oni Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 tak mi snad pomalu ale jiste odchazi prevodovka! chtel jsem se zeptat,nevite nekdo o necem ci snad duveryhodny vrakoviste kde mate znameho? meldal me nechal svezt a je mi i jasne,ze i motor ma sve dobre odjezdeno! klidne bych asi vzal i celje motor s prevodovkou! akutni to neni,ale kdyz by se delal ta prevodovka! tak kdyby ste o necem vedeli! Citovat
oni Odesláno 3. leden 2009 Autor Odesláno 3. leden 2009 koukal jsem na autoland.cz ma nekdo s nima zkusenosti! Citovat
Dundee Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: oni koukal jsem na autoland.cz ma nekdo s nima zkusenosti! Co jsem slyšel: drahý a neochotný... Citovat
oni Odesláno 3. leden 2009 Autor Odesláno 3. leden 2009 aha tak skoda,maj tam docela dost 306 s 1.4, jinak zatim je mi teda nabidnuta prevodovka se 160 tkm a s 80 tkm,tak nevim,mam tem 80 tkm verit? bylo to i s motorem,ale ten uz je pryc,coz me mrzi! Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Pred nedavnem mi tu oddie ponukal motor na 1.4 ku Citovat
Hafity Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Taky se mi tu válí motor 1,4. Převodovku už si odvezl někdo odsud.... Citovat
oni Odesláno 3. leden 2009 Autor Odesláno 3. leden 2009 Původně zaslal: Hafity Taky se mi tu válí motor 1,4. Převodovku už si odvezl někdo odsud.... v jakym je stavu,kolik ma najeto,jak jezdil,veskere dostupne informace prosim... Citovat
P607Olda Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Neblázni, prodej a kup si jiné auto. Dáš do opravy 20 000, a a budeš mít auto stejné hodnoty = vyhozené peníze (pořád mám trochu na mysli i Tvoji zadní nápravu). Kup si 406 - spolehlivé a velké auto, s klimou. [upravil dne 3.1.2009 P607Olda] Citovat
vix Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Ale zase bude vědět, z kterého roku je jaký díl (a odkud - a taky od koho ) A dneska prodat auto ... sice se dá koupit výhodně, ale prodat ... (a bude hůř) Citovat
oddie Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Vždyť to stejně nekoupí, to je jen taková hra na jakokup, vždyť se podívejte, kolikátý takový dotaz už to je. Citovat
P607Olda Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Já jenom chci varovat před činem, kdy vydá peníze, nadře se (sám anebo s kamarády) a nic nevznikne, možná jen problémy. Citovat
oni Odesláno 3. leden 2009 Autor Odesláno 3. leden 2009 panove uvedomte si,ze ja jako student proste na jiny auto nemam. Prevodovka se da sehnat za 3 nebo 4 tisice a to neni 100. Proste pro me je ted nutnost ji sehnat. Potrebuju denne dojizdet. Stejne,jak ste tady rekli,to auto je jiz neprodejne. To obetuju ty 4 tisice a mam zas na par km klid. Ono se to krasne pise,ale plno lidi si nemuze kvuli takove veci kupovat jiny auto a jeste vic lidi by si ji taky koupilo. A zadnej jakoby nakup,hned dalsi vejkend pro ni chci jet. Spis me mrzi,ze pro nektere lidi je tady jakoby problem odpovidat. Nekdo zde napise dotaz a hned se strhne hadka o nejaky nepodstatny veci. Citovat
oddie Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Jo, hochu, jaké jméno si zde uděláš, takové zde máš, podle toho tě pak lidi berou. Tak to funguje i všude jinde. Citovat
oni Odesláno 4. leden 2009 Autor Odesláno 4. leden 2009 Ato by me zajimale kde a cim jsem si takove jmeno zaslouzil. Hm? Citovat
P607Olda Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Já nebudu odpovídat na otázku \"jméno\", to si domluv s oddiem. Já se jenom divím nestandardním nápadům. Na firemních autech máme najeto celkem asi 12 mil. km (jako základ pro statistiku), jsou to kousky s najetými 200 až 400 t. km (novější je vyjímkou) a žádný problém s převodovkou. Tuším 4 x byla nová spojka. Tak se divím, že akorát Tvoje auto má potíže s převodovkou, a jak jsi začal mluvit o novém motoru, tak už jsem napsal svůj názor. Máme např. Partnera 1,4, najeto asi 400 t. km, a na motoru se dělala gufera, jinak OK, a tuším tam byla nová spojka. Byla taky výměna táhel řazení - byla tam vůle. Já Ti fandím, akorát Tě chci varovat před strkáním peněz tam, kde je nikdo neocení (hodnota auta nevzroste). Výměnu převodovky jsem osobně nikdy nedělal, ale dělal jsem spoustu věcí, které vypadaly jednoduše, a pak se \"trochu zamotaly\", tak už jsem opatrný - to víš \"optimista je jen neinformovaný pesimista\". Co Ti ta převodovka dělá? Nestačila by pro začátek výměna oleje? Citovat
vix Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 POlda607 : 1.4i převodovky patří do kategorie \"páček na světla\" ... ne zase tak moc, ale bohužel patří. Už jsem jednu taky sháněl (jako, ne pro sebe ) 400 tkm u jednoho auta, no nezlob se, ale to není statistika. Citovat
P607Olda Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 vix: vidím, že debata s Tebou by byla na dýl. Nová informace je to, že zrovna 1,4 mají nepovedené převodovky. Napiš o tom víc. [upravil dne 4.1.2009 P607Olda] Citovat
vix Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Dneska je už to trochu lepší, ale 1.4i se shánějí/ly poměrně často (na rozdíl od 1.6 a GTi převodovek, diesel se spíše rozpadne stářím). Toto jsem za poslední dobu vypozoroval. Ad statistika: je fajn vědět, kolik JEDNO auto najelo, kdy se tankovalo, kdy se mylo apod. Ale nic to neříká o tom, jestli je daný typ OK nebo NOK. Modelový příklad: Pokud máš třeba pravděpodobnost 99,986 že auto bude mít jistě dobrou převodovku (14 vadných z 1000 vyrobených) a navíc , třeba pravděpodobnost 35%, že se vada projeví mezi 150-250 tkm, tak z celkových 14 vadných převodovek to dělá pro toto rozpětí 5 kusů. Ano, statistika je fajn - pro uživatele, ale u jednoho (slovy: jednoho) kusu je pro zhodnocení daného modelu úplně, ale úplně napikaču. (Leda bys měl těch partnerů alespoň padesát ) Citovat
P607Olda Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Odvádíš debatu na úplně jiné téma. I z jiných příspěvků jsem vypozoroval, že se rád dohaduješ, proto neodpovídám. Poraď onimu na jeho téma. Citovat
oni Odesláno 4. leden 2009 Autor Odesláno 4. leden 2009 to ze to nikdo neoceni to ja dobre vim. Delam to z toho duvodu,ze potrebuju byt pojizdnej,jezdim turnov hradec,hradec pardubice a nechci aby se to vysypalo v puli cesty. Co se tyce meho problemu. Zacal se ozyvat zvuk jako kdyz je bez oleje. Tak sem tam ve finale dolil skoro trictvrte litru,coz znamena,ze byla bez oleje. Ale nikdo mi nedokaze rict kam se vyparil. Pod motorem mam plech,takze bych videl,ze vytek,ale nic. Samotnyho me to stve. Jinak me pak napada. Cvaka mi nejspis spojkovy lozisko a pak uz jsem vzdal vymenu zpateckovyho cidla,koupim novy a po mesici nefunguje. A kdyz jsem se svezl Meldalovym autem,tak jemu to razeni jde jako vino. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.