hudy Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: voštík povidam.... nafta patri do kamen sry chlapi to jsem vzdy rikal taky a ted na ma nova \"kamna\" nedam dopustit:P [upravil dne 10/1/09 hudy] Citovat
Senad Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 tak jsem dneska \"zamrznul\" jeste nedavno jsem tu cetl, a rikal jsem si ze se mi to nemuze stát tak ted asi sehnat teplou garáž a rozmrazit no, ale myslim ze se to jen tak nestane, pokavad se s autem jezdi denně, nebo parkrat v týdnu, stál jsem s tím asi týden... to bylo asi moc Citovat
RychJ-1 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Tak já stál týden venku a vcera to chytlo docela krasne, po týdením stání bez hnutí.... Ale jestli to nebude tím, že jsem poslední tankvání měl v Rakousku... Citovat
ondra123 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 musíte občas natankovat naftu ne topné oleje:) zimní nafta už na schelu mají dlouho. strejc co jezdil do ruska měl v nádrži žárovku která porát svítila, taky průtokový ohřívač nafty. já mám zásobu letní nafty a zamrzl jsem až tet při -18 tak jsem dohrkal k benzince dolil plnou zimní naftou nacucal do čerpadla a jetooo, 205 mají výhodu vyhřývaný filtr.. Citovat
Topka Odesláno 11. leden 2009 Autor Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: OK406 Však už napsal, že již nastartoval. Tak snad jej napadne koupit aditivum pro diesel na zimu a natankovat pokud možno plnou nádrž a vyjezdit ,,starou\" naftu. Zdravím nastartoval jsem to a to aditivum jsem tam měl už předtim ale dnes ráno zase zmrzl. Díky za radu že benzín do Hdi neee. To jsem taky radši nezkoušel,přiipadalo mi to na tyto motorz nějaký divný.Takže dokud nevyjezdim starou naftu a pak doliju novou protože se mi tuto začalo dít po natankování tak to asi bude naftou.Zatim holt budu každý ráno vstávat dřív a foukat na to fenem.Je to sice pakec ale lepší než alchimie. Jo a doufám že mi do tý doby nic neodejde.Díky všem za rady jste supr Citovat
oddie Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: ondra123 musíte občas natankovat naftu ne topné oleje:) zimní nafta už na schelu mají dlouho. strejc co jezdil do ruska měl v nádrži žárovku která porát svítila, taky průtokový ohřívač nafty. já mám zásobu letní nafty a zamrzl jsem až tet při -18 tak jsem dohrkal k benzince dolil plnou zimní naftou nacucal do čerpadla a jetooo, 205 mají výhodu vyhřývaný filtr.. Vyhřívaný filtr má většina aut, jenže když jej máš vyhřívaný pouze vodou, tak ti je to akorát tak na pikaču. Lepší systém mají auta, která mají vyhřívání filtru el. topnu spirálou, třeba u VW group je to často k vidění. Citovat
slayer83 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 můžu se zeptat u jaký pumpy jste tankovali? Citovat
Senad Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 já jsem tankoval u Benziny, musim holt zacit, u OMV...alpine diesel [upravil dne 11.1.2009 Senad] Citovat
slayer83 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 taky tankuju u Benziny a zatim no problem.... a to i adetiv vozim jenom v kufru.... páč zatím jsem si na to nevzpomněl tam nalejt.... Citovat
ozzy56 Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: slayer83 taky tankuju u Benziny a zatim no problem.... a to i adetiv vozim jenom v kufru.... páč zatím jsem si na to nevzpomněl tam nalejt.... Výborný nápad!!! :D Dlouho pak vydrží.... Citovat
slayer83 Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Původně zaslal: ozzy1956 Původně zaslal: slayer83 taky tankuju u Benziny a zatim no problem.... a to i adetiv vozim jenom v kufru.... páč zatím jsem si na to nevzpomněl tam nalejt.... Výborný nápad!!! :D Dlouho pak vydrží.... no jasný už je tam rok a ještě jsem ho neotevřel...:D:D a to se přiznám, že kdyby mi nerupla v zadu žárovka, tak ani nevim, že ho mám.... Citovat
PnR Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 otec jazdil doteraz ak sa nemilim vyhradne diezel a ziadne aditiva a humusy do toho nelial.. cez citroen ax, passat 1.9 (nalietane malo kolo 400, z toho 300 spravil on) po terajsie mondeo sa mu nikdy nestalo ze by ho auto nechalo vysiet.. co vy s tymi autami robite? Citovat
tibil Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 ..nerad,ale musim sa pridat.Ja uz som tuto zimu zamrzol 3 X a neviem prist na to kde je problem. Prvy krat som to rozmrazil v teplej garazi a myslel ze bude pokoj.Aditivum lejem stale v lete-letne,v zime-zimne.Na druhy den vsak to iste.Mrzne mi to niekde medzi nadrzov a tou pumpickou co je pri motore.Na druhy krat som to zase rozmrazil,vycistil sitko ktore je v nadrzi (a ze tam bolo sajrajtu),vymenil filter,vytiahol kakmer vsetku naftu,pre istotu dolial viac aditiva a poradili mi aby som dal aj petrolej,lebo vraj na seba naviaze pripadnu vodu v nadrzi.Naftu som nechal odstat aby sa oddelila voda (voda klesne na spodok).Potom som to tam nalial spat a zase sa tesil,ze je vsetko OK. Asi tyzden bol pokoj.Vcera sa mi to stalo zase.Najhorsie je ze sa na to neda prist hned ked pridem k autu,lebo pri motore je vsetko OK.Nastartujem akoby bolo leto,ale po asi 5 km to zdochne a na tej pumpicke pri motore vidim ze je scucnuta z podtlaku.Cez vikend sa chystam odmontovat nadrz riadne ju vyplachnut a skontrolovat hadicky.Ak to nepomoze tak to auto podpalim. Citovat
PnR Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Původně zaslal: tibil ...Ak to nepomoze tak to auto podpalim. to ti nadrz rozhodne rozmrazi inak v lm mate dost zimu.. v piatok som siel okolo a u vas rano taka teplota ako u nas o polnoci Citovat
oddie Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Tak jsem měl ráno taky trochu veselo. Auto stálo od nového roku, tak jsem byl zvědav, jestli chytne. Chytlo trochu neochotně, baterka už není nic moc. Ale pohoda, chytlo, ometl jsem auto, vše OK. Chcíplo mrcha po 5 kilometrech po nájezdu na hlavní. Vlezl jsem pod kapotu, že napumpuju, zmáčkl jsem balónek, a ten zůstal zmáčklý. Takže pro nářadí, servat balónek ze ztvrdlých hadic, profoukl jsem to do nádrže, nasadil balónek zpátky, a pak už šlo napumpovat. Kousek dál byla pumpa, tak jsem si říkal, jestli nedolít trochu benzínu, ale pak jsem si říkal, hrdina, to už pojede. No po dalších 5 km totéž, takže ještě jednou, a pak teprv vše OK. Aspoň jsem pak v garáži vyměnil ty hadice za nové, aby se to příště dělalo líp Nic jsem do toho nedolil, mrznout už nebude Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.