Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec, mam takovej mensi problem sem tam (1x tyden) my na volnobeh drzi vysoke otačky cca 2000 jednou dokonce 3000 a kolisaji +-400.Pred dvema mesici byli delany svicky, filtry plus diagnostika.Nevite cim by to mohlo byt??

Mam 1,8 16V sedana rok 98.

Diky moc za odpovedi.

[upravil dne 4/12/08 omar]

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Dej do hledání krokáč nebo krokový motorek. To by mohl být tvůj problém. :)

toho sem nasel hodne, ale vzdy to bylu malo otecek, tak sem si nebyl jistej jestli je to stejnej problem

Odesláno
Původně zaslal: omar

Původně zaslal: BoneDaddy

Dej do hledání krokáč nebo krokový motorek. To by mohl být tvůj problém. :)

toho sem nasel hodne, ale vzdy to bylu malo otecek, tak sem si nebyl jistej jestli je to stejnej problem

Může to být i opak tjz. vyšší otáčky. Takže zkusit vyčistit ,,krokáč\" a snad se to zlepší.

Odesláno

diky vsem za odpoevedi, o vikendu na to mrknu.Nemohlo by to byt jeste ze se seka sitic protoze ze se sekne protoze to dela jenom za studena kdyz se to zahreje a vypnu a zapnu motor tak je to v poho.

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: Beerryy

Zdravím. Prosímtě čím jsi nakonec vyřešil ten tvůj broblém s otáčkami. Mám na chlup stejný problém. Díky za odpověď

Zdar jeste ne cekam az se mechanik vrati z Alp, ale nejspis to vypada na volnobeznou klapku

Odesláno

Chalani, mal som to iste, otacky pri volnobehu, aj pri teplom motore vybiehali od 2000-3000 a kolisalo to medzi touto hodnotou, no hrozne. Klapku som vycistil, vymenil sviecky, dvakrat vycistil krokac a nic. Tak som sa nasral a vymenil som cely krokac a cuduj sa svete, odvtedy to slape jak hodinky.

Odesláno
Původně zaslal: Yantschi

Chalani, mal som to iste, otacky pri volnobehu, aj pri teplom motore vybiehali od 2000-3000 a kolisalo to medzi touto hodnotou, no hrozne. Klapku som vycistil, vymenil sviecky, dvakrat vycistil krokac a nic. Tak som sa nasral a vymenil som cely krokac a cuduj sa svete, odvtedy to slape jak hodinky.

Díky za info. Jdu se na to mrknout, kde a za kolik ho seženu. Taky už jsem vše vyčistil a nic. Měj se a přeju hodně najetých kilometrů :papa
Odesláno

Kde ten krokac najdu kde?? A zvldnu jeho vymenu sam??

S tim ze mam obe ruky levy

[upravil dne 14/1/09 omar]

na obrazku je č. 17 krokáč.

je umístěn na tělese škrtící klapky.

výměna je v pohodě.

post-0-14109604120293_thumb.jpg

Odesláno

Ja som bral z Elitu, origos Siemens, mal som moznost aj z Polska a za lacnejsie, ale uprednostnil som original. http://www.elitecat.sk/ArticleSelection.aspx?B=0. Da sa to velmi lahko vymenit aj doma, potrebujes len torx srobovak a pozor na tesnenie, nech Ti nespadne. Krokac je vedla skrtiacej klapky, resp. kde konci hadica sania vzduchu, na pravo od skrtiacej klapky, drzi na dvoch sroboch. Je potrebne dat dole vzduchovy filter a a jej hadicu, budes mat lahsi pristup.

Odesláno
Původně zaslal: Yantschi

Ja som bral z Elitu, origos Siemens, mal som moznost aj z Polska a za lacnejsie, ale uprednostnil som original. http://www.elitecat.sk/ArticleSelection.aspx?B=0. Da sa to velmi lahko vymenit aj doma, potrebujes len torx srobovak a pozor na tesnenie, nech Ti nespadne. Krokac je vedla skrtiacej klapky, resp. kde konci hadica sania vzduchu, na pravo od skrtiacej klapky, drzi na dvoch sroboch. Je potrebne dat dole vzduchovy filter a a jej hadicu, budes mat lahsi pristup.

ja taky kupoval v elitu. byl to siemens po odlepení nálepky to byl magneti marelli:D

Odesláno

Vcera sem se na to dival, ten vzduchovej filtr je v poho, ale pres ten korokac vede najakhadicka ketra tam je na pevno a zabranuje vytahnuti toho krokace, nevite co to je za hadicku abych neco nepo.ral.

Odesláno

Vcera sem se na to dival, ten vzduchovej filtr je v poho, ale pres ten korokac vede najakhadicka ketra tam je na pevno a zabranuje vytahnuti toho krokace, nevite co to je za hadicku abych neco nepo.ral.

Krokáč drží na 2 šroubech. Tak ty vyšroubuj a vyviklej ho. Ta hadička ustí taky do klapky a drží ji tam právě ten krokáč. :papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Teplota stoupala kvůli špatnému odvzdušnění a kolísání otáček jsem odstranil novým krokovým motůrkem. (cena 2000,-). Teď vše šlape jak hodinky. Děkuji všem za rady

• O 6 měsíců později...
Odesláno

.... já včera pročistil krok. motůrek - padaly mi otáčky a i chcípalo :grr ... po namontování se mi ot. ustálily na nějakých 1050, ale zas drží!! Tak to mě asi čeká koupě nového motorku :( nějakou dobu to budu muset vydržet, než si naškudlím na nový :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...