Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Začala zima a s hrůzou jsem zjistil, že nejde odklopení stěračů, protože narážejí do přední kapoty. Takže v zimě si je budu muset nechat asi vždy zamrnout? Máte s tím nějaké zkušenosti? Díky.:myslim

Odesláno

do takových mínus 5 používám PET láhev s víčkem propíchaným horkou jehlou (hodně dírek) a naplněnou STUDENOU--

opakuji STUDENOU vodou. Čelní sklo i stěrače ometu od sněhu a postříkám jako sprchou tou vodou v láhvi. Čelní okno

je okamžitě čisté celé (žádný průzor jako v tanku),stěrače odlepené od skla a můžu vyjet. :papa

P.S. Kdo chce zkusit teplou vodu,tak může :D:D (čelní sklo není zas tak drahé) :myslim

Odesláno

Zdravím, sterace jdou odklopit v horni poloze (jsou soubezne s A sloupkem). Po vypnuti zapalovani zmackni packu steracu smerem dolu, sterace vyjedou do teto polohy a zustanou tam. Akorat pak pozor na nenechavce, ci jine zivly.. :papa

Po nastartovani stejnym postupem vratis sterace do pohotovostniho stavu.

[upravil dne 24/11/08 .:toeguep:.]

Guest servisman
Odesláno

problém je v tom ,že se ptal podle mne na něco jiné že nejdou odklopit stěrače jako u jiných aut.S potěšením ti mohu říci že to nejde ani u mé 406 odklopíš jen kousek,proto bych volil dřevěné kolíčky pod stěrače,pokud nechceš aby ležely na skle

Odesláno

trima: Je to přesně tak, jak píše toeguep

honza406: Já to chápu tak, jak píše toeguep

Stěrače doopravdy nejdou odklopit, jelikož ramena blokuje kapota. Je to popsané i v manuálu a říká se tomu myslím servisní poloha stěračů. Používá se při výměně ramínek, čištění čelního skla a v zimě. Když vypneš motor, tak brnkni o páčku ovládání stěračů. Stěrače se samy přesunou do polohy blízké k horní úvrati, tj. budou téměř rovnoběžně s A sloupky. Tam se samy zastaví. Pak je budeš moci plně odklopit.

Po přiklopení a otočení klíčkem zase brnkneš o páčku stěračů a ty se vrátí do původní polohy.

Edit: A přesně takhle to funguje i u kámošovy C5. Honza406: zkus stejný postup.

[upravil dne 24.11.2008 Ticcino]

Guest servisman
Odesláno

nejsem si jist,ale i když jsem měl kapotu zvedlou tak stěrač jde jen kousek zvednout u 406 a výměna je takový malý hlavolam.Peostě i když jsem měl stěrače venku/promazával hříhelky/tak nešly jak bych řekl ani samotné zlomit

Odesláno

odporucam tie kolicky, pretoze to, ze stierace vylezu hore po vybrati klucika a brnknuti do packy je sice fajn, ale vacsinou zamrznu a hore sa im nechce...alebo ked prides vecer s autom domov, vyber klucik, brnkni do packy, stierace sa postavia a rano mozes skrabat...ale zase ti ich moze niekto ukradnut....a uplne najlepsia je stara plachta na cele okno, nemusis rano ani skrabat, ani odmetat sneh :mrk

Odesláno

Presne ako pise JarinoRS riesim to zasterou na celne sklo a to tak ze stierace pekne schovam podňu aky sa tak skoro neznicili gumky na stieracoch no niekto to riesi naopak ze tu zasteru pouziva pod stierace no moje riesenie si myslim je lepsie a setrnejsie k stieracom a pri dnesnych cenach stieracov je to fajn vec. Osvedcene z minuleho roku doporucujem :papa

Odesláno

Zdravím...jsem rád,že se na to někdo zeptal,protože jsem to chtěl udělat já:D...ale i když budou ve svislé poloze,tak zamrznou,nebo né?Asi uříznu kousek polystyrénu a položím je na něj.ZA pokus to stojí:D

Odesláno
Původně zaslal: DAB71

Zdravím...jsem rád,že se na to někdo zeptal,protože jsem to chtěl udělat já:D...ale i když budou ve svislé poloze,tak zamrznou,nebo né?Asi uříznu kousek polystyrénu a položím je na něj.ZA pokus to stojí:D

ja osobne by som ich do zvyslej polohy nedaval je to vacsia pastva pre oci a skor o ne mozes prist skor ten polystyren by som daval v normalnej horyzontaknej polohe

Odesláno
Původně zaslal: robozv

ja osobne by som ich do zvyslej polohy nedaval je to vacsia pastva pre oci a skor o ne mozes prist skor ten polystyren by som daval v normalnej horyzontaknej polohe

Tak jsem to myslel,v základní poloze;)Ona ta plachta taky není špatná,ale nemáš potom vlhko v autě,když rozmrzává?

Odesláno

Tak jsem to myslel,v základní poloze;)Ona ta plachta taky není špatná,ale nemáš potom vlhko v autě,když rozmrzává?

vlhko v aute absolutne neni podla mna s tou plachtou je to fajn, ked mrzne rano dam plachtu dole oskrabem hornu polovicu okna a je to hotovo a nemusim sa strachovat ze si stierace znicim prechadzanim po ladovych hrbolcoch po skle od ktorych sa nicia gumky.

Odesláno

vlhko v aute absolutne neni podla mna s tou plachtou je to fajn, ked mrzne rano dam plachtu dole oskrabem hornu polovicu okna a je to hotovo a nemusim sa strachovat ze si stierace znicim prechadzanim po ladovych hrbolcoch po skle od ktorych sa nicia gumky.

Něco vyzkouším,protože bych gumičky nerad zničil.Stěřače mě stály 1200kč;)

Odesláno

Pánové naco máte to tlačítko vlevo na klimatizaci? Stačí jen nastartova a zmačknout je. Dnes ráno u nás bylo -8 a sníh na autě přimrzlý protože jsem přijel včera v 7 večer. Během 4 minut jsem měl stěrače odmrznuté.Mimo to není dobré při takovémto mrazu nastartovat a ihned vyrazit.

Guest servisman
Odesláno

vem jen to že naftové motory mají odporové vyhřívání a hned jde teplo na okna.Toto nemají benziny takže čekat až se ohřeje voda a pak vzduch na okna,takže raději po očištění zahřívám pomalou jízdou

zde na obr jak to vypadá :aut

[upravil dne 24/11/08 honza406]

Odesláno
Původně zaslal: honza406

vem jen to že naftové motory mají odporové vyhřívání a hned jde teplo na okna.Toto nemají benziny takže čekat až se ohřeje voda a pak vzduch na okna,takže raději po očištění zahřívám pomalou jízdou

zde na obr jak to vypadá :aut

[upravil dne 24/11/08 honza406]

to som ani nevedel,ze su tam odporove ohrievace.

Ja mam auto 3 roky, ale mozem povedat, ze stierace na 406 su nizsie umiestnene a su na chladnom mieste vo vychodzej polohe. Preto si myslim, ze su viac ochladzovane z vonku na mraze a potom tie gumicky nemaju sancu byt ohrievane teplym vzduchom z vnutra z kabiny. Neviem ci to tak vidite aj vy.

:myslim

Guest servisman
Odesláno

protože se naftové motory pomaleji ohřívají tak proto to tam mají,narazil jsem na to při prohlížení a nedalo mi jak někde píšou že peugeot mý vyhřívané čelní sklo a ono tím myslí tu topnou spirálu.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

protože se naftové motory pomaleji ohřívají tak proto to tam mají,narazil jsem na to při prohlížení a nedalo mi jak někde píšou že peugeot mý vyhřívané čelní sklo a ono tím myslí tu topnou spirálu.

Jakou topnou spirálu?Je pravda jak psal kolega,že stěrače v základní poloze jsou hodnědole a teplo co jde na okna na ně nejde:nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...