Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

rozvody

Recommended Posts

Guest bostich
Odesláno

Čau mám možnost sehnat rozvodovou sadu a chci se jenom ujistit, jestli bude pasovat.

Je to : rozvodový řemen je od výrobce gates 5524xs

rozvodova kladka napínací od výrobce ina 531 0264 10

rozvodova kladka vodící od výrobce ina 532 0196 10

Motor je 2.0HDI 80KW r.v. 99 (kdyžtak vf38brhze80696351 )

Díkes

Odesláno

Ahojte

a já bych se chtěl ohledně rozvodů zeptat, zda jde nějak zjistit, že je rozvoďák \"čerstvě\" vyměněný?

Od neděle mám 406 a bývalý majitel mi tvrdil, že rozvody a vše kolem měnil loni v létě.

dík

Odesláno

no na 100% ti to nezjistí nikdo ale napadá mě co třeba podle výroního čísla mněnených komponentů to by TEORETICKY šlo:myslim

[upravil dne 26/1/09 zzipCZ]

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

no na 100% ti to nezjistí nikdo ale napadá mě co třeba podle výroního čísla mněnených komponentů to by TEORETICKY šlo:myslim

[upravil dne 26/1/09 zzipCZ]

no to asi ne.

pokud zjistíš datum výroby tak ti nikdo nepoví jak dlouho ten díl ležel na skladě.

Odesláno
Původně zaslal: El-Chio

Ja by som mal tiez jednu otazku, po kolko km je najlepsie vymenit rozvody?

u toho auta myslim, ze max. po 120t (kazdych), ale zalezi na provozu vozidla..... jedna se o max. probeh, je lepsi nenechavat vymenu presne na max. probeh :)

Odesláno

Já jsem měnil nedávno a mechanik mi říkal, že pokud je to druhovýroba, tak 75.000 km nebo 5 let. Tak mi to napsal i na štítek... Jak je to s origo Peugeot, to nevim. Ale dával jsem řemen Gates, kladky SKF a vodní pumpu Bugatti.

Odesláno
Původně zaslal: enikybeniky

Já jsem měnil nedávno a mechanik mi říkal, že pokud je to druhovýroba, tak 75.000 km nebo 5 let. Tak mi to napsal i na štítek... Jak je to s origo Peugeot, to nevim. Ale dával jsem řemen Gates, kladky SKF a vodní pumpu Bugatti.

kuk ---- tak jeste jednou

[upravil dne 27/1/09 BV406]

no, takze nic, obr. je asi velky

120t je MAXIMUM, rozvody si klidne vymen driv

co to je prvovyroba/druhovyroba ? pochybuju, ze ma peugeot nejaky vlastni gumotextilni provoz na vyrobu remenu :)

Odesláno

Tiez nemam original a menil som ich ked na tachometry bolo 105000 traz je tam 174000 a presli dva roky aj nieco. Viem, ze sa maju menit 120000 original, ja som ale rozmyslal, ze pri tej 200 000 by som to vymenil staci to?

Odesláno
Původně zaslal: BV406

co to je prvovyroba/druhovyroba ? pochybuju, ze ma peugeot nejaky vlastni gumotextilni provoz na vyrobu remenu :)

To as i ne, ale prostě je faktem že z výroby vodní pumpa v pohodě zvládne 240 000 km. Ta vyměněná prostě ne

Odesláno
Původně zaslal: čakom

no to asi ne.

pokud zjistíš datum výroby tak ti nikdo nepoví jak dlouho ten díl ležel na skladě.

no šak jsem psal TEORETICKY a pokud se podle výrobního čísla podaří zjistit že ten díl byl vyroben loni tak je velká pravděpodobnost že ten dotyčný mu asi nekecá ale vše je to jen teoretická ůvaha:papa

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Původně zaslal: BV406

To as i ne, ale prostě je faktem že z výroby vodní pumpa v pohodě zvládne 240 000 km. Ta vyměněná prostě ne

Já jsem se ve stodvaceti vybodnul na pumpu i kladky a měnil jen řemen contitech z elitu. Můj mechnik říkal žekladky a všechno zkontroluje a že když budou dobrý tak u tohohle motoru s přehledem zvládnou dva řemeny. A taky mi tvrdil že když už k němu nekdo přijede s přetrženym rozvoďákem u ty 1,8 tak mu většinu taky přizná, že už mu ta kladka měsíc pískala jak blázen a on na to kašlal. Kdo to ovšem vymění všechno, má větší klid, to je bez diskuze. Ale řemen je základ, ten se měnit musí.

Odesláno

Pri remeni Gates a kladkách SKF by som ani neuvažoval o skoršej výmene. Táto kombinácia, po správnej montáži, vydrží určite.

Odesláno
Původně zaslal: jp

Já jsem se ve stodvaceti vybodnul na pumpu i kladky a měnil jen řemen contitech z elitu. Můj mechnik říkal žekladky a všechno zkontroluje a že když budou dobrý tak u tohohle motoru s přehledem zvládnou dva řemeny. A taky mi tvrdil že když už k němu nekdo přijede s přetrženym rozvoďákem u ty 1,8 tak mu většinu taky přizná, že už mu ta kladka měsíc pískala jak blázen a on na to kašlal. Kdo to ovšem vymění všechno, má větší klid, to je bez diskuze. Ale řemen je základ, ten se měnit musí.

Tak do toho bych nešel,když rozvody tak se vším,i kdyby to byla třeba 1.2... no ale pokud si to někdo mění jen tak pro jistotu po 40tis,jak je to doporučené u S16 tak je to celkem ranec:D

Odesláno
Původně zaslal: barmann

Nevím jestli jste si to uvědomili, ale on má HDi a tam je výměna rozvodů po 160 000km po 120 000km se mění u benzínu.

(beru zpet...), v manualu mam taky 160k

[upravil dne 28.1.2009 ChodeC]

Odesláno
Původně zaslal: barmann

Nevím jestli jste si to uvědomili, ale on má HDi a tam je výměna rozvodů po 160 000km po 120 000km se mění u benzínu.

jj, pravda pravda, sorry, samozrejme 160t, zpetne si uvedomuji nalepku na motoru se 160t....

ale kdyz je vyhodi po 120...nicemu neublizi :aut;););););)

[upravil dne 29/1/09 BV406]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...