Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jedu si v poklidu do práce a v kopci sem si všiml že má motor otřesnej klepavej zvuk. Tak si říkám \"ajéjé\".

Jediný co bylo divný, že ručička teploty úplně spadla.

Tak sem zastavil na zběžnou kontrolu, olej ok, nic neupadlo tak že nastartuju. Nežhavilo (teď při zahřátým motoru by se kontrolka měla rozsvítit tak na 2s.) ale nastartoval sem a že aspoň dojedu do hokny s tím hrozným zvukem. Na křižovatce na červené sedím a hledím na budíky a z ničeho nic si motor lehce přidal nebo ubral otáčky, ručička se trošičku pohla (jinak otáčkoměr vůbec nefunguje, ale to mě nevadí). A v tu chvíli naskočila teplota, motor ztichl a všechno ok.

:myslim

Napadl mě snad jenom \"knock sensor\" nevím jak je česky...

Neví někdo co v tom motoru zas dělají ti skřítci?

Odesláno

Nemělo informaci ze snímače zdvihu jehly, a dalo to předvstřik naplno. Mělo to takový strašně ostrý klepavý zvuk, že? Vypnout a nastartovat znovu, někdy se to chytí. A prostříkej kontaktolem konektor od toho snímače.

Odesláno

Toto isté sa mi stalo asi pred mesiacom. Idem si idem a naraz taký hrozný klepavý zvuk, čo prehlušil aj rádio.... Mne sa rozsvietila aj kontrolka diagnostiky. Tak som to odtiahol na krajnicu, vypol motor a po chvíli naštartoval a aj kontrolka zmizla a motor bežal potichu...

Mechanik radil tiež prestreknúť ten konektor a ak by to nepomohlo aj výmenu, čo ale koštuje okolo 5000Sk, čo je dákych 166€... ale čo by som pre môjho pežotíka neurobil šak :D

Ináč hovoril mi, že sa to dá aj nejako obísť, ale to by som autíčku neurobil...

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: oddie

Nemělo informaci ze snímače zdvihu jehly, a dalo to předvstřik naplno. Mělo to takový strašně ostrý klepavý zvuk, že? Vypnout a nastartovat znovu, někdy se to chytí. A prostříkej kontaktolem konektor od toho snímače.

Prosím Ťa, mohol by si napísať, kde sa nachádza ten konektor od toho snímača? Ďakujem...

Odesláno

Něco podobného jsem řešil i já, motor hrozně přeforovaný(tvrdý zvuk),jen s tím rozdílem že to dělalo když přestal ukazovat otáčkoměr a taky to nežhavilo,ani když to bylo studený. Na počítači neukázalo žádnou závadu. Zkoušel jsem postupně měnit snímače z jiného auta,až jsem přišel na to že to dělá rélé pod řídící jednotkou. Po výměně zase šlape jak má.

Odesláno

Jinak ten konektor je pod palivovým filtrem na držáku(jsou tam dva vedle sebe). jdi po kabelu od prvního vstřikovače(1 od převodovky) jen na to jediném je snímač.

Odesláno

ještě k té závadě na snímač bych to netipoval, při odpojení za chodu motor nejde tvrdě ale bíle kouří z výfuku a je cítit nespálená nafta.

Odesláno
Původně zaslal: mxmen

ještě k té závadě na snímač bych to netipoval, při odpojení za chodu motor nejde tvrdě ale bíle kouří z výfuku a je cítit nespálená nafta.

No len či je to ten snímač zdvihu ihly, čo si odpojil...:myslim

Odesláno

Jasně že odpojil, ale podle toho co píše je to na 90% to napájecí relé už podle toho že neukazovala teplota, když naskočila motor šel normálně. To s žádným snímačem vstřiku 1 válce(zdvihem jehly) nemá nic společnýho. :blablabla

Odesláno

- no tak, mne sa to dnes stalo po asi 100 metroch a motor som mal studený, tak neviem či padla ručička na nulu, lebo na nej bola...

- s tou teplotou to asi súvisí tak, že keď spadne tá ručička na 0 tak asi dôjde k tomu, že RJ nemá info o teplote motora a tak dá ten predvstrek naplno...neviem či je to tak, ak nie tak ma opravte...

Odesláno

Chlapi, nevíte co to je za čidlo na vzduchovým potrubí hnedka po filtru? Tvarově to vypadá jak váha a asi se tam napojuje širokej štekr se 3 kontaktama.

Čidlo teploty nasávavanýho vzduchu nebo tak něco.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Chlapi, nevíte co to je za čidlo na vzduchovým potrubí hnedka po filtru? Tvarově to vypadá jak váha a asi se tam napojuje širokej štekr se 3 kontaktama.

Čidlo teploty nasávavanýho vzduchu nebo tak něco.

Myslíš niekde tu, ja tam nič takého nemám...

post-0-14109604801072_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

Záleží od motora či mal váhu vzduchu...

DW8 (WJZ) nemá, DW8B (WJY) má.

- čiže DW8B má váhu vzduchu?

- ja mám podľa serviceboxu motor DW8B a aj podľa VIN kde je to označenie WJY a tú váhu tam nemám...môj motor je na tom 1.obr...

Odesláno
Původně zaslal: janci77

- ja mám podľa serviceboxu motor DW8B a aj podľa VIN kde je to označenie WJY a tú váhu tam nemám...môj motor je na tom 1.obr...

Ospravdlňujem sa, ja som si to trošku poplietol...:mad:

Do DAM 9064 ani DW8B (WJY) nemali váhu vzduchu.

Odesláno

Původně zaslal: janci77

Ospravdlňujem sa, ja som si to trošku poplietol...:mad:

Do DAM 9064 ani DW8B (WJY) nemali váhu vzduchu.

ok, už som sa zľakol, že nemám niečo v poriadku...lebo viem, že Ty sa vyznáš...:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...