Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1,9d par malickosti - studený starty, jednotka dálkáče

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Sem si taky říkal. Vomrknu to nejlíp za tmy jestli někde nestřílí vedle.

Ono když je teplej tak toho žhavení asi moc ani nepotřebuje že? Když startuju studenej tak žhaví tak 10s, po přestávce na dálnici jen asi 3s.

Ano. Dĺžka času žhavenia je závislá od teploty.

Odesláno

Mne to pri žhavení vydáva tiež také zvuky, tak myslím že to máš ok...

S tím žhavením máte pravdu, myslím že dĺžka žhavenia závisí od teploty chladiacej kvapaliny...

Odesláno

Dneska ráno na podruhé, takže celkem v pohodě ale bylo tepleji jak včera.

Myslím že jak půjdou teploty do mínusu tak to bude horší, uvidíme, zkusím ještě ten filtr vyměnit.

Odesláno

:xvul

chlapi, ja mám presne opačný problém s tým štartovaním, keď je motor studený, chytí na brnk, ale keď stojím tak 10-15 min a chcem naštartovať, tak štartér točí dlhšie ako pri studenom... :(

Najprv som myslel, že to môže byť žhavičami, že keď je motor studený, tak žhaví dlho, tak nakúry :D, a keď je motor zohriaty, tak zase toľko nenažhaví, pre tú kratšiu dobu...

Neviem čím to môže byť ... nerobí to zakaždým ... či aj u mňa niečo s tou ventilovou vôľou :myslim

Dík za rady :papa

Odesláno

To je někdy problém, nedostatečné nažhavení zatepla. Do dieselových Felicií se často přidával odpor k teplotnímu čidlo, aby to žhavilo déle, jinak nestartovaly za tepla skoro vůbec.

Odesláno

Nemozes ten zvuk nejak nahrat ? Lebo pokial je to ten co myslim , tak fakt te to nemusi trapit, ten zvuk sme tam totiz mali a mame uz 400 000 km, a auto je rok vyrobi myslim 98/99 ... Presne v te iste vybave, tiez 2 sedadlo, a tiez bol biely, len tam pribudli polepy samozrejme...

Co sa tyka zhavenie, tak na punte 1.7 TD my to robilo jako tebe janci..

Rano auto nespravilo ani pol obratky a uz islo, ked bol teplejsi tak na 3-4 obratku. Ale neriesil som to, dokial startovalo na prvy krat... A teda aj tak vydrzalo...

Odesláno

to oddie:

Myslíš, že keby som dal nové žhaviče, že by to pomohlo?

Pri tom štartovaní za tepla to štartér tak 2-3 krát viac otočí ako pri studenom, ale potom beží v pohode...

[upravil dne 19/11/08 janci77]

Odesláno

to Fusion :

Ešte môžeš vyskúšať, či náhodou nepadá nafta, skús ráno pred štartovaním napumpovať ručnou pumpou naftu a uvidíš ...

[upravil dne 19/11/08 janci77]

post-0-14109603233906_thumb.jpg

Odesláno

janci, ja sem zhavice menil na kompletku, nakolko mi jeden odesel a rano sem startoval na 3 valce, daval sem tam bosch, a robilo to to iste ...

Odesláno

No mozna to mam podobny, prijde me ze za studena to jede na 3 valce, o dost vic se klepe a je hlasitejsi. Jak se motor zahreje tak bezi jak novej motor.

Dal sem si vsiml, ze po nastartovani za studena vyprdne oblak nafty, to ale asi tim jak dyl tocim a de tam nafta...

Je nejakej zpusob jak poznat spatnej zhavic?

Odesláno

To veru jde lehce...

Pokial by si mnel spatny zhavic, startuje na dva valce. To by si poznal, cele auto se trese jak pri zemetreseni, a z vyfuku ide BIELY dym... Je dost husty. Toto by malo za par sekund prestat (max tak do 30s), vtedy sa valce ohreju, a auto jede normalne.

Keby si to chcel prekontrolovat manualne, tak ich vymontuj ven a skusaj kus po kuse.

Ja sem normalne zebral dva dratky, dal je na baterku, naslinil sem konec zhavice, a pripojil kabely, behem par sekund byl konec zeravy a slina se odparila.

Takto sem vyskusal vsetky, a jednemu to trvalo ovela dlhsie a zhavil velmi slabo, tak ten byl vadny.

Myslim ze inou metodu na to nenajdes.

Inac sou tam dany stejne jako svicky, jen je spaja takovej plisej spolocnej :)

Odesláno

A pokial bude spatny jeden zhavic, vymen vsechny. Cena na slovaci za BOSCH jede do 500 Sk za kus, tak sem to kupoval ja...

Mne se odsral jeden, byl sem lakomej, dal sem tam jiny, a jelo to. Po ani ne 1000 km mi prdol dalsi :) Maji zhruba tak stejnou zivotnost :)

Odesláno

Jojo po studenym nastartovani je to jak spatne serizenej benzin s karburatorem.

Po chvilce jizdy je vsechno v pohode.

Nasel sem ty zhavky jak uz sem psal za 230 kus, bosch duratherm.

Odesláno

Fusion a LubkO: tak jak jste to popsali teď na konci tak to je přesně problém tý třistašestky se stejným motorem, viz vlákno - šílenej traktor po studeným startu, bílej čoud z vejfuku, po půlminutě klid. Zítra se tam budou dávat ty nový žhavky Duraterm, tak jsem zvědav, zda bude po problému nebo ne.

Fusion: nerad bych Tě zbytečně mátl, ale jaks napsal tu cenu 230Kč/ks, tak jsem trochu hledal, protože mě také na mjauto.cz řekli cenu 260Kč/ks ač mi původně nabízeli za 230Kč/ks typ 1039 místo 2020, až pak se opravili, když jsem řekl, že podle jejich katalogu to nesedí.... Jen jsem k tomu našel, že Peugeot Partner (Combispace - 5F) od 12/98 má motor 51kW 1868ccm a žhavky 0250202020 za 260Kč/ks a Peugeot Partner (Box - 5) od 6/96 má taky motor 51kW ale 1905ccm a žhavky 0250201039 za 230Kč/ks.... tak jen abys je měl správně... :papa

Odesláno

Vsadim se o svi auto ze zajtra po vymene zhavicu mas po problemu :) Je to uplna klasika u dieslu...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0Mne se odsral jeden, byl sem lakomej, dal sem tam jiny, a jelo to. Po ani ne 1000 km mi prdol dalsi :) Maji zhruba tak stejnou zivotnost :)

Z poradny Autoštangl (když jsem hledal jestli stačí vyměnit jednu;)):

Životnost žhavících svíček

V průběhu životnosti žhavících svíček dochází k plynulým změnám odporové charakteristiky ( zvyšování odporu). Vyměníte-li po delším provozu pouze jednu žhavící svíčku , která má tím pádem menší odpor, může dojít k přetavení její žhavící spirály. Vždy vyměňujte žhavící svíčky na všech válcích současně nejde o obchodní trik, ale o dobře míněnou technickou radu vyplývající ze způsobu zapojení žhavících svíček. Podle názoru výrobce jde o závažnou chybu mechanika i v případě kombinace žhavících svíček od různých výrobců.

Odesláno

Tak nevim, mne odisla jina, ne ta ista :) A i kdyz bila od ineho vyrobcu, setko slapalo jak malo...

Ale jednoznacne vsetky ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...