Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdrarec,

keď naštartujem studený motor, tak sa mi pri pomalej jazde (otáčky motora okolo 2200) po nejakých 5 - 6 km, motor ohreje na teplotu 80C, potom sa otvorí termostat a teplota klesne na 75C v lete... lenže teraz v týchto mrazoch mi termostat otvorí tiež pri 80C, ale teplota klesne až na 70C... a kolíše od tých 70 do 74C... ale väčšinou je stále okolo 71C

- v lete mám teplotu motora po zohriatí stále 75C a pri nejakých 90C mi spína saharu...

- dnes som išiel ráno a bolo - 25C, nechal som vypnuté kúrenie, aby sa najprv zohrial motor a keď sa otvoril termostat, tak som pustil kúrenie naplno a aj po hodine a pol cesty nebolo v aute nejako teplo...

- môže byť niečo s termostatom, alebo je príčinou toto mrazivé počasie...

- viem, že o termostatoch tu toho bolo veľa popísané, ale väčšinou pre HDi a nie pre 1,9D...

- hlavne mi ide o to, či je to normálne alebo nie niekde chyba :myslim

Díkes za rady...:papa

Odesláno

Toz sory, do kureni se nerozumim, ale ked raz je ohrata voda na 70 - 75 stupnu, a dam na plnu kureni, tak neni mozne, aby v aute po nejakem case nebylo horko jak v pr...li

Kdybych ja mnel kureni i ted v zime na plne pecky 1 a pul hodiny, tak bych v aute sedel v trenkach a potil bych se jak vul :(

Ted kdyz nekam jedu, tak par KM za mestem stahuji kureni a rozepinam budnu ...

Odesláno

Ja som reagoval na tú nižšiu teplotu vody a jej kolísanie. jj to s tým kúrením je čudné, možno klapka zmiešavania vzduchu. Záleží sj na veľkosti vymenníka, v tých mrazoch nemusí stíhať ohrievať taký studený vzduch. Každopádne termostat sa zdá byť ok.

[upravil dne 10.1.2009 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: janci77

...

- dnes som išiel ráno a bolo - 25C, nechal som vypnuté kúrenie, aby sa najprv zohrial motor a keď sa otvoril termostat, tak som pustil kúrenie naplno a aj po hodine a pol cesty nebolo v aute nejako teplo...

Termostat vyzerá byť v poriadku. V takýchto mrazoch skús na vyhriatie auta použiť vnútorný okruh vzduchu. Malo by to kúriť skorej a lepšie.

Odesláno

- s tým kúrením to bude asi naozaj tak, že pri tom studenom vzduchu ho ten výmenník nestíha ohrievať, lebo keď je nejakých -5C, tak je v aute horúco...

- vyskúšal som aj tú klapku, ale potom sa mi začali trochu zahmlievať okná, tak som to radšej dal, aby vzduch nasávalo z vonky...

Odesláno

- s tým kúrením to bude asi naozaj tak, že pri tom studenom vzduchu ho ten výmenník nestíha ohrievať, lebo keď je nejakých -5C, tak je v aute horúco...

- vyskúšal som aj tú klapku, ale potom sa mi začali trochu zahmlievať okná, tak som to radšej dal, aby vzduch nasávalo z vonky...

teda skus ten vnutorny okruh ako písal pastorek a zníž otačky ventilatoru na 1

na 3-4ke to pri -20°C nestíha ohrievať

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

teda skus ten vnutorny okruh ako písal pastorek a zníž otačky ventilatoru na 1

na 3-4ke to pri -20°C nestíha ohrievať

Zahmlievanie podstatne znížiš presmerovaním vzduchu na okno. Funguje to i pri vnútornom okruhu.

Odesláno

:xvul

- ešte by som sa rád opýtal, že či je dobré, že keď mám studený motor, tak mám vypnuté kúrenie (vzduch mi fúka na čelné sklo, 1. stupeň ventilátora a koliečko teploty úplne vypnuté) a až keď teplota vystúpi na 80C a otvorí sa termostat, tak vtedy až pustím teplotu naplno...

- či to má nejaký vplyv na rýchlejšie ohriatie motora a tak...

Odesláno

Určite to má vplyv. Radiátor kúrenia je konštrukčne zhodný s chladičom, takže ak pustíš na neho prúd vzduch tak ochladíš vodu. Voda tam ide i tak ale nieje ochladzovaná. To kúrenie môžeš pustiť krátko pred otvorením termostatu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...