Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

já koupil auto s letníma pneu Sava INTENSA HP 205/55 R16 a vpředu mám nějaký čínský WAN LI :o ale mam z nich hrůzu, na mokru radši neježděné :)

• O 3 měsíce později...
  • O 1 rok později...
Odesláno

jen tak pro zajimavost

tenkrat jsem tu psal že jsem koupil hankooky ted už maji svoji zivotnost skoro za sebou.

na předku najeli 21 tkm

na zadku maji 30 tkm a ješte cca 2,5 až 3 mm tak ještě neco najedou.

na předku mam ted falkeny maji za sebou 10 tkm a maji ještě cca 5-6 mm

jizdni styl je hodne svižnej při prujezdama zatačkama a při bržděni taky ty kola dost dostavaji zabrat:roll

zimni pirelky maji za 16 tkm předek 5 mm a zadek 7 mm

tam už je jinej styl jizdy přizpusobenej podminkam

[upravil dne 1.10.2010 od čakom]

Odesláno

Michelin Alpin PA3 205/55 R16

Do horských oblastí to není, ale do města na normální sníh super.

Bonusem je třetinové opotřebení na suchu (při mírných zimách) oproti všem srovnatelným konkurentům.

Odesláno

Matti: to opotrebeni máš podloženo vlastními daty, nebo je to z nějaké reklamní brožurky.

Jinak, zimní MP58 (nové) 50 tkm a ještě mají 4 mm, Dunlop SP3/Uniroyal 680 (koupené na autě jako jeté) také 50 tkm. Od té doby pneušky stojí za houby. A po ustanovení 4 mm na \"D1\" (jinak, je to polňačka) mi (zimní) pneu užírají víc na naftě. To ovšem nikoho momentálně z tax-crew nemusí trápit, bo palivou daň platím v Německu.

P.S.: Nafta je tam levnější - kdo by to byl řekl...

Odesláno

To opotřebení mám z testů německého ADACu, který by snad nikdo nepodezíral, že nadržuje francouzské firmě. Jezdil jsem je zatím jednu zimní sezonu a jsou jak nové. Až je vytáhnu ze sklepa a přezuju, klidně pošlu foto. Tady je ta tabulka ... opotřebení je poslední kolonka.

205/55 R16 ADAC TEST

Tady popis celé gumy:

MA PA3

[upravil dne 2/10/10 od matii]

[upravil dne 2/10/10 od matii]

Odesláno

Za zimu nic moc cca 8tis.km. Ono taky záleží, jak se k tomu kdo chová. Já znám od nás týpky co vyhodí letní gumy po 20 000Km.

Až čas ukáže jak to vydrží, každopádně ADACu docela věřím. Tak důkladné testy u nás nedělá nikdo.

Odesláno

8 tkm dám za měsíc a pů l - to není žádná sezóna :D .

to pak doopravdy věřím, že gumy vydrží 4 sezóny.

(za poslední 2 měsíce 10 tkm, a fakt už se mi řídit nechce)

Odesláno

to vix .... a co jako? Já myslel, že je to tu o gumách a zkušenostech s nimi a ne o honění trika kdo kolik najede a kolik jich za sezónu oddělá.

Pro mne je německý ADAC a jeho každoroční testy pneu celkem zajímavou nápovědou, které nemám důvod nevěřit.

Odesláno

P106 Z aj L SAVA nato auto perfekne gumy,doporucujem:super

P406 Zimne Michelin alpin zatial neviem ake su,Letne Michelin pilot primacy vyborne aj v polovici zivotnosti

Odesláno

Letne: Uniroyal rain expert 195 / 65 15 - zvlast doporucene ad Adacu a zatial spokojnost

Zimne: zatial Michelin Alpin 195 / 65 15, ale tuto zimu budu nove vyrobcu este neviem :D:D:D

[upravil dne 4/10/10 od lubikpo]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak jen pro info ... ug7 jsem na predni naprave za necele dve zimy sjel tak, ze ted jak to malo napadlo, tak se z nich staly brusle, podotykam, ze jen predni naprava ... proste klouzou jak prase, sjely se zhruby o 3 mm ... gumy co byly na zadku, tak vypadaji jak nove, zadne sjeti vzorku na nich neni znat ...

proste UG7 jsou nejlepsi nove :) , to jsou jako hrebiky ...

takze mi ted nezbyva nic jineho, nez udelat kockopsa a dopredu hodim fungl nove alpiny3, protoze je na nich lepsi cena nez na novych UG7+

tim poresim letosni zimu...

letosni leto jsem jezdil na dunlop sport maxx 205/55/16, vynikajici gumy, opravdu spica, jeeeeenze, zase, predek po jedne sezone je na vyhozeni, vzorek je na kontrolnim bode, zadek opet dobry :), tedy lepsi

jsem necekal, ze to hdicko bude mit az tak tezky predek ...

[upravil dne 25/11/10 12:05 BV406]

Odesláno

Teď mám ještě Kumho KW17 195/65/15, ale je to hrůza, opravdu nedoporučuju. Jel jsem je teď přes léto, to byly v pohodě, ale další zimu bych na nich už absolvovat nechtěl. Mam objednaný Michelin Alpin A4, zejtra příjdou, předpokládám že to bude lepší svezení.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...