subin Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 Tak zkouším poslední variantu odstranění závady na mém autě-Vymněnit ŘJ za jinou.Dnes jsem byl u AV CAR na Praze 6. Na můj dotaz ohledně výmněny ŘJ za jinou reagovaly tak,že mi bylo řečeno,že oni svedou vymněnit jen ŘJ za novou nebo starší která je odblokovaná (bylo mi vysvětleno,že jde o odblokování imobilizéru )Odblokovat starší prý nesvedou.Každopádně mi pán který u nich dělá elektriku a diagnostiku dal číslo na p.Kadlečka který by to měl umět. Tímto bych rád poprosil Pe.tr zda by mohl zjistit zda by u Domanského dokázali ŘJ odblokovat a zprovoznit na mém autě. Nebo pokud někdo z vás má zkušenost s výmněnou ŘJ,zda by se se mnou podělil o zkušenost s problémy při její výmněně díky [upravil dne 12/11/08 subin] Citovat
varic Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 Měnil jsem ŘJ na 806. Za starou koupenou někde v Německu. Usěllali mi to v Autodrát v Braškově http://www.autodrat.cz/. Nebyl s tím vůbec žádný problém. Citovat
subin Odesláno 13. listopad 2008 Autor Odesláno 13. listopad 2008 Původně zaslal: varic Měnil jsem ŘJ na 806. Za starou koupenou někde v Německu. Usěllali mi to v Autodrát v Braškově http://www.autodrat.cz/. Nebyl s tím vůbec žádný problém. jj Dráby znám:))) jsou šikovní,jen jsem chtěl mít jistotu tak jsem si zašel ke koncesionáři:( Citovat
kamen22 Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 Ja som svojho času skušobne menil na mojom 2litri RJ aby som zistil či mi to blbne koli tomu. Aby mi ta druha RJ z vrakaca bezala tak som zo strarej RJ odspajkoval pamat EEPROM a naletoval do kupenej. Popripade sa da aj nahradit novou. Kedže RJ bola z xantie 1,8 16V tak som ešte prehodil pamat EPROM s firmware z mojej starej RJ (je objimke) aby nebol problem s tym že kupena RJ bola povodne na 1,8 litrovy motor. Po tomto zakroku kupena RJ slapala na 100% a kod som yadaval ten istz ako so starou RJ (kedze ten kod je ulozeny prave v tej eeprom pamati). V mojom pripade sa jednalo o RJ typu Bosch MP5.1.1. Taktiez som stiahol firmware do PC abz som v pripade poruchy vedel RJ znova ozivit. Ak by si aj ty nahodou mal taku istú RJ určite ti poviem podrobnosti. A potom ak by sa po vymene RJ tvoj problem odstranil, mozem sa pokusit staru RJ opravit. Pre uplnost doplnam ze mne vymena RJ v mojom probleme nepomohla ale aspon som si to overil. Mozme este skusit moju RJ v tvojom aute ak bz bol zaujem. Původně zaslal: subin Tak zkouším poslední variantu odstranění závady na mém autě-Vymněnit ŘJ za jinou.Dnes jsem byl u AV CAR na Praze 6. Na můj dotaz ohledně výmněny ŘJ za jinou reagovaly tak,že mi bylo řečeno,že oni svedou vymněnit jen ŘJ za novou nebo starší která je odblokovaná (bylo mi vysvětleno,že jde o odblokování imobilizéru )Odblokovat starší prý nesvedou.Každopádně mi pán který u nich dělá elektriku a diagnostiku dal číslo na p.Kadlečka který by to měl umět. Tímto bych rád poprosil Pe.tr zda by mohl zjistit zda by u Domanského dokázali ŘJ odblokovat a zprovoznit na mém autě. Nebo pokud někdo z vás má zkušenost s výmněnou ŘJ,zda by se se mnou podělil o zkušenost s problémy při její výmněně díky [upravil dne 12/11/08 subin] Citovat
subin Odesláno 13. listopad 2008 Autor Odesláno 13. listopad 2008 Mám ŘJ Sagem ta má vnitřek zalitej nějakou hmotou.Tím je zásah pravděpodobně vyloučen:/UR21 jsem si tišťák jednou opravoval,ale tady se musí vymněnit celek,Asi by nešlo zamněnit Sagem za Bosch?To je čistě teoretická otázka jen pro zkoušku. Každopádně za nabídku děkuji [upravil dne 13/11/08 subin] Citovat
Ferry Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 Původně zaslal: subin Mám ŘJ Sagem ta má vnitřek zalitej nějakou hmotou.Tím je zásah pravděpodobně vyloučen:/UR21 jsem si tišťák jednou opravoval,ale tady se musí vymněnit celek,Asi by nešlo zamněnit Sagem za Bosch?To je čistě teoretická otázka jen pro zkoušku. Každopádně za nabídku děkuji [upravil dne 13/11/08 subin] Bosch za Sagem leda s celym kabelovym svazkem motoru, cidla by snad mela byt stejna. Na zalite jednotky se musi jedine s programatorem pres konektor RJ Citovat
subin Odesláno 13. listopad 2008 Autor Odesláno 13. listopad 2008 Původně zaslal: Ferry Původně zaslal: subin Mám ŘJ Sagem ta má vnitřek zalitej nějakou hmotou.Tím je zásah pravděpodobně vyloučen:/UR21 jsem si tišťák jednou opravoval,ale tady se musí vymněnit celek,Asi by nešlo zamněnit Sagem za Bosch?To je čistě teoretická otázka jen pro zkoušku. Každopádně za nabídku děkuji [upravil dne 13/11/08 subin] Bosch za Sagem leda s celym kabelovym svazkem motoru, cidla by snad mela byt stejna. Na zalite jednotky se musi jedine s programatorem pres konektor RJ Což by opravilo jen chybu SW,,do zámněny se určitě pouštět nebudu,to byla jen teorie,každopádně jednotku bych sehnala zkusím se zeptat ještě jinde u peugeotua pak případně k autodráb zda by pomohly oni jen mě zarazilo,že u koncesionáře by to neuměly Citovat
Ferry Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 Původně zaslal: subin Původně zaslal: Ferry Původně zaslal: subin Mám ŘJ Sagem ta má vnitřek zalitej nějakou hmotou.Tím je zásah pravděpodobně vyloučen:/UR21 jsem si tišťák jednou opravoval,ale tady se musí vymněnit celek,Asi by nešlo zamněnit Sagem za Bosch?To je čistě teoretická otázka jen pro zkoušku. Každopádně za nabídku děkuji [upravil dne 13/11/08 subin] Bosch za Sagem leda s celym kabelovym svazkem motoru, cidla by snad mela byt stejna. Na zalite jednotky se musi jedine s programatorem pres konektor RJ Což by opravilo jen chybu SW,,do zámněny se určitě pouštět nebudu,to byla jen teorie,každopádně jednotku bych sehnala zkusím se zeptat ještě jinde u peugeotua pak případně k autodráb zda by pomohly oni jen mě zarazilo,že u koncesionáře by to neuměly odblokovani imobilizeru se dela pres programator, ktery neni a) levny na porizeni b) oficialni nastroj Peugeot - je to asi jako s odblokovanim telefonu, v prodejne Tmobile nebo O2 ti ho taky neodblokujou, musis s nim jinam do neoficialniho kramu Citovat
subin Odesláno 13. listopad 2008 Autor Odesláno 13. listopad 2008 Tak to je přijatelné vysvětlení,každopádně nakódovat jednotku po výmněně klíčku by měli dokázat a přijde mi to stejné jako přizpůsobit ŘJ starému klíči,Kód od imo mám na kartě,ale asi to tak bude,ověřím to u toho chlápka co jsem na něj dostal kontakt a rovnou i u těch drábů a uvidíme co mi řeknou oni Citovat
kamen22 Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 Skoda , lebo sagem a navyse zaliaty to sa fakt da len cez konektor. Urcite to niekto bude vediet urobit , teda dufam lebo so Sagemami mam velmi zle skusenosti. No ale napadlo ma ze pokial by v tej starej jednotke bol aspon aky taky pristup na vykonove suciastky - myslim tranzistory ktore spinaju zap. listu , zaujimalo by ma ci tam nieco najdem, lebo ak si dobre pamatam mas problem ze ti vynechava zapalovanie, ci sa milim? Původně zaslal: subin Mám ŘJ Sagem ta má vnitřek zalitej nějakou hmotou.Tím je zásah pravděpodobně vyloučen:/UR21 jsem si tišťák jednou opravoval,ale tady se musí vymněnit celek,Asi by nešlo zamněnit Sagem za Bosch?To je čistě teoretická otázka jen pro zkoušku. Každopádně za nabídku děkuji [upravil dne 13/11/08 subin] Citovat
subin Odesláno 13. listopad 2008 Autor Odesláno 13. listopad 2008 nemýlíš,ale zjistil jsem,že nejen zapalování,ale i vstřikování zároveň vynechá,signály do ŘJ jdou,ale jede podle nějakých uložených hodnot a neřídí se údaji z čidel:grr,je to trochu složitější a asi i málo častá závada,napájení a ukostření ŘJ jsou v pořádku,vstupy čidel a snímačů taky OK,ale jednotka si postaví hlavu a je vynechá.Zkusil jsem opravdu už vše:( Každopádně ti jednotku po výmněně klidně nechám na prozkoumání Citovat
kamen22 Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 To by bolo zaujimave preskumat. Viem ze pises ze si uz vsetko skontroloval ale meral aj snimac zubov pri zotrvacniku osciloskopom? Mam skusenost ze zelezna pilina na zuboch moze sposobit rozhadzanie rezimu motoru, pretoze snimac ktory pocita zuby snima na principe magnetizmu nieco ako abs snimac na kolese a vynechanie jedneho zubu zasadnym sposobom ovplyvni cinnost rj. A potom ma napadlo ze nahodne vynechanie cinnosti RJ moze sposobovat prdnuty kristal na doske RJ , ktory ak jeho frekvencia vynechava alebo je ina ako ma byt tak chod programu rj je naruseny. To iste sa deje ak su v RJ nejake filtracne elektroliticke kondenzatory vadne-strata kapacity alebo tangent delta, co sa da pomerat. [upravil dne 13/11/08 kamen22] Citovat
subin Odesláno 13. listopad 2008 Autor Odesláno 13. listopad 2008 no jak říkám,i osciloskop a měření výstupů čidel,měření odporů čidel kontrola svazku,autoelektrikářem několikrát na samostatné diagnostice(různé značky diagniostik)zap.lišta je nová,tlak paliva je OK pumpa v nádrži je OK běží v okamžiku závady,nastavení rozvodů OK,no prostě co šlo změřit tak se udělaloa na osciloskopu mi řekli tohle :(Nová jednotka pro mne nepřichází v úvahu:bojim a starší mohu mít za pěknou cenu,jen teď zjišťuji co a jak s výmněnou Citovat
subin Odesláno 13. listopad 2008 Autor Odesláno 13. listopad 2008 Původně zaslal: kamen22 To by bolo zaujimave preskumat. Viem ze pises ze si uz vsetko skontroloval ale meral aj snimac zubov pri zotrvacniku osciloskopom? Mam skusenost ze zelezna pilina na zuboch moze sposobit rozhadzanie rezimu motoru, pretoze snimac ktory pocita zuby snima na principe magnetizmu nieco ako abs snimac na kolese a vynechanie jedneho zubu zasadnym sposobom ovplyvni cinnost rj. A potom ma napadlo ze nahodne vynechanie cinnosti RJ moze sposobovat prdnuty kristal na doske RJ , ktory ak jeho frekvencia vynechava alebo je ina ako ma byt tak chod programu rj je naruseny. To iste sa deje ak su v RJ nejake filtracne elektroliticke kondenzatory vadne-strata kapacity alebo tangent delta, co sa da pomerat. [upravil dne 13/11/08 kamen22] tak opravdu nevím jestli mluvíš pro mne srozumitelně každopádně jakmile ji vyměním pošluti Řj ať se na ní podíváš,mechanice a slabě elektrice rozumím,ale tohle je pro mne už trochu mimo Citovat
kamen22 Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 Oki tak nech je chyba v starej jednotke nech mas uz pokoj. Caf zatim. Původně zaslal: subin no jak říkám,i osciloskop a měření výstupů čidel,měření odporů čidel kontrola svazku,autoelektrikářem několikrát na samostatné diagnostice(různé značky diagniostik)zap.lišta je nová,tlak paliva je OK pumpa v nádrži je OK běží v okamžiku závady,nastavení rozvodů OK,no prostě co šlo změřit tak se udělaloa na osciloskopu mi řekli tohle :(Nová jednotka pro mne nepřichází v úvahu:bojim a starší mohu mít za pěknou cenu,jen teď zjišťuji co a jak s výmněnou Citovat
vix Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 ŘJ motoru - tak tuhle krabičku taky nemám Citovat
subin Odesláno 13. listopad 2008 Autor Odesláno 13. listopad 2008 Původně zaslal: vix ŘJ motoru - tak tuhle krabičku taky nemám není nad mechanický čerpadlo viďŠkoda jen,že to nepřežilo pokrok doby:grr Citovat
vix Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 Subin: zatím žije - což se (ač nechci být škodolibý) pravděpodobně nedá říci o tvé ŘJ. Citovat
vix Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 v jednoduchosti je krása. (ale taky se bojím ekologické daně) Citovat
Ferry Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 ja jednu Sagem z 1.8 16V prodal v cervnu za 1500 i s kodem, ktery jsem preventivne nastavil na 1111, chlapek kterymu jsem ji prodaval mel stejnej problem jako ty, taky mu auto blbnulo, po vymene jsem s nim volal ( kupoval pak jeste ode mne nejake jine dily ) a byl spokojenej, vse zacalo fungovat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.