bigpoint Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Byl jsem ted s P406 2.2HDI rv. 2002 v Alpach. Rano bylo -14C, vetsinou me nesla zaradit dvojka a to bud vubec nebo kdyz uz sla tak bylo slyset zoubky, po ujeti tak 8km ale problem mizel a razeni fungovalo OK. Sla taky spatne zaradit jednicka a zpatecka, obcas bylo nutne az 3-dx vyslapnout spojku nez se podarilo. Obcas se podarilo na prvni pokus. T s tou jednickou a zpateckou dela i za tepla, ale mene casto, vetsinou se zaradit podari, obcas je treba znovu vyslapnout spojku. Cim to muze byt? Na kolik priblizne oodhadujete opravu? Bude se to vyrazne zhorsovat? Zatim jsem to neresil, ale ted kdyz pri zime nesla moc jednicka, dvojka vubec, tak zas tak nic moc. Olej jsem v prevodovce menil pred rokem (znackovy syntetika), ale zadne zlepseni, udajne kovove castecky v nem nebyly. Jinak ale auto startovalo bez problemu, jen zhaveni, v -10C asi 2s, v -14c asi 5s. Diky za rady!!! Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: bigpoint Byl jsem ted s P406 2.2HDI rv. 2002 v Alpach. Rano bylo -14C, vetsinou me nesla zaradit dvojka a to bud vubec nebo kdyz uz sla tak bylo slyset zoubky, po ujeti tak 8km ale problem mizel a razeni fungovalo OK. Sla taky spatne zaradit jednicka a zpatecka, obcas bylo nutne az 3-dx vyslapnout spojku nez se podarilo. Obcas se podarilo na prvni pokus. T s tou jednickou a zpateckou dela i za tepla, ale mene casto, vetsinou se zaradit podari, obcas je treba znovu vyslapnout spojku. Cim to muze byt? Na kolik priblizne oodhadujete opravu? Bude se to vyrazne zhorsovat? Zatim jsem to neresil, ale ted kdyz pri zime nesla moc jednicka, dvojka vubec, tak zas tak nic moc. Olej jsem v prevodovce menil pred rokem (znackovy syntetika), ale zadne zlepseni, udajne kovove castecky v nem nebyly. Jinak ale auto startovalo bez problemu, jen zhaveni, v -10C asi 2s, v -14c asi 5s. Diky za rady!!! spojkovy valec , mrkni zda nerosi - mrkni na stav brzdove kapaliny Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 řazení jde v zimě ztuha vždy--není to porucha--ten zmrzlý olej lepí...(po pár km problém zmizí) Citovat
agresssor Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: ozzy1956 řazení jde v zimě ztuha vždy--není to porucha--ten zmrzlý olej lepí...(po pár km problém zmizí) Dneska sem jel s autem po trech dnech kdy stalo, a jak rikas razeni slo z tuha.. ale po ujeti par km bylo vsechno v poho Citovat
čakom Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: agresssor Původně zaslal: ozzy1956 řazení jde v zimě ztuha vždy--není to porucha--ten zmrzlý olej lepí...(po pár km problém zmizí) Dneska sem jel s autem po trech dnech kdy stalo, a jak rikas razeni slo z tuha.. ale po ujeti par km bylo vsechno v poho taky jsem to ted v těch mrazech pocítil:nevim Citovat
agresssor Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: čakom Původně zaslal: agresssor Původně zaslal: ozzy1956 řazení jde v zimě ztuha vždy--není to porucha--ten zmrzlý olej lepí...(po pár km problém zmizí) Dneska sem jel s autem po trech dnech kdy stalo, a jak rikas razeni slo z tuha.. ale po ujeti par km bylo vsechno v poho taky jsem to ted v těch mrazech pocítil:nevim Kdyz sem jezdil denne bylo to v poho ale ted jak mi to delsi dobu stalo tak to bylo dosti znatelne... Citovat
BoneDaddy Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Jsem na tom stejně jako napsal ozzy a čakom. Chvíli trvá než jde řadit \"normálně\". Citovat
ozzy56 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 bigpoint jestli ti jde špatně zařadit jednička a zpátečka za tepla--tak zkontrolovat vypínání spojky,jak píše Pe.Tr jestli bude ten hydrookruh spojky O.K.--je problém přímo ve spojce (ložisko,protlačený přítlačák,vadná vidla atd.) [upravil dne 11/1/09 ozzy1956] [upravil dne 12/1/09 ozzy1956] Citovat
Ferry Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 taky mi v -15ti po dvou dnech stani nechtela jit zaradit dvojka napoprve, chce to po startu lehce prohrat prevodovku klidnou jizdou a za chvilku je to v pohode. Zpatecka tam jde spatne uz z konstrukcniho usporadani kolecek v prevodovce, u normalnich stupnu jsou zuby zesikma, u zpatecky jsou rovne, kdyz nejde zaradit, holt je treba proslapnout spojku, pripadne zaradit do jineho stupne a zkusit znovu Citovat
Chepp Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 jo tak to to sem na tom stejne jak vy vsichni ostatni, taky par minut jizdy a je to ok. Citovat
enikybeniky Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Jj, souhlas, teď je to hrůza, hlavně dvojce se tam v mrazu nechce. A stává se vám taky, že vám před vyjetím ztuhne plynovej pedál? Ho normálně musim prošlápnout docela silou, ale bojim se, abych něčemu neublížil.... Citovat
Bobo.KH Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 I ja sem to pocitil,ale jen u 2 stupne.Ostatni kvalty pohodicka:super Citovat
ozzy56 Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: enikybeniky Jj, souhlas, teď je to hrůza, hlavně dvojce se tam v mrazu nechce. A stává se vám taky, že vám před vyjetím ztuhne plynovej pedál? Ho normálně musim prošlápnout docela silou, ale bojim se, abych něčemu neublížil.... S plynovým pedálem se mi neděje nic (ani v mrazech) Citovat
Ferry Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Původně zaslal: enikybeniky Jj, souhlas, teď je to hrůza, hlavně dvojce se tam v mrazu nechce. A stává se vám taky, že vám před vyjetím ztuhne plynovej pedál? Ho normálně musim prošlápnout docela silou, ale bojim se, abych něčemu neublížil.... vyhakni lanko z kladky na klapce vzduchu a do bovdenu nastrikej WD nebo podobny olej, melo by to pomoct Citovat
obaf Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Mne neide dvojka ani na jumperi, a to nema este ani rok, a kebysi pocul ako skripe servo, ked tocim volantom:o. Necuduj sa , zima je sv.na:papa Citovat
mifa Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Jak říkal jeden už fousatý praktik,buď rád, že jde v zimě hůř řadit než se převodovka ohřeje,aspon máš jistotu, že je v ní olej.I já hůř řadím,ale jsem rád, že mám olej. Citovat
enikybeniky Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Původně zaslal: Ferry vyhakni lanko z kladky na klapce vzduchu a do bovdenu nastrikej WD nebo podobny olej, melo by to pomoct Ehm, nebyla by nějaká fotečka pro laika? Citovat
Chepp Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Jak sem psal vysse klasika jak u ostatnich ale dvoka ok. Ne ja se priznam ze mam ted problemy s 1, coz ma docela jebe... ale klasicky i se spateckou... ale to asi nebude zimou... co to muze byti nejaky ty synchrony bo co? Citovat
Chepp Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 no tak jo no... tak mi tam dosadte co tam mam zpravitaby to slo lepe... jednicka neni tak casta, ale ta zpatecka mi fakt nekdy leze krkem... a t oi v teple nekdy az na ponekolikate se trefim... a to musim sachovat a mackat pedal.. jak o zivot. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.