Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, docela začínám vážně uvažovat o 407, je to krásné auto. Podle přízpěvků co jsem četl sekci 407 vypadá spolehlivě. Zajímalo by mě jestli už se ví o nějakých chronických závadách vozu, na co si dávat před koupí pozor? Vím jen o čepech přední nápravy, že se moc nepovedli, ale to je banalita. Co mě zarazilo vic je servo a jeho špatná funkčnost, máte s nim problémy všichni nebo jen někdo, servo je celkem drhej špás.

Odesláno

FAP se nekazí, jen si řekne o výměnu. Setrvačník spíš 1,6 HDi, ale i to se dá, výdrž cca 200 000 km. U prvních problemy ze servem - množství oleje, odvzdušnění, u SW zámek skla 5 dveří, u 2,0 HDi dřív odešla spojka, ale zase jak komu. Od r.v. 2005 slušné auto.

Samozřejmě auta co znám od nova, ne \"mrtvoly\" z dovozu.

Odesláno

no na fore mozno, ale v podstate problem so servom eviduju v kazdom peugeot servise, aje ich pozehnane, na to by som si dal pozor , hlavne kukni ci nepeni servo kvapalina, v momente ked je motor zahriaty, a vypnes klucom motor, otvor hned kapottu, vrchnak od serva a pozri ci peni

Odesláno

Já za 3/4 roku(klep klep klep) jen hadici od turba a čidlo park. asistentu....tot vše krom klasických olejů,filtrů a jednou předních brzd.......takže zatím v poho.....(snad jsem to nezakřikl)

Odesláno

Tiež môj nazor .Každé auto má svoje pre i proti ,tak isto ako kúpa nového alebo jazdeného.Na slovensku je zaužívané kúpiť lacno jazdené , no po čase začne každý nadávať na to či ono.Môj názor model 2006 a mladšie ,väčšina chýb je čiastočne vychytaná.

Odesláno

Taky si myslim, že se pohlídnu spíš po 2006, právě kvuli těm mouchám, viděl bych to na 1,8 16v. to je podle mě bezproblémovej motor akorát se bojim že tak jak se teď se 406 1,8 16v vejdu bez nějakého krocení do osmi litrů spotřeby se 407 to tak hladký nebude. Jo a ješte by mě zajímalo kolik má psané papírové zryclení z 0 na 100 ta 1,8 16v sedam? Myslím 85kw.

Odesláno

Papírovou hodnotu akcelerace pro 85 kW neznám, ačkoliv mám právě tento motor. Takže ti mohu poskytnout informace o spotřebě. Při jízdách do práce (12 km v kopcovitém terénu) a zpět se opravdu do \"osmičky\" nevejdu. Cesta z Tanvaldu do Trutnova (cca 90 km do kopce a z kopce)-spotřeba

7.3 l/100 km. Cesta Polabskou nížinou 6.7 l/100 km.

Záleží tedy na tom, jaký charakter cesty převažuje. Styl jízdy samozřejmě ovlivní spotřebu taky. Ale pokud i teď jezdíš s 1.8 a jsi spokojený, tak nejsi žádný divoch a ty hodnoty budou obdobné.

Odesláno

Dík za praktické info, musim uvést na pravou míru pár věcí. Já jezdim do práce 11km taky kopcovitym terenem, tam se samozřejmě do ty osmicky se 406 nevejdu, je to spíš za deset (jenže tam si člověk ani s hdičkem nepomůže to by si taky vzalo aspoň osm když je to studený).. Ale při normálnim jždení je to 7,5 a jednou při cestě na hlubokou jsem se dostal na 6,5 ne tim, že bych se loudal, ale tim že to je dlouhá cesta. Jsem rád, že když si koupim 407 s 1,8 nebudu na tom hůř se spotřebou a ani s dynamikou jízdy. To moje má zrychlení na sto za 12,3 a 407 s 1,8 má 11,3 což si myslim, že je slušný. To, že by byla 1,8 na 407 slbá jak někdo říká se mi nezdá. ale to se tvrdilo i o 406 a sám dobře vim, že ten 1,8 16v, když se mu slápne na krk umí auto slušně rozhýbat.

[upravil dne 31.12.08 jp]

Odesláno

Co mě ješte zarazilo, 407 sedan i kombi za předpokladu stenjého motoru má stejnou hmotnost v obou verzích. Což u 406 rozhodně nebylo a taky combi a sedan nemají stejnou spotřebu.. Alespoň to uvádí peugeot na svích stránkách. Co se týče závad spojky tak jestli tomu dobře rozumim je to spíš záležitost hdi s tejně jako u ostatních peugeotů, u toho serva nevim co si o tom mam myslet, jedině tomu předejít koupí novější verze nebo fakt nevim. Co tam mohli udělat za chybu v servu, nebo na čerpadle, hadicích, fakt nevim. Bylo by to smutný koupit auto a aby odešlo servo. V předchozím tématu \"servo\" řikali, že se to pozná podle napěněného oleje v nádržce....

Odesláno
Původně zaslal: jp

Co mě ješte zarazilo, 407 sedan i kombi za předpokladu stenjého motoru má stejnou hmotnost v obou verzích. Což u 406 rozhodně nebylo a taky combi a sedan nemají stejnou spotřebu.. Alespoň to uvádí peugeot na svích stránkách. Co se týče závad spojky tak jestli tomu dobře rozumim je to spíš záležitost hdi s tejně jako u ostatních peugeotů, u toho serva nevim co si o tom mam myslet, jedině tomu předejít koupí novější verze nebo fakt nevim. Co tam mohli udělat za chybu v servu, nebo na čerpadle, hadicích, fakt nevim. Bylo by to smutný koupit auto a aby odešlo servo. V předchozím tématu \"servo\" řikali, že se to pozná podle napěněného oleje v nádržce....

Pokiaľ chceš kúpiť 1.8 benzín tak sa serva báť nemusíš, tam je totiž poháňané cez remeň príslušenstva, nie elektrohydraulické :papa

Odesláno

Dík tak to je potěšující zprva. Ono je to i obecné, že koupě staršího benzínu je míň riziková jak u staršího dieslu, nikoli však pravidlo.

[upravil dne 31.12.08 jp]

Odesláno

Přesto mě na 1.8 odešla hydraulika řízení. Byla nutná výměna celé převodky. Repliky nejsou, repase se nedělají. Auto bylo uvedené do provozu v únoru 2005, řízení odešlo v červenci 2007 (najeto 15 tis. km). Snad to byla tzv. dětská nemoc, kterou už novější ročníky nemají.

Odesláno

Osobne mi motor 1.8 16V EW7J4 v 407čke pripadá ako celkom vydarený...Takmer žiadne závady...Už v 406ke sa celkom osvedčil a ľudia si ho pochvaľujú :papa

I keď ja by som radšej bral dvojliter :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...