Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jarajarda - Scorpio je moje srdcova zalezitost jiz od mych 18 let... ted kdyz jsem volil \"nove\" auto, tak jsem se rozhodoval mezi Omegou a Scorpiem... Podarilo se mi sehnat nehavarovany, nezrezively, zachovaly a krasne vybaveny kousek z roku 98...

50 km denne to nechapu? to je jako moc pro ten motor nebo co?

Ridim se pravidlem - chytremu porad, blbeho kopni.

V jeho pripade bych volil Mondeo mk.II 1.8 Zetec 85 kW, ideal verze kombi.

Kdyz si vzpomenu, jak se prodavalo to tatovo tenkrat 6 let stare mondeo, nehavarovane, kombik, ofic najeto 210 tkm, cena byla 76 tkc (listopad 2006) - kokoti, co se na to chodili divat, tak jen kafrali... Pak ho koupil nas pneuservisak a spokojen s tim jezdi dodnes, ma s tim naskakano 250 tkm....

Odesláno
Původně zaslal: Demo

jarajarda - Scorpio je moje srdcova zalezitost jiz od mych 18 let... ted kdyz jsem volil \"nove\" auto, tak jsem se rozhodoval mezi Omegou a Scorpiem... Podarilo se mi sehnat nehavarovany, nezrezively, zachovaly a krasne vybaveny kousek z roku 98...

50 km denne to nechapu? to je jako moc pro ten motor nebo co?

Ridim se pravidlem - chytremu porad, blbeho kopni.

V jeho pripade bych volil Mondeo mk.II 1.8 Zetec 85 kW, ideal verze kombi.

Kdyz si vzpomenu, jak se prodavalo to tatovo tenkrat 6 let stare mondeo, nehavarovane, kombik, ofic najeto 210 tkm, cena byla 76 tkc (listopad 2006) - kokoti, co se na to chodili divat, tak jen kafrali... Pak ho koupil nas pneuservisak a spokojen s tim jezdi dodnes, ma s tim naskakano 250 tkm....

Ale on nechce modlu, on chce auto na dojíždění a na tyhle vzdálenosti ideální diesel, o tom je to ais bez debat. 1.8, k čemu.. Ford? Proč..

Nebudu tu kopat za svou srdcovku, Peugeot, ale za tyhle peníze by byl nejlepší Golf 3. Je to sice auto v interiéru nic extra vzhledný, design karoserie už taky není nejmladší, ale jsou to prostě držáky a sehnat nějaké TDI 66kW, bude mít tak 250-300tis a na tacho bude 160, ale je to prostě nezmar a tak to prostě je, tyhle motory se povedly a kvalitou je asi hned tak něco nepředčí, ND na každým vrakáči. Na tu dálku pojede v pohodě do 4.5 l/100km a to je fakt.

Odesláno

:roker

Chtel vedet nazor, tak prosim nenapadat ostatni znacky a rikat o nich, ze jsou to sracky...

Nebudem si nic nalhavat, proste 2.3 16V jezdi za 10 l a to min - nebudu rikat, ze s tim jezdim za osm nebo min... Ale spotrebu u auta, ktere stalo v mem provedeni 1,2 mega proste neresim.

Ale s tim mondeem 1.8 16V se dalo pri hodne klidne jizde jezdit za cca 7 litru a to uz se docela da...

[upravil dne 25.1.2009 Demo]

Odesláno

Golf III je dobré auto, ale nevím, zda mu bude vyhovovat, co se týče velikosti. Potřebuje tam umístit kočárek, atd.

Nejlevnější na servis bude ta Felicie combi, idealně 1,9D.

Spotřeba je nízká a ty motory snesou snad vše. Ale sehnat dobrý kousek není lehký ukol....

Mondeo combi je lepší co se týče poměru cena/užitný prostor. V této cenové hladině se větší auto hledá těžko. Servis také není drahý ( běžná údržba), u benzínu 1,8 i je dobrá spotřeba. Případné opravy typu servo, převodovka se dají řešit formou vrakoviště - jezdí jich u nás dost, není problém sehnat díly za levný peníz.

Odesláno

:roker

Chtel vedet nazor, tak prosim nenapadat ostatni znacky a rikat o nich, ze jsou to sracky...

Nebudem si nic nalhavat, proste 2.3 16V jezdi za 10 l a to min - nebudu rikat, ze s tim jezdim za osm nebo min... Ale spotrebu u auta, ktere stalo v mem provedeni 1,2 mega proste neresim.

Ale s tim mondeem 1.8 16V se dalo pri hodne klidne jizde jezdit za cca 7 litru a to uz se docela da...

[upravil dne 25.1.2009 Demo]

Já nenapadám ostatní značky, jen jsem napsal, co je fakt, najdi tam nějakou nepravdu.

Přesně, auto, který chlastá a jinak to nebude, protože 2.3 pojede těžko za míň, to od něj ani nikdo nečeká, tudíž na dojíždění do práce při těchto vzdálenostech....

A co si budeme nalhávat, že by na tom Ford byl s kvalitou v 90 letech nějak extra valně...:xvul

Odesláno

Motor 1.9D ve Felde je dobry - vynechme to, ze s tim motorem filcka strasne trpi. Myslim ulozeni, napravy atd...

1.9D je super, jen se nesmi setrit pri vymene rozvodu a vymenit i to slavne kolecko, co je dole na klice...

Odesláno
Původně zaslal: TomThom

Sháním vůz do 50 tis.Kč a nemusí to být ani Peugeot. Mám několik tipů, ale stále velké dilema...Potřebuji vůz na denní ježdění do práce (denně min. 50 km), to znamená, že koukám též na spotřebu. Benzín nebo nafta není rozhodující. Podmínkou ale je, aby to nebylo zase malé auto, protože občas zastoupí naše rodinné auto (Škodu Octavii), takže tam musím dostat minimálně velký kočárek a malé golfky. Bydlím v Krkonoších a jezdím do vyšších poloh hor, takže by pro mě nebyla dobrá kombinace motor vpředu a zadní náhon. Manželce se líbí německá auta, mně teda taky, ale to by v této cenové kategorii znamenalo šáhnout po něčem z počátku devadesátých let, ale nevím, jestli se to vyplatí, abych do toho pak nestrkal koruny.:myslim Chci prostě větší pohodlné auto s přijatelnou spotřebou a bez větších následných investic. Na značce zase až tak nezáleží. A teď babo raď;)!!!

Nespěchám na to, chci si to v klidu promyslet a po něčem kouknout, ale rád bych znal vaše názory a tipy. Přesvědčte mě o něčem výhodném:papa Díky. Thomas

Tak koukni sem

http://www.tipcar.cz/mazda/mazda-demio-1.3i-16v-cz-15240870.html

Odesláno
Původně zaslal: MaPiv

Golf III je dobré auto, ale nevím, zda mu bude vyhovovat, co se týče velikosti. Potřebuje tam umístit kočárek, atd.

Nejlevnější na servis bude ta Felicie combi, idealně 1,9D.

Spotřeba je nízká a ty motory snesou snad vše. Ale sehnat dobrý kousek není lehký ukol....

Mondeo combi je lepší co se týče poměru cena/užitný prostor. V této cenové hladině se větší auto hledá těžko. Servis také není drahý ( běžná údržba), u benzínu 1,8 i je dobrá spotřeba. Případné opravy typu servo, převodovka se dají řešit formou vrakoviště - jezdí jich u nás dost, není problém sehnat díly za levný peníz.

Je přece možnost Variant.

Odesláno

Ať si tu radíte co chcete, máte srdcovky jaké chcete (pozor na infarkt :P ), a soused nebo ségra má cokoliv z této kategorie, co se zrovna náhodou ještě nesype, jeden fakt je neokecatelný. Požadované \"větší pohodlné auto s přijatelnou spotřebou a bez větších následných investic\" v této cenové kategorii prostě obecně neexistuje, vždycky je to jen nějaký kompromis, a v tomto případě kompromis opravdu velký. A je to prostě jen o tom, co z těch podmínek je člověk ochoten obětovat, a co z toho preferuje. Všechno dohromady bez kompromisů prostě za tyhle peníze mít nebude.

Odesláno

Pane jo, tady se to rozjelo!:o Díky všem za názory a tipy. Jak píše oddie o kompromisech a o oželení něčeho, tak s ním musím souhlasit. Pro mě například to znamená, že žádám nejlépe naprosto holé auto bez zbytečné výbavy, kterou nepotřebuji a ani ji neocením. Centrál, el. okna a zrcátka, rádio apod. nepotřebuji, popravdě řečeno ani nechci. Klima je v této kategorii snad jen pro zlost, protože v mém okolí má každý druhý nějaký problém a sám mám pocit, že taková auta by měla být s klimou ještě minimálně o deset tisíc levnější.:D

Co naopak dokážu ocenit je tažné zařízení a případné střešní okno.

Zatím mi z toho vychází dobře ten trojkový golf. Dieselová felda by možná také byla dobrá, ale zatím jsem viděl jen šroty.

Odesláno

Pokud myslíš mě, tak cena v době prodeje byla tuším něco přes 100tkč, což takovou cenu samozřejmě nemělo, protože auto bylo docela orvané. Kdyby to bylo tenkrát na prodej za 76tkč, tak by to bylo o něčem jiném. Ale zřejmě ti \"kokoti\" jak říkáš zhosnotili stav a usoudili, že to tu cenu prostě nemá. Ale co si vzpomínám, tak to auto nakonec vykoupily Auto Esa za 130tkč, teda co jsem dostal od Tebe poslední informaci ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...