy, ale roztlačit to šlo vždycky-na drb. Teď mám pravé gti-čko, zatím chytlo vždycky, ale někdy dlouho točí než natočí a dostává se z uplně nejnižších otáček. Ale kde je zakopanej pes...???

Odesláno

Mas tam striekacku, alebo karburator? Predpokladam, ze to prve... Auto nenastartuje, ked ma zly pomer vzduch-benzin, nema benzin, nema iskru. Problem moze byt naozaj aj v zapalovacej sustave - od zapalovacieho modulu, cez kable, rozdelovac, az po cievku a sviecky. Moze byt vadne teplotne cidlo a ECU si mysli, ze mas teply motor a nenastartujes, lebo nedava bohatsiu zmes...

Ozaj, nemas zanesene sviecky karbonom? Dalej, moze byt vadny snimac otacok na rozdelovaci, potom tiez nenastartujes. Dalej, moze byt vadny potenciometer skrtiacej klapky - ma vydrete odporove drahy, riadiaca jednotka potom dava vela (malo) benzinu a opat nenastartujes... Moze to byt naozaj dost veci... Kolko mas najazdenych km?

Odesláno

Trefil jsi se:

poměr váha vzduch na 309 řídí 3 věci:

snímač polohy škrtící klapky (nový 7000kč)

regulátor volnoběhu - pouští vzduch pod klapku je zezadu směšovače (nový 3500kč

snímač teploty vody v hlavě - zezadu za trafem (nový 350kč)

mno a teď to zajímavější -> jak ochudit směs? mno tak si kup za 5kč odpor a cvakni ho do konektoru čidla teploty (prozradím hodnotu ať nežeru 150-300 ohmu) a ten kužel zezadu odšroubuj a podlož ho po dvou podložkách, dále šroubkem pootevři klapku a měl by jsi odjet....

pokud jsi šikovnější tak si vem metr drátu a žárovku a vyblikni si flash a víš ihned (11 teplota, 21 snímač polohy škrtící klapky, 42 vstřikovač, 41 čidlo volnoběhu), držím palce - já jsem v prdeli (21)

Odesláno
Původně zaslal: Crash

Tak rád bych udělal závěr nad mým problémem. Neví někdo co by to mohlo být??????

Ak sa nemýlim tak by to mal byť motor TU1M s karburátorom. Na podobnom motore som len pri najväčších mrazoch mohol dať plný sýtič inak sa to prechlastalo. V takýchto teplotách maximálne na polovicu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...