Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Jsem netušil jaký je problém sehnat olej od Totalu. Už jsem se ptal u nás v 5 obchodech a nic:(

Vykašli se na total a kup si mogul, nebo valvoline. :super:super

Odesláno

No mogul bych tam fak nikdy nenalil. To jsem lil tak do Favorita zdědeném po tátovi. :(

Francouzké auto dostane francouzký olej. No budu muset výměnu oleje odložit na neurčito. Pěkně mě to štve.

Odesláno

Ja jsem dal Valvoline od Godzily tady s fora a jsem max spokojen.Auto jede a zadne pazvuky.Cena byla supr a menil jsem si to sam za 30min bylo po vsem.Jen nerozumim ze tak setri na tom olej filtru.Ze to je jenom ten vnitrek.Ale je to spachane a spokejenost.

Odesláno

Tak odkazy byly poučné. Dočetl jsem se nové zajímavé věci.

Jinak olej mi nakonec sehnal táta přes známého automechanika Total Q9000 5W-40. :papa

[upravil dne 22/9/11 15:47 od Lví-ček]

Odesláno

Ať si každý leje do motoru co chce. ale naši \"dvorní\" servismani mě přesvědčili. Motory který jezdily na Mogul a na Valvoline byly jednoznačně \"nejčiščí\". Ždný usazeniny, blejskalo se to jak psí ko**e. :-) :mrk:mrk:mrk

Odesláno

Teď už jen vyřešit to skřípání a jsem spokojený jako blecha.

Kamarád objevil povolený šroub u nějaké lišty pod motorem, co končí první a začíná druhý díl výfuku, ale bohužel skřípaní, vrzání pokračuje:(

[upravil dne 27/9/11 08:45 od Lví-ček]

Odesláno
Teď už jen vyřešit to skřípání a jsem spokojený jako blecha.

Kamarád objevil povolený šroub u nějaké ližy pod motorem, co končí první a začíná druhý díl výfuku, ale bohužel skřípaní, vrzání pokračuje:(

Někdy skřípou zubama spolujezci. :D:D:D

Odesláno

Mohu se zeptat jak funguje odečet km na servisním intervalu?

Vyměnil jsem olej, vynuloval a ujel 300km, ale ukazuje mi to 29400 což je 600 km.

Než jsem ho vyměnil tak jsem ujel za rok kolem 15000 (Km v servisce a na štítku výmeny oleje a na tachometru), ale ukazovalo mi to do výmeny asi 4800. Zase rozdíl jestli dobře počítám 10 000 km.

Vedu si sešítek a píšu tam opravy, výměny a stav km(takže omyl vyloučen).

Vůbec tomu nerozumím

[upravil dne 1/10/11 01:43 od Lví-ček]

Odesláno

Tam také záleží v jakým zatížení jezdíš tzn.město a mimo město a podle toho se ti přepočítává servisní interval.A ty tvoje najetý km sedí.Pokud jsi najel 15t a do servisu zbylo 4800 tak to máš necelích 20t,takže OK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...