mi08lar08 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Ahojte,kdo to ví odpoví.Jak se má správně v těchto mrazivých dnech zapínat autoklima,aby nedocházelo k zamlžování bud skla předního,nebo u skel vzadu sedících osob. :myslim Díky Citovat
OK406 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 U auto klimatizace je na čelní sklo tlačítko. To stačí zmáčnout a samo si to vše nastaví a fouká teplý vzduch na čelní sklo. A pokud se mlží vzadu, tak zapnou zadní vyhřívání skla a ono se stejně cca 12 minut samo vypne. Je otom napsáno mnoha příspěvcích na fóru. Citovat
mi08lar08 Odesláno 11. leden 2009 Autor Odesláno 11. leden 2009 Ahoj,to tlačítko pouštím a přední sklo je O.K, ale za chvíli se zamlžují okna u dveří vzadu sedících osob,tak to přepnu a za chvíli je to zase naopak.Jak nastavit,aby se nikde nemlžily? Citovat
Dave_k Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Já mám nasměrováno proudění nahoru a dolů ventilátor na 2 stupeň a nemám s mlžením problém. Jen než se vyhřeje kabina tak občas pustím ten ofuk předního okna a je klid. Ale když Ti tam funí 4 lidi tak je to náročnější. Citovat
SCHUMI Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Chcem sa spitat mam digitalnu klimu ak cez zimu nastartujem auto stale sa mi zapne auto aj a ac mozem cez zimu pouzivat klimu.Vzdy to musim prepinat na eco.Dakujem za radu. Citovat
amiandrew Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Také jsem si toho všiml. Nakonec jsem to našel v návodu, kde se píše \"Pokud se změní od poslední jízdy teplota o větší počet stupňů (neví o kolik), automaticky se zapne AUTO.\" Od té doby jsem poučen a neberu to jako problém. Citovat
Freeman Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Pokud je venku zima a clovek ma zapnute \"klimatizovani\" (trebas tim AUTO), znamena to, ze se chladici okruh nejak aktivuje (je pohanen kompresor, apod.)? S tim souvisi - aby klima nezatuchla, ma smysl ji v zime aktivovat? Ma na to pak vliv nastaveni teploty (protoze pri nastaveni na trebas i 18C se nestane, ze by v zime bylo v kabine vice)? Citovat
amiandrew Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Opět doporučuji přečíst si manuál (prostě RTFM) kde je vše popsané (nepamatuji si to slovo od slova, tak to zkusím převyprávět) 1) pokud máš klimu, doporučujeme alespoň 1x za měsíc pustit na asi 5min (platí po celý rok) 2) pokud venku klesne teplota na třeba -5 (fakt si ten údaj nepamatuji) a zapneš klimu (A/C) tak se pochopitelně kompresor klimy nezapne 3) když v zimě nastavíš na 18 neznamená to, že to je 18°C (opět nedávno vyčtené z manuálu), protože ten údaj není vůbec v °C ale je prostě nějaká úroveň - jestli chceš mít v kokpitu příjemně, nastav 21. Pokud nastavíš na 18, klimatizační jednotka ti bude regulovat teplotu tak, aby tam prostě byla úroveň 18 všemi možnými prostředky Mě se třeba stalo to, že se mi nějak zasekla klima, foukalo to pouze nahoru (naštěstí) a topilo to o106 (i když jsem měl nastaveno na 14). Po jízdě jsem si připadal jak pokusný králík - nohy totálně promrzlý a vršek spařený Citovat
Freeman Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Fajn, tydle informace vim, ale presto .. co je to pustit klimu, kdyz se pritom nepusti kompresor? Nebo jinak, jak se v lednu lisi provoz v aute se zapnutou klimou a bez ni? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.