Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dodatečná montáž xenonů = přestupek !!!

Recommended Posts

Odesláno

Za dodatečnou montáž xenonů (HID) se bude pokutovat, pokud nejsou od výrobce. Tak nevím, kde je pravda a kde je zákon. Pokud by se mělo jednat o přestupek čili neoprávněnou věc, která má vliv na bezpečnost a plynulost v silničním provozu, tak by se to nemělo dostávat takové zboží na český trh a měla by nastoupit ČOI, která by dodavatelům měla zakázat takové to zboží nabízet (prodávat). Pokud ČOI neplní ze zákona funkci a zaměřuje se hlavně na vietnamské tržnice, tak ji nezbývá kontrola na jiné věci. A co na to §§ zneění z.č.361/2000 Sb. tak to víme všichni. Kde je asi zakopaní čert??!

Odesláno

proboha to je zase novinka... ze to neni legalni se prece vi uz od doby, kdy sem prvni takovou sadu dovezli, a jestli si nekdo mysli opak je blbej... takze jedina zmena je v tom, ze zatimco v drevnich dobach to stalo balik a melo to par aut, dneska je to za par korun a ma to kdekdo => vynos z pokut brzy prevazi zapor nutneho usili pro pomoc a ochranu.

Odesláno

OK406: zakazat predavat HID v obchodoch? to by potom trebalo zakazat vsetky nehomologovane produkty (nedavno tu bol link na tie puklice co sa tocia)

len by som tam nalepil ze su nevhodne na prevadzku po verejnych cestach a mas vystarane..

Odesláno

Jiný kola než v TP jsou taky nelegální, folie taky, ladáky taky a má to každej druhej. Se zas někdo u novinek probral ze spánku a straší :) Jezdil jsem s hid sadou rok a no problemo, už vidim, jak mi bude policejní guma rozebírat světlo a kontrolovat žárovku.

Odesláno

u coupe, si myslím nemusí být takový problém pri kontrole... má to čirou, i ostrikovace svetel... a dokonce má i samotné svetlo výlisek na xenony... takže si myslím, že by se to dalo obhájit...

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Za dodatečnou montáž xenonů (HID) se bude pokutovat, pokud nejsou od výrobce. Tak nevím, kde je pravda a kde je zákon. Pokud by se mělo jednat o přestupek čili neoprávněnou věc, která má vliv na bezpečnost a plynulost v silničním provozu, tak by se to nemělo dostávat takové zboží na český trh a měla by nastoupit ČOI, která by dodavatelům měla zakázat takové to zboží nabízet (prodávat). Pokud ČOI neplní ze zákona funkci a zaměřuje se hlavně na vietnamské tržnice, tak ji nezbývá kontrola na jiné věci. A co na to §§ zneění z.č.361/2000 Sb. tak to víme všichni. Kde je asi zakopaní čert??!

mno nevim, ale jestli to s tou COI je tvuj postoj a nazor, tak to sorry, ale prijde mi to mimo. Zakazovat nebo narizovat nekomu co a jak ma prodavat je trochu mimo misu a zavani mi to totalitnim rezimem. Jednou si chceme hrat na demokracii, takze ne prodejce ale kazdy zakaznik si musi rozmyslet a zvazit sve chovani, zda si neco takoveho koupi a namontuje

Jinak si o te zprave myslim, ze je to zase medialni delani bububu a straseni tupeho stada tech, kteri si nechaji nakukat kdejakou blbost

Bohuzel pod zastitou demokracie a lepsiho zivota pro vsechny se nam pomalu a potichu vkradaji do zivota dalsi a dalsi tupa narizeni a zakazy a to je to o cem by mely noviny a media psat

Nejvice mne s..e radostne hykani vsech kteri podobne zakazy a prikazy vitaji s hesly jako \" kdyby to melo zachranit jeden lidsky zivot, je to dobre, aaano \" a pro svou blbost uz nevidi, ze si siji sami na sebe dalsi a dalsi bic, ale to je :xvul

[upravil dne 3/12/08 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Původně zaslal: oni

nevim,tohle se mi zda zbytecne, uz nejakej patek jezdim a vic me oslnujou auto co je maj legalne!

Hlavně Octavia II, to auto poznám v noci bezpečně. :aut

no co se tyce skodovek,je pravda ze je neprijemna,ale ridic vidi opravdu krasne! nevim jestli to je vyhoda ci nevyhoda! ale urco neoslnuje vice nez fabie!

Odesláno

Přestavbovky nutně nemusí oslňovat, jen to předpokládá, že si o nich dotyčný zájemce zjistí nějaké info a přestavbu provede pořádně a do detailu. Stále to nebude legální, ale jejich negativní efekt lze téměř eliminovat. Problémem je spíš běžná praxe, kdy si každej koupí za pár korun xenony a bez přemýšlení to jen vymění za žárovku a je pro něj hotovo. Tito lidé pak obvykle tvrdí, že oni rozhodně neoslňujou, že to jsou kecy a že je to v pohodě, že na ně přece nikdo nebliká.

//oni: a co taková Fabie s xenonama... už jsem pár takových idiotů viděl. :)

[upravil dne 3/12/08 Fakir]

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

by me zajimalo jak pozna jestli je to xenon a nebo nejaka zarovka s vyssi svitivosti

pokud je čírý sklo tak je to vidět žárovka má vlákno ;)

Odesláno
Původně zaslal: honza406

Původně zaslal: f3Rd@

by me zajimalo jak pozna jestli je to xenon a nebo nejaka zarovka s vyssi svitivosti

pokud je čírý sklo tak je to vidět žárovka má vlákno ;)

tak to jsem v haji, leda bych vozil fixu a to svetlo pocmaral :D:D

Odesláno

Svým příspěvkem jsem nechtěl nikterak se někoho doknout. Zde nejde o to, jestli je to demokracie a nebo ČOI něco zakáže. Jde o to, proč se to tak rychle rozšířilo a najednou, kdy už je toho ,,moc\", tak se to začíná řešit. Pokud to zlepší jak viditelnost při jízdě, ale na druhou stranu zase oslňuje protijedoucí vozidla, tak je tu rozpor nejen v legislativě, ale i ohleduplnosti k ostatním účastníkům silničního provozu, kdy oslněním přímo ohrožují nejen zdraví, majetek ale i život. Nad tím je třeba se zamyslet. To, že Fábie oslňuje, tak to je takové veřejné tajemství. A myslíme si o to každý své. Co se týká ČOI, tak ta má ze zákona povinnost na dohledu výrobků, které by ohrožovali zdraví či jinak byli závadné a nebo nesplňovali naše ČSN. S tím musí každý rozumní člověk se mnou jen souhlasit. A taky výrobce by mohl říci k dané věci svůj názor.

Odesláno
Původně zaslal: OK406 A taky výrobce by mohl říci k dané věci svůj názor.

Výrobce? Těch přestavbových sad? Tak ten by nám k tomu řekl akorát \"neumimtěsky, ale za čištapade já naučim\". :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...