stres3dcz Odesláno 25. listopad 2008 Odesláno 25. listopad 2008 Caues zejtra bych mel kupovat 306 s tim ze je spatny tesneni pod hlavou - objevuje se troska oleje ve vode, prej kdyz se zapne topeni tak je to ok. Tahle zavada je tam udajne 2mesice, chtel bych to vymenit. Bude stacit vymena tesneni (jasny ze proplachnout od toho oleje, novej olej, nova chladicka, novy svice)? Kdyz uz by se to takhle delalo tak bych kopil komplet tesneni od Reinze nebo tak nejak se to pise. Uvareny by to snad nemelo bejt jezdit se s tim da prej v pohode, za ty dva mesice to prej nesezralo skoro nic (kdyz sem se zeptal jestli pres 1l tak ze to urcite ne) Urcite je taky mozny ze bude skroucena hlava - podle me spis ale ne, o kolik by mi to zvedlu cenu ty vymeny? Nevite kde by mi to udelali tady v plzenskym kraji (plzen-jih, do plzne to neni zase tak daleko - bydlim u Stoda) a taky priblizne za kolik? Bylo mi receno ze se ve vode zacala objevovat mastnota. Co ventily jsou to hydra nebo klasika podlozky? Typ motoru jeste nevim je to 94 1.4 3dv nalitano pres 170... Diky moc;) Citovat
*jose_106* Odesláno 25. listopad 2008 Odesláno 25. listopad 2008 A co jinou 306 v asi docela dobrým stavu: Jinak k Tvému dotazu, mně to na 106 stálo s prací servisu a rovnou výměnou všech těsnění v motoru cca 12 tisíc. Takže u auta z 94 roku bych si to asi rozmyslel... EDIT:// když z tý faktury odečtu maličkosti, který se nechali dělat s tím, tak nějak do deseti tisíc... [upravil dne 25/11/08 *jose_106*] Citovat
stres3dcz Odesláno 25. listopad 2008 Autor Odesláno 25. listopad 2008 A mohl by si napsat kolik za co? Kdyz tesneni stoji 2000 to si vzali tolik za praci? Ja bych taky mohl eventuelne menit jenom ttesneni pod hlavou + gufera ventilu... Jde mi hlavne o to kolik co stoji - kolik si treba vemou jenom za vymenu, kolik si reknou za kontrolu jeslti neni zkroucena hlava, kolik za zbrouseni, kolik za tlakovani. Jinak auti je za 15tisic z foto vypada v dobrym stavu uvidim zejtra jak to bude vypadat, pokud bude jenom ten motor tak bych to bral, holt budu muset rozbit prasatko na vymenu kdyz to bude drahy - neda se svitit. [upravil dne 25/11/08 stres3dcz] Citovat
*jose_106* Odesláno 25. listopad 2008 Odesláno 25. listopad 2008 Původně zaslal: stres3dcz A mohl by si napsat kolik za co? Kdyz tesneni stoji 2000 to si vzali tolik za praci? Ja bych taky mohl eventuelne menit jenom ttesneni pod hlavou + gufera ventilu... u mě (drobné zaokroubhluju) těsnění hlavy 900,-, těsnění víka ventilů 200,-, gufero kliky 300,-, gufero vačkové hřídele přední 400,-, gufero ventilu 8 ks 350,-, rovnání hlavy 1000,-, olejfiltr 200,- to je celkem cca 3500,- Kč + práci po odečtu toho ostatního bych viděl tak na 9-10 hodin, to je cca 4000 - 4500,-, no tak jsme celkem na 8 tkč + tam bylo mytí motoru, náplň oleje a náplň chladiče (cca dalších 1500,- doma - bral jsem kapaliny od peugetu, případně s prací přes další dva tácy v servisu). Tak když bys nechal jen to těsnění, tak to asi tolik není, ale já jsem to nechal když už byl motor otevřený udělat i s těmi těsněními a doporučenými náplněmi... ano, šlo by to levněji. Jinak ty ceny se vztahují ke 106, ne 306 a dobrý servis v praze, jinde to může být méně. Do autí Ti naprosto nekecám, to vůbec ne. Jen pokud neznáš přesně servisní historii auta, tak jen tohle a případná \"výměna sem tam něco\", případně rozvodů a náplní se může blížit jednonásobku ceny auta... [upravil dne 25/11/08 *jose_106*] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 25. listopad 2008 Odesláno 25. listopad 2008 Toz tusim se mne s temou trafil Mam taky 306 sedan, 1.4 ... Tesneni pod hlavou, je ich taka mala choroba. Ja sem ho menil 2 krat... 1 krat pred letom tohto roku, druhy krat se mi vratilo pred 2 tydny ze servisu. 1. pan mechanik to trosku po ... ral... Takze po skusenostech s 1.4 kou bych to dal menit poradne. Pokial budes kupovat, tak najviac mi radili, a odporucali ako najlepsie GOETZE. Pri vymene tesnenia treba dat hlavu na zabrusenie dosadacich ploch. Urcite by som to dal spravit, pretoze prvy krat sa to nerobilo, a asi to bol jeden s dovodu preco mi to odjelo. Samotne zabrouseni delaj firmy radove okolo 500 - 800 Sk na slovensku, myslim ze u vas to nebude drahsi. Pri teto vymene se taky odporouci vymeni i ostatny tesneni. Nekde hovori ze netreba, nekde ze ano, ale je to par korun a je klid. Tj je to tesnenie na sacie potrubie, tesnenia na vyfukove potrubie, tesnenia vekoventilov a gufero na vacku. Tesnenia na vyfukove a sacie sou par deseti korunove zalezitosti. Najdrahsi je gufero na vacku, to myslim bolo nejak 350 KC. V kazdem pripade sa to dala koupit jako sada na pretesneni, od GOETZE stala myslim nejak 2000 Sk coz je nejak 1500KC. Pokial sa dostaval olej do vody, vycistil bych chladici soustavu, a nalil novu nemrzku. Pokial to bolo len trocha, tak nech ty tam nalejou len destilku, ty ji pak potom vypustis a nalejse novou s nemrzkou. (odvzdusneni ty tu vysvetlmi, je jednoduche) A posledni vec sou srouby na hlavu. Treba skontrolovat ci sou neni natazeny. Pokial hej da sa to riesit podlozkami, alebo novymi sroubami. Radove 1200 Sk za nove... -------- Pokial je auto od cidziho cloveka, je otazne ci chces delat aj rozvody. Pokial ano, tak je dobre ich udelat naraz. Ked uz to bude mit servismann dole, tak budes mene platit za praci. Ja sem platil teraz 7000 Sk. - nova tesnici sada GOETZE (tesnenie pod hlavou, tesnenie sacieho, vyfukoveho, vekoventilov a gufero na vacku) - prebrouseni dosadacich ploch hlavy - vycisteni chladici soustavy - nova nemrznouci kapalina G12 (cervena) - oprava jedni hadice - komplet praca, skonrolovani sroubu, skontrolovani rozvodov, skontrolovanie termostatu. Po me prve skusenosti kdy sem koupil levnejsi tesneni, a dal to nejakymu dedinskymu mechanikovi som to dal spravit poradne. A treba skontrolovat ci se nedostala aj voda do oleja. Ked ano, tak novy olej + filtr. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 25. listopad 2008 Odesláno 25. listopad 2008 Sorry, ta tesnici sada byla tusim 2200 Sk, a bola tu tusim cena bez dane... Inac za tlakovani hlavy pytali 500 - 800 SK tak jako za brouseni. Citovat
stres3dcz Odesláno 25. listopad 2008 Autor Odesláno 25. listopad 2008 Původně zaslal: *jose_106* Původně zaslal: stres3dcz A mohl by si napsat kolik za co? Kdyz tesneni stoji 2000 to si vzali tolik za praci? Ja bych taky mohl eventuelne menit jenom ttesneni pod hlavou + gufera ventilu... u mě (drobné zaokroubhluju) těsnění hlavy 900,-, těsnění víka ventilů 200,-, gufero kliky 300,-, gufero vačkové hřídele přední 400,-, gufero ventilu 8 ks 350,-, rovnání hlavy 1000,-, olejfiltr 200,- to je celkem cca 3500,- Kč + práci po odečtu toho ostatního bych viděl tak na 9-10 hodin, to je cca 4000 - 4500,-, no tak jsme celkem na 8 tkč + tam bylo mytí motoru, náplň oleje a náplň chladiče (cca dalších 1500,- doma - bral jsem kapaliny od peugetu, případně s prací přes další dva tácy v servisu). Tak když bys nechal jen to těsnění, tak to asi tolik není, ale já jsem to nechal když už byl motor otevřený udělat i s těmi těsněními a doporučenými náplněmi... ano, šlo by to levněji. A nemel bys nejakej tip kam to tady v plzenskym kraji dat? Gufera vyjdou tusim neco kolem 200 (20kc kus), tesneni kolem 1000 + 200 kdyz by byla zkroucena tak taky treba kolem 1000. To je kolem 2500 za veci + cca 850 za olej(s filtrem) + 300 chaldicka + 400 svice (NGK BCPR5ES) = cca 4000 + jeste prace Takze musim najit servis kterej mi to udela s praci za cca 2-3tisice... Citovat
*jose_106* Odesláno 25. listopad 2008 Odesláno 25. listopad 2008 stres3dcz: bohužel nevím, zkus se podívat tady do sekce Servisy v Pokecu, nebo přes vyhledávání , jestli něco najdeš. Citovat
stres3dcz Odesláno 25. listopad 2008 Autor Odesláno 25. listopad 2008 Původně zaslal: Lubk0 Sorry, ta tesnici sada byla tusim 2200 Sk, a bola tu tusim cena bez dane... Inac za tlakovani hlavy pytali 500 - 800 SK tak jako za brouseni. jj sem cetl co si mel s tvym auti - nezavidim... kdybych kupoval to komplet tak to bude 5000 jenom matros + prace. Jeste uvidim za kolik by mi nabidnul ty ruzny dily. Rozvody chci delat ale bohuzel tolik penez ted dohromady fakt nedam, chci to davat na jare, pokud vypadali fakt spatne tak bych si holt musel pocit od rodicu ale to nvm:nevim Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 25. listopad 2008 Odesláno 25. listopad 2008 Tak ja sem neni zrovna rad, ale je to jediny poradni servis co se na aute musel delat a to ho mam uz rok... Este spojkovi lanko za 680 SK Citovat
stres3dcz Odesláno 25. listopad 2008 Autor Odesláno 25. listopad 2008 kamos ma taky 306 3dv. a kdyz sme jednou jeli tak za krizovatkou promacknul spojku - prasklo lanko... Tahli sme ho za skodou 125 tak 300m od servisu Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 25. listopad 2008 Odesláno 25. listopad 2008 No to jo, mne se to stalo nastesti pri vyrazovani do neutralu, a az kdyz sem poustel spojku... A bylo to ku koncu ulice, tak sem zastal a dosli mne odtahnout, vymenu sem zmakl doma. Citovat
stres3dcz Odesláno 25. listopad 2008 Autor Odesláno 25. listopad 2008 takze taky relativne v klidu... hele chlapi a na co si mam dat hlavne bacha na co mam koukat? Citovat
Jindras Odesláno 25. listopad 2008 Odesláno 25. listopad 2008 Pokud ta 306 je jinak pěkná tak to tak špatný není-tohle je hodně časté u 1.4 motorů-udělat to i s těmi gufery a bude to O.K-když koupíš jinou dražší-a nebylo to dělané-potká tě to časem třeba taky-u téhle by byl klid!!! Citovat
stres3dcz Odesláno 25. listopad 2008 Autor Odesláno 25. listopad 2008 no prave tak to beru na jare rozvody a minimalne sezonu pocitam ze bych odjezdil bez vetsich obtizi... Pokud teda nepocitam treba tlumice to je ale spotrebni vec na nasich cestach:bacha Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 No na 306 musis najvic pozerat zadnou napravu... Mas tu o tom psany mraky. Pokial by bola zadna naprava v prdeli, tak si priprav tak 13 - 18 000 KC na repas... Citovat
Capy Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 tak nevim ale když to budeš chtít udělat pořádně tak se pod 10 tisíc nevejdeš. těď jsem dělal vršek motoru díly v peugeotu 8000kč upozornuji že za nákupní cenu peugeotu maloobchodní je cca 2x taková bylo toho suma sumárum 42 nových dílů. všechny těsnění co sundáš musíš dát nový jinak to budeš dělat znova 1300 srovnání palice a strojní zabroušní ventylů. olej cca 1000kč chladící kaplinu a sme na 10000 dělal jsem si to sám jen mi kluk z peugeotu napínal rozvody. Citovat
stres3dcz Odesláno 26. listopad 2008 Autor Odesláno 26. listopad 2008 tak to vidim takhle koupim tesneni, olej kapaliny. Mozna i rozvody, uvidime kolik co bude stat. Jinak teplota motoru se drzi na 90 nebo tesne nad... Tesneni pod hlavou si vymenim doma sam, to snad tak tezky nebude (otec uz kolikrat delal na fiat croma i s rozvodama), jedine si asi pucim momentak v servisu za nejakou uplatu. Zbrouseni hlavy bude za flasku u strejdy na magnetce:D, mozna to pak zkusit dat natlakovat ale to uz snad nebude tolik prachu. Akorat nevim kolik stoji zabrouseni ventilu a hlavne kde:myslim? Citovat
oddie Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 Nechceš za 1500 celej jinej motor? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 stres3dcz ... Tak ty preju hodne stesti... Kolem auta se snazim tez delat vsechno sam, ale na tesneni u 1.4 bych si netroufl. Zvlast kdyz je tak bolave, a na tychto motoroch odchadzeji pravidelne. Takisto 90 stupnu na 1.4 je celkem hodne, mne u 1.4 ky pri 90 tce zapina sahary. Bezna provozni teplota i ve meste i venku je 80 stupnu... Pri vymene bych dal asi i novy termostat, stoji u nas 460 Sk alebo 540 SK, podla toho jakej typ. Capy myslim ze 10 000 KC je strasne moc. Na nase je to 13000 Sk, a to by sem mnel i s rozvodama... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.