Marcel505 Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Tak to vypadá, že po serii číslo/písmeno/číslo a čtyři čísla bude nyní číslo/písmeno/písmeno a čtyři čísla Takže 1A0 **** a dál bylo Teď bude 1AA ****, pak 1AB **** Citovat
Edison Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Já stejně dodnes nechápu, proč nezačali A00 0000 A nepokračovali AA0 0000 AAA 0000, AAA A000 atd... Dokonce by to mohlo vypadat třeba takto: A0 00 a pokračovat až k AZZ ZZZ0, A0Z ZZZZ. Jsem línej to počítat, ale kolik variací by vzniklo? Jsem si jist, že neskutečný mraky. Naši ouředníci jsou evidentně ve tvorbě RZ značně konervativní. Citovat
permonik7 Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 To říkali už o prázdninách, že to vypadá, že budou značky v tomto formátu. A už nějaké takové v Praze jezdí? Citovat
.mycTD Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 myslim, ze pocet moznych kombinaci je furt stejnej, at zacnou od kterekoliv ;-) Citovat
Edison Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Původně zaslal: .mycTD myslim, ze pocet moznych kombinaci je furt stejnej, at zacnou od kterekoliv ;-) To jistě je. Je jistě nesrovnatelně vyšší, než u starých SPZ. Otázku pokládám spíše proto, že by mě zajímalo, proč se začalo tak blbě 1A0 0000 a ne třeba A0 00. Vytvořilo by to krásnou kontiuální řadu. Takhle budou za chvíli pímeno ze druhé pozice přesouvat na jinou. A jak jsme si zvykli, že máme písmno označující kraj na druhé, tak bude na jiné pozici. Zase v tom budeme mít bordel. Zkrátka... proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že. Citovat
Edison Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Původně zaslal: Marlin stejne to zase az par let zmeni Tak to máš asi recht... Tady není zvykem vytvářet trvanlivé systémy.. A kdyby se to někomu nějakým omylem povedlo, tak to změníme stejně. Citovat
Marcel505 Odesláno 6. prosinec 2008 Autor Odesláno 6. prosinec 2008 Původně zaslal: .mycTD myslim, ze pocet moznych kombinaci je furt stejnej, at zacnou od kterekoliv ;-) 1) Promyslete, že je něco zaměnitelného. Třeba 5 lze zaměnit s S 2) čísel které jdou použít na jednu pozici je deset: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 písmen je víc ne? (Některá vynechají, jako už to udělali u starých). 3) Takže než se vyplýtvá 1Ať (kde \"ť\" je jakékoliv použitelné písméno, tak to potrvá hezkou chvilku! permonik7: Už to jezdí, na normální auta se ještě dává 9A7, ale na vozejcích už je 1AB Citovat
Edison Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Dyk jo, některá písmena jsou z řady zakázána k použití na kterékoli pozici. To ovšem nic nemění na způsobu řazení písmen a číslic. V mé otázce jde čistě o systematičnost. Jestliže ve vyhlášce o registraci motorových vozidel je napsáno, že RZ obsahuje písmena a číslice, nejméně 4 (nebo 5, teď přesně nevím), nejvíce 7, a obsahuje nejméně jedno písmeno a nejméně jednu číslici. Z abecedy jsou zakázána některá písmena, např. O pro zaměnitelnost s 0, S zakázáno není a první písmeno použité v RZ označuje kraj, ať je na kterékoli pozici (teda třeba i na konci, pokud to bude první písmeno: 123A je prostě kraj Praha). To jsou zásady pro tvorbu RZ dané uvedenou vyhláškou. Proč bylo, podle mě zcela nesystémově, započato s písmenem na druhé pozici mi prostě přijde nějak mimo mísu. Proto nad tím tak usilovně přemýšlím. Prostě začít A0 00 a pokračovat buďto AA 00 nebo A0 000 mi přijde logičtějsí mám-li vytvořit souvislou řadu a dokonce i v souvislosti s tím, že písmeno, které něco označuje dám hned na první pozicia ne na druhou. Citovat
Medvěd Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Marceli - 5S5 (stejně jako 2Z2) jsou běžně v provozu vidět - jde to sice blbě rozpoznat, ale oni už se s tím všemocní uniformovaní rádi popasují Citovat
jarajarda Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Původně zaslal: Marlin stejne to zase az par let zmeni A možná to ani tak dlouho trvat nebude že... P.S. Dokážeš napsat alespoň jeden příspěvek tak, aby nepůsobil jako od dítěze z druhý zvláštní.....? :D:D:D:D:D:D Citovat
Marcel505 Odesláno 6. prosinec 2008 Autor Odesláno 6. prosinec 2008 Edison: Dobře, systematické to není, to máš pravdu, ale tak to mohli nechat starý vzor, třeba ALC 2323 (tedy ty čísla bez pomlčky, tím by se ušetřilo na modrý pruh vlevo, který se tam musel přidat a písmena by se díky té ušetřené pomlčce posunuli kousek doleva a vyšlo by to na stejno jako 1A0 2323. Původně zaslal: Medvěd Marceli - 5S5 (stejně jako 2Z2) jsou běžně v provozu vidět - jde to sice blbě rozpoznat, ale oni už se s tím všemocní uniformovaní rádi popasují No to jo, ale pokud nebudu uvažovat vozy vojenské, tak pokud nějaký svěděk řekne, že to auto mělo třeba SPZ ZZZ 0123, tak je jasný, že to asi bylo 2Z2, totéž s SSS či 555. Citovat
Grave Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 Stejne se blbouni zas vrátí ke starém značení tímhle stylem ... to byl imho uplně slepý tah do nikam. I dítěti muselo dojít, že jim timhle stylem tyhle kombinace značení dost brzy přestanou stačit a začnou smolit pátý přes devátý. Kdežto u původního byly za nějakejch XX let teprv na ALB, mohli směle pokračovat dál ... chjo ... [upravil dne 7/12/08 Grave] Citovat
Fusion Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 A mám dojem, že mají povolit XX0 YYYY, kde YYYY = výběr žadatele v písmenech. Ale stejnak na houby protože to bude stát nesmyslný prachy. Kdyby to stálo dvojnásobek běžnýho příhlášení tak budíž. Kolik na slovensku stojí ta osobní spzka? Mmch. by nebylo špatný kdyby při přehlášení auta nebylo nutný starou SPZku šrotovat, popř. ji znovu udělit někomu jinýmu. [upravil dne 7/12/2008 Fusion] Citovat
Marcel505 Odesláno 7. prosinec 2008 Autor Odesláno 7. prosinec 2008 Původně zaslal: Fusion ... Mmch. by nebylo špatný kdyby při přehlášení auta nebylo nutný starou SPZku šrotovat, popř. ji znovu udělit někomu jinýmu. [upravil dne 7/12/2008 Fusion] Jednak může být poškozená, takže kdo by ji chtěl. A za druhé - i když mi dohlásili zrušené auto, dali mi nové a pak je vyhodili. Těžko je pak použijí pro někoho jiného, protože se prostě přiřadí k nějakému TP. Ano, ušetřilo by se, ale bohužel je to pár korun (pro ně). Kolik může stát výroba jedné RZ? 200 Kč? Možná ani to ne. Citovat
Fusion Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 Jasný, já sem myslel udělit to číslo někomu jinýmu na novou SPZ aby tak rychle nedocházely čísla. Citovat
Marcel505 Odesláno 7. prosinec 2008 Autor Odesláno 7. prosinec 2008 Původně zaslal: Fusion Jasný, já sem myslel udělit to číslo někomu jinýmu na novou SPZ aby tak rychle nedocházely čísla. Jenže to by to číslo museli ve výrobě zase zařadit. A to by byl pro ně problém navíc - posílat jim tam seznam co mají vylisovat. A pak - to jede zřejmě jak linka, jen se otáčí raznice, tak kdo by se s tím patlal, zařazovat nějaké číslo... Nehledě k tomu, že by z toho mohl být nějaký problém - třeba by s tím udělal někdo nějaký průser a co pak, řešit kdy tu značku dostal a kdy ji tam ten odevzdal... Ano, šlo by to, ale v tomhle je prevence lepší. Citovat
Fusion Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 V Německu je na každým úřadě babka s raznicí. Nevypadá to jako nic drahýho a značka stojí pár Euro. Ale v Kocourkově chtít něco takovýho je utopie, to je pravda. Citovat
Edison Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: Fusion Jasný, já sem myslel udělit to číslo někomu jinýmu na novou SPZ aby tak rychle nedocházely čísla. Jenže to by to číslo museli ve výrobě zase zařadit. A to by byl pro ně problém navíc - posílat jim tam seznam co mají vylisovat. A pak - to jede zřejmě jak linka, jen se otáčí raznice, tak kdo by se s tím patlal, zařazovat nějaké číslo... Nehledě k tomu, že by z toho mohl být nějaký problém - třeba by s tím udělal někdo nějaký průser a co pak, řešit kdy tu značku dostal a kdy ji tam ten odevzdal... Ano, šlo by to, ale v tomhle je prevence lepší. Já teda nevim, ale i přitroublý excel umí porovnat řadu s databází a vyřadit z řady čísel duplikáty. Šo by jen o to využít techniku, kterou už máme. Ale jak bylo řečeno.. chtít něco logického tady u nás... boj s větrnými mlýny. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.