MrVain Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Původně zaslal: Kdo 2dýzl: tohle měření, je asi jako by sis naslinil prst a vrazil ho do zásuvky. Správně by se žhavky měli vyndal a při pokojové teplotě měřit jejich odpor ohmmetrem- má být v určitém rozsahu, resp. limitu, kdy je ještě použitelná. Svým měřením zjistíš akorát, jestli je odporová část po smrti, nebo před smrtí, ale nezjistíš, jak daleko. A navíc, jak píše Oddie, měřit něco, že škrtám živým vodičem a koukám, jestli to prská..... ts, ts, ts. zmerať odpor 1 Ohm odber cca 12A Citovat
dýzl Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 to Kdo-nepotřebuju měřit odpor,vyzkouším jak jsem popsal,je-li špatná jedna,stejně vzhledem k doporučení potom měním všechny.Zatím mi to tak funguje na jedničku.Jinak jak jsem psal,je to nejjednudušší prvotní zjištění zda jsou OK nebo KO. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 dýzl, nejedna se ani tak o mereni, ale o to, co tu psali. Vetsina zhavicu neni kaput, tak nejak i v tomhle pripade. Zhavic se kdzy ho trochu zohrejes chyti, teda neni uplne kaput. Kdzy ho pripojis na baterii, tak se zohreje, ale ne tak rychle. Takze tvojim meranim by nedosli na nic... Citovat
oddie Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Vy máte někdo ohmmetr, který je schopen měřit hodnoty okolo 1 Ohmu? Myslím skutečně měřit, ne že na to plácnete něco s rozsahem 100 Ohm a budete mít pocit, jak děsně \"měříte\". Pro ty, kteří jsou mimo mísu podotýkám, že měření má smysluplnou přesnost, pokud se pohybujete nad polovičkou rozsahu měřidla, a ne v jedné destině rozsahu, či dokonce ještě pod ní. Citovat
punkac Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Původně zaslal: oddie Vy máte někdo ohmmetr, který je schopen měřit hodnoty okolo 1 Ohmu? Myslím skutečně měřit, ne že na to plácnete něco s rozsahem 100 Ohm a budete mít pocit, jak děsně \"měříte\". Pro ty, kteří jsou mimo mísu podotýkám, že měření má smysluplnou přesnost, pokud se pohybujete nad polovičkou rozsahu měřidla, a ne v jedné destině rozsahu, či dokonce ještě pod ní. JJ po otci mám takovej malej hodně starej kufírek s vestavným měřákem s rozsahem asi 10 ohm, kterej umí měřit kvalitu zemění nebo přizemění elektrovodné sítě, které pokaď si pamatuju, má být pod 4 ohmy , ale už je fakt dávno, co jsem to na chalupě použil, když nám předělávali HDS na baráku a bylo nutné to přizemnit;) EDIT: Tím ale netvrdím, že by tím šly změřit žhavičky, je to úzce specializovaný přístroj Mě se osvědčilo vyndat všecky žhaviče a naráz je připojit k baterce, musí zhruba za 3 vteřiny žhnout všecky stejnou intenzitou a jen na špičce v délce asi 5 mm intenzita žhnutí asi 5 candel tj jako slabší cigárko, samozřejmě musí být stejně dlouhé atd... Jo nezkoušet déle než 6 vteřin, aleto je snad jasné Jo ten měřák měl myslím exponenciální stoupání tj, půl rozsahu asi do 5 ohmů měřil po desetinách (tj. velmi přesné) a nad pět ohmů to už citlivé nebylo na stupnici to šlo po jednotlivých ohmech, ale to bych to musel někde vyštrachat ve sklepě a to by bylo na dlouho sry za trosku [upravil dne 23/11/08 punkac] Citovat
MrVain Odesláno 24. listopad 2008 Odesláno 24. listopad 2008 Původně zaslal: oddie Vy máte někdo ohmmetr, který je schopen měřit hodnoty okolo 1 Ohmu? Myslím skutečně měřit, ne že na to plácnete něco s rozsahem 100 Ohm a budete mít pocit, jak děsně \"měříte\". Pro ty, kteří jsou mimo mísu podotýkám, že měření má smysluplnou přesnost, pokud se pohybujete nad polovičkou rozsahu měřidla, a ne v jedné destině rozsahu, či dokonce ještě pod ní. Ja mam RLC mostik Metex:super automatický rozsah začína od 0,1 Ohm,s presnosťou na tri desatinne miesta, možnosť meniť frekvenciumerania(120Hz,1kHz).... samozrejme pri takomto meraní musiš meracie hroty spojiť a vynulovať.... ale aj tak najlepšie je to dať na zdroj a s ampermetrom namerať odber cca 12A [upravil dne 24/11/08 MrVain] Citovat
oddie Odesláno 24. listopad 2008 Odesláno 24. listopad 2008 Hezké vybavení Akorát počítám, že zbytek fóra má multimetr z hobbymarketů za stovku, a ten k tomu měření věru vhodný není, ač na většinu ostatních věcí plně postačí Citovat
MrVain Odesláno 24. listopad 2008 Odesláno 24. listopad 2008 Původně zaslal: oddie Hezké vybavení Akorát počítám, že zbytek fóra má multimetr z hobbymarketů za stovku, a ten k tomu měření věru vhodný není, ač na většinu ostatních věcí plně postačí to je pravda na bežne meranie doma to stačí Citovat
punkac Odesláno 24. listopad 2008 Odesláno 24. listopad 2008 jj teď mám doma moc pěknou hračku půjčenou od kámoše co učí v Plzni je to osciloskop do notebooku a k tomu sondy diky tyhle masince budu mit zitra namontovanej a ozivenej diodovej otackomer konecne!!!! ale to je uz trosku od tohoto tematu:cool: Citovat
dýzl Odesláno 27. listopad 2008 Odesláno 27. listopad 2008 To Lubko-jak jsem psal-zjistím že je špatná a měním všechny (alespoň zatím jsem to tak dělal)a nezkoumal jsem zda se po x minutách rozehřeje.Jen tak pro zajímavost,1 vyměněnou sadu z Ibizy jsem potom zapojil všechny přes Al vinkl a zapojil na baterku -2dobré do x sec žhavé,2 špatné ani po 2 minutách nehřály. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. listopad 2008 Odesláno 27. listopad 2008 dyzl, ty to fakt nepochopis ? Tvim meranim se da zisti iba ci je uplne KO, chapes ? UPLNE KO. Jenze zhavicky odchadzeji casto krat pomalejc. TO znamena ze KO este nemusi byt, a pritom to uz na h...no startuje... O to se tu snazime . Zhavku kdzy sem dal ven, byla do 1sekundy nazhavena, ne UPLNE KO zhavka se zahrala za 5-7 sekund, a KO zhavka se nanezhavila vubec. Startovalo mi to na ho...no s oblakem bieleho dymu, ale zhavka KO nebola, tj tvojim meranim bych nic nezistil... Citovat
MrVain Odesláno 27. listopad 2008 Odesláno 27. listopad 2008 Původně zaslal: Lubk0 dyzl, ty to fakt nepochopis ? Tvim meranim se da zisti iba ci je uplne KO, chapes ? UPLNE KO. Jenze zhavicky odchadzeji casto krat pomalejc. TO znamena ze KO este nemusi byt, a pritom to uz na h...no startuje... O to se tu snazime . Zhavku kdzy sem dal ven, byla do 1sekundy nazhavena, ne UPLNE KO zhavka se zahrala za 5-7 sekund, a KO zhavka se nanezhavila vubec. Startovalo mi to na ho...no s oblakem bieleho dymu, ale zhavka KO nebola, tj tvojim meranim bych nic nezistil... je to tak niektore žhaviace sviečky maju v sebe dve špiraly ak jedna zhorí tak žaviaca sviečka funguje,ale len na polovičný výkon Citovat
Fusion Odesláno 29. listopad 2008 Autor Odesláno 29. listopad 2008 Ještě žhaviče nemám namontovaný protože kámoš je nemocnej ale chtěl sem se zeptat na jednu blbost. Po žhavení slýším někdy \"písk\" někdy ne. Poukazuje to na něco? A lze u Pgt poznat špatný žhaviče na palubce? Kámoš měl Passata B4 1,9d a říkal že když je měl špatný tak při žhavení svítila kontrolka přerušovaně. A pokud má auto immobilizér tak co přerušuje? Čerpadlo, startér? a šlo by to nějak kuchnout pokud je to od výrobce? Citovat
Kdo Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Fusion A lze u Pgt poznat špatný žhaviče na palubce? Kámoš měl Passata B4 1,9d a říkal že když je měl špatný tak při žhavení svítila kontrolka přerušovaně. Něco podobného jsme měl na bavoru, oranžová kontrolka na žhavení a když zhasla, tak se vedle rozsvítila zelená s takovou zatočenou šipkou, jako že můžu točit. Kdy se nerozsvítila , tak byla nějaká žhavka KO. Jenže tam to bylo zapojené tak (asi podobně, jako u toho Passata), že ze žhavícího relé šel ke každé žhavce sólo vodič a ne jen k první a přemůstkováním k dalším, jako u Pgt. Taky to signaizovalo jen KO stav a stačilo z relé stahnout napájecí konektor a prozvonit. Kontakty byly očíslované 1-6, tak se hned vědělo, na kterém válci to je. Jenže jsem stejně udělal zkušenost, že se vyplatí je vyměnit všechny naráz, bo mají na podobno životnost a začaly odcházet krátce po sobě Citovat
Fusion Odesláno 29. listopad 2008 Autor Odesláno 29. listopad 2008 Jojo, v náklaďáku to zas kopně do brzdovýho pedálu jako znamení dožhaveno. Podle mě to je to písknutí, ale když to nepíská pokaždé tak to asi pokaždé nenažhaví správně. mě to zajímá jen z teorie protože stejnak je mám koupeny 4. Citovat
dýzl Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 To Lubko-já pochopil o co go,ale napsal jsem svoji metodu a můj postup prvotní kontroly. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 30. listopad 2008 Odesláno 30. listopad 2008 Dýzl ale ocividne ne. Psal ze nastartuje, par sekund mu to klepe a pak se to chity. Tym padem se zhavka este za nejakou chvili zapoji, a zvysek jizdy jeden normalne. Toz znamena, ze kaput urcite nebyla. Kdyz si to takhle prectes, a potom sem napises navod jak zistit ci je KAPUT alebo ne, tak se mi to zda hodne nelogicky. Pretoze tvim merenim by zistil, ze sou vsechny OK a hledal by jinou zavadu. Takze prvotni kontrola by v tomhle pripade vysla ze stavem, vse je OK, a on by se trapil, co jineho to muze byt... Citovat
Fusion Odesláno 4. prosinec 2008 Autor Odesláno 4. prosinec 2008 Tak zhavky zkusim az zitra ale mam dotaz na ten central. Vsechny dvere maji motorky a funguji, nejde do nich ale signal. Problem bude asi v krabicce nad pojistkama (od vyroby, Valeo). Je to beznej problem? Muze tam byt studenak nebo neco? Kdyz se zmackne tlacitko na klici tak jsou slyset relatka ale nic se nestane. Citovat
Fusion Odesláno 4. prosinec 2008 Autor Odesláno 4. prosinec 2008 Popř. by mě stačilo, kdybych věděl jak se té krabici říká abych o ní něco dohledal. Citovat
Fusion Odesláno 7. prosinec 2008 Autor Odesláno 7. prosinec 2008 Fakt nikdo neví nic o té pixle? je to cca 10x15x3cm, vedou do něj konektory, co si pamatuju žlutej, modrej, hnědej a ještě pár asi. Je tam origo montovanej centrál/dálkáč/immo, ale ta krabka ovládá asi víc záležitostí... Na stropu nemám buňku a na klíču není \"ledka\" takže je to zřejmě rádio. A ještě bych se zeptal, do čerpadla vedou dvě lanka, jedno od plyn. pedálu, druhý od \"tepelnýho sytiče\" nebo jak to nazvat, v bloku, kterej by měl podle teploty přitáhnout nebo uvolnit volnoběh. Co ta sranda stojí? Poslední věc pravej silentbok motoru (u spolujezdce) sem nenašel v katalogu druhovýroby. Prodává se jen v pežotu nebo i jinde? Cena? Mění se v jednom kuse s držákem motoru nebo jen guma? Narvali sme tam pajcr a motor je o dost klidnější. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.