Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Icemodel

Já nevim ,mě ten ADITIV moc nepomohl, sice sem jednal podle návodu, ale nemyslim si, že to nějak pomohlo. Je v těch ADITIVech velkej rozdíl, co se kvality týče ?

No rozdíl je hodně velkej. tak jako ve všem. A pomaha ho dát ješte o krapet víc. VIF je absolutni top

• O 3 roky později...
Odesláno

Můj problém (tak jak je posáno i tady výše) je popsán zde , vstřikovače byly první na řadě, následovalo vstřikovací čerpadlo, startér atd., bohužel nic nepomohlo. Jinak je zajímavé, že při tak velkém množství P307 s motory HDI se stejným problémem se nikdo nepochlubil, když problém odstranil. Nebo se to nikomu nepodařilo? A nebo je to neodstranitelný problém? To se mě nechce věřit.

Odesláno
Můj problém (tak jak je posáno i tady výše) je popsán zde , vstřikovače byly první na řadě, následovalo vstřikovací čerpadlo, startér atd., bohužel nic nepomohlo. Jinak je zajímavé, že při tak velkém množství P307 s motory HDI se stejným problémem se nikdo nepochlubil, když problém odstranil. Nebo se to nikomu nepodařilo? A nebo je to neodstranitelný problém? To se mě nechce věřit.

Souhlasím s tebou a taky by mě to zajímalo. Mám stejný problém. Který z Vás chlapi, nechal vyčistit vstřiky a bez lepšího výsledku?

Odesláno

Já bych začal nejdříve palivovým a vzduchovým filtrem. Já osobně nemám zatím se starty problém, i když oproti 205 musí dýl točit. Filtry dělám s olejem asi po 12-15 tis.km. A je fakt že palivový filtr když tam dávám tak je žlutý a po vytažení je černý. HDi čka jsou prej citlivý jak nemaj pro start naftu, nebo nafta pomale dotíká ;)

Odesláno

Já bych začal nejdříve palivovým a vzduchovým filtrem. Já osobně nemám zatím se starty problém, i když oproti 205 musí dýl točit. Filtry dělám s olejem asi po 12-15 tis.km. A je fakt že palivový filtr když tam dávám tak je žlutý a po vytažení je černý. HDi čka jsou prej citlivý jak nemaj pro start naftu, nebo nafta pomale dotíká ;)

Odesláno

Tak se někdo přiznejte, jak vyřešit mizerné starty u 2,0 HDI Siemens. S Boshem jsem neměl problém, Siemens dlouho točí a po startu zakouří bíle. Komprese OK, vstřiky OK, filtry OK. Nafta a aditiva OK, Žhavení OK. V live datech nevidím problém.

Napadlo mě, že by mohla padat nafta a siems čerpadlo potřebuje pár otáček aby natlakovalo. Mám čerpadlo z Boshe a mám sto chutí ho dát do nádrže, nebo přehodit i nádrže. Čekám na názor místních :)

Odesláno

Ja mám tiež rovnaký problém. 2.0 Hdi Siemens.

Len mne to robý stále, či je leto alebo zima.

Nový filter,baterka, pumpa na tahanie nafty, žhavenie ok.

Už pol roka riešim že to musí len niekde padat nafta.

Menil som hadičky, tlakoval som filter, dával som pred filter aj na prepad ventily, dal som aj prívod paliva z badasky ktorú som dal celu noc na strechu auta. Stále bez zlepšenia, ani horšie ani lepšie, stale rovnako. Naskočí na cca 10 pretočení a z výfuku vybehne biely dym.

Bol som na PC - merali sme tlak čerpadla pri štarte, požadovaný bol 240 mne to dávalo 180 . Ked už chytil tak 240 na volnobeh.

Ked už auto trocha pobežalo tak to hodilo hneď 240

Povedali mi že treba dať na repas čerpadlo a asi aj vstreky.

Teraz sa pýtam, ked už je raz vadné čerpadlo nerobilo by problém stále? Auto idem potom normálne. Má dobrý výkon a skoro vobec nedymí. Len ked ho nechám stáť vkuse napr. 5 hodín tak znova zle štartuje.

Nechcem dať opravovať cerpadlo a bude robiť to isté a dám 500e do riti.

Nevie niekto aký má byť vlastne minimálny tlak pri štarte?

Odesláno

od plus do nuly mi to chytá na otočení,pod nulu už žhaví ale krátce asi tak tři vteřiny a chytne dobře,pokud je teplota pod -5 tak už žhavi dýl a chytne docela dobře,při minus 17ti sem žhavil na 2x a chytlo to taky ,to už se ale klepal motor i s autem jak když má zimnici,chvilku běžel motor na volnoběh než se trochu zahřal a otáčky se srovnaly a šel pěkně,mám vyměněný paliv.filtr vzduch.filtr,žhavení je slušný akorát jsou horší vstřiky,ty bdu asi brzo vyměnovat až je seženu,jinak startuje se starou baterkou a točí pěkně:)

Odesláno

nedráždi...

můj původní Bosch byl otestovanej v -32 Sice dvakrátchytil a chcípnul a až na potřetí se udržel, ale i tak jsem byl jeden z máka kdo ten den odjel :)

Tahle mrcha od Siemensu už kolem nuly protestuje a točí a točí..:blablabla

Odesláno

No tak lidi, neříkejte mi, že všichni, komu Siemens blbě startuje s tím prostě jen žijou. To to nikdo neopravil?? Já mám kaput vstřiky, ale i na půjčené to chytá napytel. Když je dám do původního auta chytá na dvě protočení.

Odesláno

tak te vitam v klubu resim to samy uz rok 2 zimy a starty cimdal horsi cekam jesi nekde neobevi cerpadlo siemens na koupeni ale asi ne,reseni vyzkousim az bude tepelejs sehnal sem cerpadlo do nadrze bosh natahnu externi hadici u filtru to napojim a dam tam jeste rozbocovaci ventil aby az se naplni sel zbytek do nadrze zpet co neni potreba a system bude naplnen naftou pak uvidim jak to bude fungovat.vstriky mam skontrolovany,drv ventil novy zhavicky novy baterka novy kvalitni nafta a startuje to hrozne to i muj vw na ekonaftu v -20 startoval hned,Jinak kabely jsou origo proto cerpadlo natazeny az do nadrze staci jen vymenit saci kos za kos s podavacim cerpadlem

zde je video jak to startuje me hruza a des tenhle pezout ze ja se nechal od manzelky ukecat

[upravil dne 12/3/13 19:25 od djvlada]

Odesláno

Souhlas s Kupcou.palivový filtr jsem měnil minulej tejden.už přestávalo hahnout a auto při přidání plynu tak divně poskočilo.po výměně je klid a byl černej jako bota.ještě se zeptam.někde se tady řešilo čidlo teploměru v zrcátku.nemá to něco společnyho s dýlkou žhavení a následným startem?protože jestli mám začít měnit čerpadlo,vstřiky a veci okolo,tak si radši koupim nový auto.

díky Jirka

[upravil dne 13/3/13 09:30 od jskrtek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...