Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na byvalom aute pouzivanom denne aj na amaterske zavody do vrchu som mal kombinaciu:

kotuce Zimmermann (dierovane)+platne EBC Green stuff - overena viac nasobne kombinacia ktora znesie zatazenie, menej prasi a bnrzdi aj za studena

Co sa tyka ostatneho tvojho vyberu ujasnil by som si-zakladne Brembo (nahrada OEM - teda originalov) neni performance kotuc - zatial co ATE powerdisc, Zimmermann (dierovane) aj DS Performance ano. To co ti ale brzdi su platne a kotuc to musi len prezit:-). takze ako prve by som vyberal platne. na denne pouzivanie a aj nakladacku vrelo odporucam EBC Green stuff a k nim bud Zimmermann (dierovane) alebo dost lacnejsie ale tiez slusne zakladne Brembo (nedierovane). tiez je este

Potom je druh akategoria cisto performance brzdy a tam funguje vselico ale podl askusenosti pretekarov su jedna z najlepsich dostupnych moznosti kotuce CTF Group N a platne DS2500 alebo Pagid, tiez sa casto pouziva kombinacia Zimmermann (dierovane) + DS2500 - racing platne ale za studena moc nebrzdia takze na denne jazdenie moc neodporucam

Ok kombinacia je este EBC turbo Grove kotuče a EBC green stuff pripadne red stuff (tie uz su viac racingove a nebrzdia tak dobre studene) Yelllow stuff su uz prakticky skoro cisto racing platne a studene brzdia prd. Dolezity jepredok zadok by som kludne dal cokolvek slusne – ci uz TRW+TRW, ATE+ATE, alebo lacna a uz trochu performacne alternativa - Brembo(zakladne)+EBC Green stuff

Ostatnym uz ta asi motat nema zmysel:-) (no ked chces tak snad este je tu OMP road&sport - pomerne lacne a solidne)

To princip performance brzd je v tom ze si musi zachovat dostatocne vysoky sucinitel trenia aj pri vyssich teplotach, kotuc mus len prezit tu teplotu tak aby sa nezvlnil. Dierovene kotuce su podla ludi z motorsportu len na paradu:-) a funguju podla nich len drazkovane. Dierovane su nachylnejsie po zahriati popraskat ak napr nabehnes s horucimi na hlbsiu vodu...

Odesláno

Prodavám Ate, Bosch, Brembo, Zimmermann, TRW a nevšiml jsem si, že by s nějakou značkou byl problém. Je celkem jedno co koupíš. Kvalita je srovnatelná a je to adekvátní náhrada k O.E. dílu. :papa

Odesláno

2 pug: super, diky za vycerpavajici odpoved :) na zaklade toho jsem se tedy rozhodl ze poridim ATE Powerdisc a zrejme desticky od EBC. Dozadu se pokusim sehnat stejnou kombinaci, jinak pravdepodobne ATE + Ferodo DS Performance. Jeste jednou velky dik :)

Odesláno

nad ATE powerdisc jsem tak premyslel, ale cena ...za 8,5 tkc jsem obul cely auto do bremb vc. desek. sice prvnich 200 km jsem z toho byl zklamany - nez si to sedlo.... s automatem vyuzivam brzdy skoro porad :)

Odesláno

no.. a ted jsem se docet na audi clubu, ze ta drazka na tech ATE je za chvili v riti a ze se kroutej :) takze zeby Ferodo DS Performance? :myslim ...ale zase dat 8000,- jenom za predek je docela sila :) ale coz.. zijeme jen jednou a brzdy jsou potreba kvalitni, clovek nikdy nevi kdy se to muze hodit

Odesláno

2x Ferodo DS Performance (kotouce) = 7200,- s klubovou slevou cca 6000,-

1x Sada desticek EBC GreenStuff = v prepoctu 2000,-

----

komplet predek za 8000,-

Původně zaslal: Fusion

Kotouče za 8tis? Na nějakou M3 leda...

Odesláno

Já koupil obyč chlazený Feroda po litru z Kellyny.

Občas tomu nechtíc dávám, když mě nějaký kokot vlítne na dálnici před čumák (nejlépe kamion), často lítám ke kámošovi z Prahy do Jeseníku po okreskách, v těch horách to dostává občas pěkně zahulit a zatím paráda. Nezdá se, že by byly jakkoliv zkroucený a brzdí velmi solidně... Desky používám Ferodo Premier...

Odesláno

Mas naprostou pravdu, ze je to mozna zbytecnost. Asi to bude vypadat, ze moralizuju a ze jsem na hlavu padlej.. ale podle myho jsou kvalitni brzdy zaklad. Nerad bych se nekdy ocitnul v situaci, kdy bych zrovna kvalitni brzdy potreboval a nemel je.

Napriklad modelova situace. Nekde... rekneme na dovoleny se stane neco nejakymu mymu znamymu, nebo komukoliv a bude sance, ze se autem dostanu do nemocnice driv, nez by byla schopna priject sanitka (nejsou, jsou nekde na vyjezdu.. to uz se mi taky stalo, nastesti neslo o nic zavaznyho). Co asitak udelam :) vemu auto a proste do ty nemocnice dojedu. Bohuzel nase silnice brazdi i takovy tatici, kteri maji sklony vychovavat a kdyz jede nekdo rychle, proste nepusti predject (uz jsem takovy potkal). Nebo jeste jeden pomerne obvyklej pripad. Tuner ma narachanou skodu 120, s megalnim kartonovym kridlem abyzvysilpritlakvole, tak prece nepojede za nejakou seriovou felicii, ktera jede svych predpisovych 90. Tak ho proste predjede s vedomim, ze do 5ti minut tam tech 100 mit bude a pak je to otazka okamziku kdy se ztrati v horizontu. V idealnim pripade tobe akorat pred cumakem a bez blinkru.

A nejakej takovejhle pripad ti tam vjede, aniz by vedel co se v druhym aute deje. Jedno takovyhle dobrzdeni kazde brzdy snesou, problem je pokud se mas dopravit treba z hor a uz jsou trosku vyhraty. To to do nej proste vpalis a budes delat kamaradovi v nemocnici spolubydliciho, aby se nenudil.

Co jsem tim chtel rict... clovek nikdy nevi na co to auto bude potrebovat a mit auto v co mozna nejlepsim technickem stavu s kvalitnimi dily je asi zaklad bezpecnosti. A skoro bych rek, ze brzdy jsou zaklad vseho, precejenom 406ta je pomerne silny auto a nejak se to proste kocirovat musi.

P.S. Doufam, ze to ma hlavu a patu, tenhle elaborat uz pisu asi pul hodiny a do toho se jeste ucim :D

Původně zaslal: Fusion

Jestli jezdíš normálně tak podle mě zbytečnost. Jestli jezdíš v alpách rallye stylem tak jo.

Odesláno

Samozřejmě, nikdy bych naradil aby si někdo koupil kotouče starline. Jde o to, že např ty ATE nebo \"obyč\" Feroda jsou velice kvalitní. Já si nemyslím, že by ty performance byly zas natolik jiný, že by se dalo říct, že brzí mnohem líp. Nevím jestli to někdo někdy spolehlivě testoval. V podstatě totíž ať vybereš cokoliv tak nic ti nezmění vlastnosti brzd k lepšímu (např. větší kotouče). Pokud tam rozdíl je, tak může být v celkové výdrži kotoučů anebo jak sem psal s těma aplama, možná později zvadnou. Pokud ale budeš potřebovat kvůi nějakýmu blbcovi zaflekovat tak spíš záleží na tvoji reakci, štěstí, abs a pneu.

Jestli je někde tabulka, ve které jasně performace mají kratší brzdnou dráhu, rád se mrknu.

Odesláno

demo co si dal za dosky? Inak este raz zdoraznujem to ze Brembo je znama performance brzdami neznamana ze ich zakladne kotuce su z tej kategorie, su to proste len normalne nahrady OEM. Nie su ale zle ale opat treba povedat ze to neni sportovy ci nebodaj nejaky zavodny kotuc. Pre niekoho su dobre brzdy tie ktore nepiskaju, menej prasia a dlho vydrzia:-) casto protichodne poziadavky voci tomu aby brzdili aj pri opakovanej zatazi (nevadli). Ele EBC green stuff menej prasia na Zimmermannnoch nepiskaju a nejak tragicky neubudaju. To ako sa budu spravat na ATe powerdisc nemam referenciu ale fungovat by urcite mali, len ti nezarucim ci nebudu piskat - je to vzdy o ineterakcii materialov

[upravil dne 5/12/08 pug]

Odesláno

já mám takové zkušenosti že při větší zátěži se zimmermany kroutí a občas rádi praskaj ate se také zkroutí při větším záhulu ale nepraskaj nejsou vratané skrz.

nějlepší zkušenosti s ebc koutouče a desky ebc green

ted začali dělat nové kotouče sehnatelné v anglii na ebay v čr patrně ještě nejsou v prodeji

tyto

7ff4_1_b.JPG

Odesláno

EBC kotuce (Turbo Grove - drazkovane) su fajn ale na byvale auto mi to vychadalo pri rozmere prednych kotucov 280mm cca 10tis Sk na predne. Preto som zvolil Zimmermann - kazdy kotuc sa moz ezvlnit ked ma hlavne uz mensiu ako predpisanu minimalnu hrubku a praskanie ako som opisal, ale za cenu co stoja som nenasiel nic lepsie. EBC platne som kupoval s 20% zlavou cez jedneho chalana z jdm fora (kontakt kto ma zaujem v internej poste).

Svejk: mame tu nejake klubove zlavy? ci odkial tie zlavy? ak by sa inak robil hromadny nakup dostaneme zlavu aj u pana Cabelu (EBC-Brakes.cz).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...