Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsetkych!!! a tak oneskorene stastny novy rok!! ;)

takze uz po druhy krat sa mi naskytla prilezitost, ze som skoro nenastartoval. Co ma velmi nepotesilo!!! A mozu asi za to tie nase nizke teploty ( v noci do -20 = brr!!! ). Pri startovani rano mi to nabehlo asi az po 3 minutach prace, co nie je bohvieco! Ale ked uz to chytilo, tak to slo OK a pri neskorsich startovaniach uz auto v pohode nabehlo! Takze sa chcem spytat, ze v com by to mohlo byt?? Je to iba stara baterka, alebo co??? Inak nepomohlo by nejake aditivum tomu?? Dakujem za vsetky rakcie!

moje info: peugeot 206 2.0 HDI r.v.2000

baterka: okolo 60-ky(si myslim), ale rok neviem...

Odesláno

starter točil v pohode, ak ano tak baterka je dobra

naštartovať starší diesel pri -20°C:super ja som videl ako maju problemi už pri -5°C

molo sa stať že ti trochu primrzla voda v nafte,kde tankuješ

kolega si chcel kupiť nejake aditívum do nafty na OMV a predavačka mu povedala že nemaju,vraj ich nafta už v sebe má

Odesláno

tak to bude tým že primrzla voda v nafte a myslím že nie si sám čo má podobné problémy pri -20°C,ja by som z toho nič nerobil však u hlasia teplejšie, teda iba ak by sa ti dalo parkovť v garaži,včera u nas bolo - 19°C a aj niektore benzíny mali podobne problémy,baterky,primrznute palivo,zmrznute ostrekovače....

Odesláno

ach jaj...nojo, ved akoze predtym som s tym nemal problemy ( okolo -5) to az teraz, takze musim vydrzat...:)

ok ob, diky vsetci ste super!!!

Odesláno

Jestli se nepletu tak problém u HDi byl ten, že při hodně nízkých teplotách je nafta hustší a jakýsí sítko už ji pak nepropustí.

Ale nevím to 100%, někde sem to četl před pár rokama jak byly velký mrazy.

Odesláno

Mám podobné problémy ikdyž s hladkým D. Po výměně svíček a vyčištění pecky v řídící jednotce žhavení a všech zaoxidovaných kontaktů se stav zlepšil, ale ne jak bych si představoval. Při vyšroubování víčka nádrže se ozval zvuk jako když zplachuju.V nádrži byl pěkný podtlak.Utěsňoval jsem všechny hadice(padala nafta) i víčko(kvůli vodě). vypadá, že mi \"zamrzlo\" odvětrání nádrže. Nevíte náhodou kde je vyústěné?Nechce se mi v tomto počasí nazdařbůh rozebírat zadek auta.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Jestli se nepletu tak problém u HDi byl ten, že při hodně nízkých teplotách je nafta hustší a jakýsí sítko už ji pak nepropustí.

Ale nevím to 100%, někde sem to četl před pár rokama jak byly velký mrazy.

je to tak, pri klasickej nafte ktora obsahuje parafin a ten krystalyzuje skor, pri zimnej nafte je to cca -15 az -22.... ale je tu potom alpin diesel a ten vraj vdrzi -35:papa

Odesláno

mno tak se pridavam s problemem... prez vecer sem zapomel zapnuty vyhrivani sedacek (nereste) a vybyla se baterka s kolegou jsme to zkousely natocit asi tak 3/4 hodinky.. .a pokazdy nic.. ani neškutlo... takze... tipuju ze by to mel byt tedy palivovy filtr.. jdu na nej mrknout, ale ja taknkuju na omv apline diesel...

a to zima ani dnes nebyla? myslim minu 9 nebo co... sem startoval pri minus 15 a bylo to ok... tak co se sakra stalo...?

Odesláno

Mam trochu podobny problem. Bylo cca -13 stupnu a start naprosto bez problemu. Shell nafta plus aditiv od VIF. Druhy den jdu k autu a jak jsem zvyklej otocim nazhavim a start.....ale motor toci a nic. Dost me to zarazilo ale netrapil jsem to a hned klicek otocil zpet. Po nejake dobe jsem opet nazhavil a otocil .....motor chvilku tocil tak 2 vteriny a chytil a chod motoru naprosto v pohode. Co to muze byt? Zhavice? Pokud jsou zhavice spatne umi to auto nahlasit nebo kontrolka na zhaveni se rosviti vzdy i kdyz jsou zhavice spatne? Nikdy jsem tento problem neresil tak diky za info.

Odesláno

mno tak ani po kabelech se to nepovedlo nastartovat, coz me vubec netesi..

Tak jsem dal na nabijecku baterku tak uvidim.

Kontroloval sem palivovy filtr tka ze sem oddelal jednu hadicky vytekla nafta, oddelal druhou hadicku vytekla nafta, tak predpokladam ze nafta bude OK. snad, nemam doma naradi abych otevrel filtr, zapomel sem ho u pritelkyne, tak doufam ze zitra rano nastartuji.

Jestli ne tak asi jedu do servisu, respektivne musim nekoho sehnat kdo me tam odveze s audem.. :(

Odesláno

S alpin dieslom mam len dobre skusenosti. Vzivote mi nezamrznul.

Byli sme na lyzovacce na horach, kemra tam byl v noci -24 az - 26 stupnu, a rano na parkovisti nemohlo natocit jeden medour, bmw ckou a nissan micra :P A ja tu starou skatulu natocil na prvne votoceni. Takze mne vydrzala i tyhle teploty...

Odesláno

Zdravim, no ja tankujem iba SHELL a neviem do kolko by mala u nich nafta vydrzat.... A aky aditiv mi odporucate?? (2.0 HDI r.v. 2000) diky!!

;)

Odesláno

no pridam sa aj ja až na to že mne naštartuje ale stále to skapína.vymenil som filter ale vyzerá to ako keby to tahalo vzduch z nadrže(nafta tam je) rozobral som plavák ale nemam predstavu ako funguje nevie niekto? može padať nafta ak sa napríklad zasekne otvorený ventyl na pumpičke co je na filtri?

dik za rady

Odesláno

Páni a ja som mal taký to podobný problém:myslim,ráno mi prestala ísť nafta do čerpadla z nádrže,tak som rozobral plavák a som sa zhrozil čo som tam našiel :o a to som robil pri -20.Tak si najprv pozrite či Vám dobre ide nafta z nádrže a hned si vymente aj hadičky obydve na plaváku,ja som mal ich tvrdé ako delo,ved 12 rokov je dosť nie :D

[upravil dne 13/1/09 robo 406]

Odesláno
Původně zaslal: Kajo

Zdravim, no ja tankujem iba SHELL a neviem do kolko by mala u nich nafta vydrzat.... A aky aditiv mi odporucate?? (2.0 HDI r.v. 2000) diky!!

;)

- tiež tankujem na shell normal naftu a pridávam aditívum VIF, ináč o aditívach je tu toho veľa...

Odesláno

Tak ja už jezdim, kluci v servise mi to nechaly rozmrznou a prej napoprvé no problem.

Takze že by Alpine Diesel OMV zas nebyl takovy zazrak... nevim sam... dnes sem radsi bral an shellce.. kluvi doporucily prej no problem.

Kazdopadne do ostřikovačů sem nalyl už před pár týdny sheron do -30.... to co mi řekly kluci že mi tam plavaly kusy ledu... tak nevim kde je ta klavita??? asi riadne v pi*i.

TAkze vycisteny audo a daly mi nejaky castrol aditiva, mate na to nejaky nazor zkusenty?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...