Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

ked teraz v zime chcem rozkurit auto zda sa mi ze doost dlho trva kym mi ho vyhreje a pritom mam ofukovanie na max a ledva citit ze ide neaky vzduch ..mohol by to byt zaneseny kabinovy filter?ak ano kde ho najdem?

Odesláno

Zdravím,tak ten filtr by jsi asi hledal marně,žádný takový tam pokud vím není.Ale pokud jde o topení tak já osobně si nemůžu stěžovat,mě to topí rychle a docela hodně.Možná ti teplo utíká někudy ven,třeba kolem dveří,kolem oken a tak.....

• O 2 týdny později...
Odesláno

taky s tím mám potíže, ventilátor OK, fučí hodně (bejt tebou hledám odpor na drátech), soustava odvzdušněná, ale to auto topí prostě blbě, mám pocit jako by část vzduchu šla přes radiátor a část ne, poraďte, kde zkontrolovat klapku či co, nebo má 309 kohout na vodu do radiátoru? Pls nějaký tipy nechce se mi rvat ven radiátor, abych si to celý prohlídnul...

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: drak309

Vyřešeno - během pár minut vyndat topení a prolejt výměník v koupelně sprchou...

Muzes mi zkusit napsat nakej kratsi navod?jak vyndat topeni?resp.vymenik ?:-/Taky bych to zkusil.

Odesláno

No mě to taky teď špatně topí,když nebyla taková zima tak to hřálo a teď co jsou ty mrazi tak než on se vůbec ohřeje,ale stejně netopí jak topil.

Odesláno

Takže pánové:

když hodíte oko pod pojistkovou skříňku zjistíte tam poličku... tu musíte vyndat (pozor jsou tam samo 4 hvězdičkový šrubky + 1 desítka matka), všechny šroubky jsou vidět takže žádnej stres... opatrně ji vyndejte (bacha je to francouzký a rádo to praská). Tak a teď za značnýho namáhání zad si opět lehněte pod palubku a zírejte.... vedou tam dvě stříbrný trubky (pokud se o ty svině nespálíte jste v prdeli a závada je jinde....) pokud se spálíte máte šanci. Teď si vemte křířovej šroubovák a povolte všechny šroubky zboku co vidíte.... na tom \"bloku\" do kterýho vedou ty stříbrný trubky. fajn... teď valte otevřít kapotu motoru a rovnou si vemte nástrčnou desítku a povolte dvě matice přesně tam kde jsou na ty trubky nasazený hadice od topení. Znovu valte pod palubku a pomocí asi 8-9 nátrčky (nekurvujte moc nahlas) povolte ty trubky z výměníku. Až to budete mít povolený tak v motoru opatrně zatáhtěně (povytáhněte je asi o 5-10cm víc nemusíte). Mezitím máte v autě už nejspíš pěknej rybník, páč jsem vám zapomněl napsat, že máte vypustit asi tak 6L chladící kapaliny. teď už stačí vohnout hřbet a zatáhnout za to z čeho jste odšroubovali ty trubky... si rovnou nachystejete vysavač páč nejspíš vypadá hodně bordelu (prach, písek, bodličky, atd..). Jo a jestli jste taky ztratili ty dvě těšnění tak stojí 3,5kč/ks takže klídek. mno teď máte tu lepivou potvoru venku... manželku pošlete na nákup páč jinak dostanete válečkem po hlavě... vemte výměník (mimochodem docela sympatickej výměník) a běžte domů... sešroubujte ve vaně sprchu ze sprchové hadice (před tím zastavte vodu) a zujte si ponožku (ta bude vhodně sloužit jako těsnění, aby ta voda ze sprchy šla do výměníku). Dál si vemte brýle, páč chladivo v očích je vopravdu hnus... a až se vám podaří tu hadici nacpat aspoň trošku k jednomu vývodu puste teplou vodu naplno. Přerušujte proud, aby to v radiátoru roztrhalo kal... taky si zašpuntujte vanu ať pak můžete posoudit kolik tam toho za těch 16let bylo. mno vyplachujte dokud z toho nepůjde úplně čistá voda.........

Ok tak a teď panáka rumunu.

Ok dalšího...

Fajn to už stačí.. ted to popadni (už jsme si připili si budem tykat ne?) a val k autu, stejně už je tma a zima takže budeš hovno vidět a bude ti zima jak na sibiři (pohoda manželka tě pak zahřeje)... malá poznámka..nenechal jsi ten výměník doma že ne? Ok jsi u auta.. teď to namontuj zpátky (doufám, že jsi nic nepoztrácel) a nezapomeň to pořádně utáhnout. Fajn teď koukej postavit auto tak aby bylo co nejvíc nakloměno na stranu spolujezdce a předkem lehce taky dolů (jo já vím, si říkáš a kde mám kurva takovou plochu najít co?) se nečerti a přemejšlej, určitě u souseda na trávníků se najde ideální prostor ne?... fajně jde o to, aby jsi se neposral z odvzdušnění topení...ve kterým totiž není žádná voda. Ok pokud jsi to auto tak postavil (doufám že jsi ho zatím nestartoval páč než jsi připojil topení tak už máš mokro v autě resp v těch super teniskách, popř pokud máš připojený topení tak už máš nejspíš suprově zavzdušněnou soustavu a doufám, že nepřehřátý motor...nic ok jdem na to. Sežeň si hadičku která půjde nasadit na odvzdušňovací kohoutek u předního skla na tý horní hadici, tu hadičku šoupni až na dno pet flašky (ne nebude v ní cocacola, kterou se nalejváš celej den...) jenom asi tak 2-5cm chladiva..hadička musí být ponořená. Jo chlape zacpal jsi výpustnej otvor na chladiči? (je v levo na spodní části vnitřní průměr asi 4mm). Nalej chladič až po strop, ale nech všechno odzátkovaný. Nakopni káru a dej si cígo....druhý cígo...je děsná zima takže termostat ti pustí ještě až po pár dalších cigaretách.. fajn najednou mizí voda z chladiče, tak to honem dolej ne? (pokud máš v autě vyrovnávací nádržku jsi šťastnej muž, páč expanzka je vrchol luxusu v těch frantíkách... pohoda doufám, že jsi si vzal ten řízek co jsi měl k obědu...páč to bude chvílí trvat... ok až tam naleješ všechno co jsi vypustil, tak je na čase zajít na benzínku pro další litr nemrznoucí kapaliny a vypláznout další 100kč... mno a zatím co tu kecáme už auto topí....

Doufám, že jsi to doma po sobě uklidil než jsi odešel do garáže...

Se aspoň zasmějte stálo to fakt za hovno, venku bylo -15°C a než přijdete na to proč se ta svině nechce odvzdušnit máte hlad jak dobytek....a to nemluvím o tom, že protože se celej den nalejváte tak se chce ještě na...

[upravil dne 20/1/09 drak309]

[upravil dne 20/1/09 drak309]

• O 3 roky později...
Odesláno

Zdravim.

Zasekol sa mi regulator teploty kurenia na studenom vzduchu. Predtym sa to dalo este nejak rozchodit (otacanim sem-tam), teraz sa to tam zaseklo nakomplet a este mi aj praskol ten gombik, takze sa uz toci viacmenej naprazdno.

Poradite, ako to odseknut?

Znamy hovoril, ze to moze byt zaseknuty ventil na radiatore a hodilo by sa ho vymenit/rozchodit.

Pripadne aj kupim ten gombik, kto by mal/daroval :)

17889295.jpg

[upravil dne 29/8/12 19:54 od pezot309]

Odesláno

Měl by stačit jenom ten otočný ovládač, mně se něco podobné stalo na old modelu. Rozeber přístrojovku a podívej se, třeba jenom vyskočilo táhlo ...

• O 3 týdny později...
Odesláno

mali sme odtorxovany ten predny cierny panel, ale ten druhy biely za nim uz neslo nejak vybrat ani po vybrati dalsich skrutiek, stale to tam daco drzalo. nieco sme tam namazali vazelinou a teraz tam mam na teplotu gombik zlava (cely) a funguje to, ale pri to studenom vzduchu stale tazko, tak snad sa tiez nepolame.

jeden gombik mam dolamany (=nepouzitelny) stale, ani zalepit sa to nedalo.

kurit zacne uz takmer po par metroch, ale aj po niekolkohodinovej jazde teplota motora ostava pod 80 oC (raz v zapche pocas tepleho dna vyliezla aj na 90; ale casto je len okolo 75 a drzi tak) a vzuch z kurenia aj na max nie je vrely na nevydrzanie, ked prilozim ruku, skor teply.

pomohla by vymena termostatu? aka je pracovna teplota tohoto motora (1.9D)?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...