Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám na vás kolegové dotaz jak vám funguje ostřikování okna pátých dveří.

Když pootočím páčku stěračů do polohy kdy by to mělo ostřikovat v zadu tak mi to ostřikuje na čelním skle. Na podzim mi zadní stěrač ještě občas viditelně uronil slzu ale teď už nic. Jen vepředu a to je divný.

Má snad 807 dva okruhy ostřikování, dvě čerpadla nebo jak je to řešeno ?

Jak vám to ostřikuje ?

Odesláno

já si myslím, že má dvě čerpadla :myslim

....když ostřikuji přední sklo, tak přitáhnu celou páčku k volantu,

....když ostřikuji zadní sklo, pootočím konec páčky na stírání zadního okna ještě o kousek dál a stříká to na zadní okno

Guest servisman
Odesláno

podle serviceboxu je tam jedno čerpadlo,buď stříká přední nebo zadní nikdy ne obě najednou stejné jako u 406 break.

prostě z motorku jdou dva vývody a jen změnou směru otáčení motorku stříka jedno či druhé. ;)

post-0-14109603756286_thumb.jpg

Odesláno

kamo jeto zcela jednoduchy motorek funguje na dve strany to znamena ze se toci vpred i vzad ale nej dulezitejsi vec je maly gumovy valecek v pistu kterej prepina ostrik v pe¨redu a do zadu kdyz vyndas motorek tak ten pist musi volne jezdit na pravo a levo vetsinou na bobtna a zatarasi cestu jak do prava tak do leva jednoducha pomoc rozeberes tu redukci a valecek vyndas a seriznes na jedne strane asi tak jeden milimetr gumy a je hotovo zas slozis a mas vyhrano me se to stalo na podzim najednou jsem neostrikoval v to nejvetsim marastu pa vas plaz

Odesláno

Jen pro doplnění. Jakej je k tomu přístup a odkad se k tomu motůrku/čerpadlu leze nejlépe ?

Moc se mi nechce v současným počasí laborovat protože zrovna nemám kde to v teple udělat :( takže abych dlouho nepátral.

díky

Odesláno
Původně zaslal: somira

no přístup by byl dobrej zvrchu, když vyndáš motor :myslim a zdola to chce zvednout a zdemontovat plastový podběhy :myslim a nebo mít ruku jako Saxana ...

Ze spodu to jde, blbě ale jde...

Odesláno

povolis plastovej podbeh a motorek odpojis s stekru a motorek vytrhnes a potom odpojis hadicky a mas ho venku taky jsem to deelal ale trocha trpelivosti se vyplati .plaz

• O 8 let později...
Odesláno (upraveno)

Přesně jak píše plaz, ještě je dobrý sundat kolo, ale nejlíp se to dělá, když je přední nárazník dole. Mě to taky neostřikovalo, po demontáži jsem zjistil, že motorek čerpadýlka je totálně zarostlej nějakým svinstvem. Vyřešilo to Autokelly cca za pětset. A pro jistotu jsem si v Autokelly taky koupil zpětné ventilky na přední i zadní ostřikovač.

Sorry za tak velkej obrázek, než mě napadlo zmenšit ho, už tam byl......

ventil.jpg

Upraveno uživatelem Zodiak
Odesláno
V 27. 12. 2008 at 0:40, plaz napsal:

kamo jeto zcela jednoduchy motorek funguje na dve strany to znamena ze se toci vpred i vzad ale nej dulezitejsi vec je maly gumovy valecek v pistu kterej prepina ostrik v pe¨redu a do zadu kdyz vyndas motorek tak ten pist musi volne jezdit na pravo a levo vetsinou na bobtna a zatarasi cestu jak do prava tak do leva jednoducha pomoc rozeberes tu redukci a valecek vyndas a seriznes na jedne strane asi tak jeden milimetr gumy a je hotovo zas slozis a mas vyhrano me se to stalo na podzim najednou jsem neostrikoval v to nejvetsim marastu pa vas plaz

Také jsem to někomu dělal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...