kvetina Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Ahoj, měl bych dotaz ohledně předních světel 306 rv96. Mají žárovky H1+H1. Již mají hodě malou svítivost (asi díky zestárlé plast. cloně) a chtěl bych je vyměnit za nová svetla.Jenže jedno svetlo H1 je o cca1500Kč dražší než na H4.Neřešil již nekdo tento problém. Lze nějak zamenitH1 zaH4světlo??Co kabeláž?A pod? Predem díky Citovat
DENISXXX Odesláno 6. leden 2009 Odesláno 6. leden 2009 Ja mel uplne ten samej problem,vysviceny svetla se zlutou clonou,nove me staly 1800,-(obě),puvodni byly H1,tedka H4,jenom se prendaji sklapeci motorky(zadnej problem) a koupis si zarovky,tot vse Citovat
Creams Odesláno 6. leden 2009 Odesláno 6. leden 2009 no ja měnil z h4 na h1+h1 a musel jsem měnit páčku ovládáni světel Citovat
bombarderik Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 Ja som toto iste riesil ties pred dvoma rokmi, Proste som vymenil H1 + H1 za H4. Prehodil som motorceky a fungujem dalej. Je to easy. Citovat
oddie Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 Jiná je páčka ovládání světel kvůli tomu, že H1+H1 při dálkových svítí obě najednou, kdežto u H4 svítí vždy jen jedno vlákno. Citovat
rolis7 Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Je to tak. Páčka z H1 musí preč a nahradiť páčkou pre H4. Ak sa nevymení, tak to bude svietiť ako spomínal ODDIE a paraboly si ugriluješ (55+65W). Čo sa týka ceny nová páčka u nás cca 2000.- Sk. Tak si treba premyslieť čo je jednoduchšie a na čom sa ušetrí. [upravil dne 15/1/09 rolis7] Citovat
bombarderik Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Je to bohuzial tak bud kupit rovnake reflektory alebo vymenit packu. Citovat
EXI.60 Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Zdarec,já mám druhý problém-mám páčku asi z H4,světla mám H1+H1 a svítí mi na dálkový jen jedna žárovka na každém světle.Nemáte někdo čistě schéma přepínací páčky světel?Vyřešil bych tento problém přes relé,aby mě šly na dalkový všechny žárovky.Nechce se mi pracně páčku proměřovat multimetrem! Citovat
AnotherOne Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Stačí dať po jednej dióde v priepustnom smere z diaľkových na stretávacie na každú stranu jednu. Citovat
EXI.60 Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Původně zaslal: AnotherOne Stačí dať po jednej dióde v priepustnom smere z diaľkových na stretávacie na každú stranu jednu. Dík,to mě hned nenapadlo,jsem sice elektrikář,ale spíš silnoproud,ale vím přesně jak to myslíš.Jinak páčka ovládá silový obvod,nebo jen ovládací do relé?Jde mi o to jak mám dat výkonné diody. Citovat
AnotherOne Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Myslím, že páčka ovláda relé. Potom by k páčke stačila jedna slabšia dióda aby zopla obidva relé alebo ku každému svetlu po jednej silnejšej. Citovat
vendelinek Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Tak oprášim starý téma dneska jsem jel po tmě domu a zdálo se mi,že ty moje světla H4 nějak málo svítěji,jestli by to bylo tim,že bylo mokro a trochu poprchávalo? Nebo by ty žárovky už měly taky něco za sebou a chtěly by vyměnit:myslim A vubec,jak dlouho takový žárovky vydržeji svítit aby bylo pěkně vidět kam jedu?Mám je tam původní,co jsme to auto koupili,musim zaklepat,ťuk,ťuk,ťuk , ale měnil jsem za tu dobu co ho máme jednu žárovku a to byla přední mlhovka Citovat
ferrari Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 V noci ak je zamračené a cesta je mokrá, tak je vidno prd;) No, a všetci tu písali o H1+H1, ale nieje to H7+H7?? Citovat
vendelinek Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 A ty máš ve 306 ce jaký světla? A jak ti to svítí? Citovat
ferrari Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Ja mám H7+H7...H1 sú v hmlovkách, ak sa nemýlim...ja som spokojný...ale svetlá sú origo a nič nie je vyšedivené...ale ak máš H4, tak za to veľa nedáš, ke´d kúpiš new žiarovky, ale kúp nejaké značkové, mne sa celkom osvedčili obyč NARVY. Napr: http://www.ges.cz/-auto-h4-12v-narva-range-power-+50-ges05114111.html Lebo aj v literatúre sa píše, že staršie žiarovky už nemajú takú svietivosť... Citovat
vendelinek Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 nový žárovky klidně koupim ,když budu vědít že to pomůže Citovat
EXI.60 Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 zdar,omlouvám se za muj stary příspěvek...Mám v autě H7+H7.Zapojil jsem tenkrát světla přes rele,aby se nevypalovala páčka.jinak všechny čtyři světla na dálkový je pěkná palba:o Citovat
vendelinek Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Tak ted nevim jak to vlastně je a kdo má pravdu,dneska sem se v práci zmínil o tech světlech a bylo mi řečíno,že to je parabolou a ne žárovkama:myslim mám teda ty žárovky koupit nebo ne? je tady někdo s timdle zkušenej? Citovat
ferrari Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Koľko stoja obyč. NARVY? Tak 150 CZK/2ks max. je to tak veľa? Paraboly ako vyzerajú na pohľad? Citovat
oni Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 hod jsem fotku tech svetel prosim? jinak ta clona jde vyndat... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.