Sepp Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 Tak nejak se mi ted nechce hledat v zakone. Nevite nekdo jak je to se zapinanim svetel do mlhy? Upresnim - muzu mit predni i zadni na jednom vypinaci, nebo se museji dat zapinat nezavisle??? [Editován dne 20/4/04 Sepp] Citovat
vix Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 V zakone je uvedeno, ze svetla do mlhy se pouzivaji za mlhy, husteho deste atd. A to, zadni vzdy, a predni se smeji pouzit. Si to preber Ja byt tebou, bych je na jeden nedaval, je neprijemne, kdyz jedes v kolone, v mlze, potme, a ten vzdadu ti to pere z 20 m na zadni sklo nejakejma 200 W... fakt prijemny, kdyz do toho pripoctes rozptyl svetla od mlhy... Citovat
fante Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 No nevím sice kde přesně to je (v zákoně o provozu motorových vozidel na silnicích a rychlostních komunikacích, či jak se ten zákon přesně jmenuje, to není) Spíš to bude v prováděcích předpisech, nebo v předpisech o schvalování. Každopádně mám pocit, že se tam říká, že mlhové světla mohou být uvedena v činnost pouze s předními světly do mlhy, nebo s obrysovými, nebo s tlumenými světly. Tj. zadní mlhovky se vážou s činností předních (pokud jsou namontované), nebo s obrysovými či tlumenými světly. Přední se pak vážou s tlumenými nebo obrysovými. Snad jsem to moc nezamotal :-) Citovat
Dress Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 musí být zvláš? resp. musí zadní mlhovka být vypínatelná bez ohledu na přední, tj. kombinace: nic-přední-přední,zadní a nebo samozřejmě zvláš? obojí. Vykládám si to tak, že nastane případ, kdy zadní mlhovka je vypnuta, aby neoslňovala řidiče jedoucí za tebou, ale zároveň jedeš v mlze a přední potřebuješ mít zapnuté. Výsledkem je že zadní mlhová světla by se měli používat v závisloti na provozu za vozidlem, přední můžou svítit po celou dobu trvání snížené viditelnosti... Citovat
Sepp Odesláno 20. duben 2004 Autor Odesláno 20. duben 2004 Fajn - to je sice hezke - resp. ohleduplne. Nicmene mi jde o to jak to resi zakon. Mam obsazeny vsechny vypinace a nez delat diru a cpat ho nekde extra, tak jsem ho chtel sdruzit s vypinacem na zadni mlhovky. Citovat
fante Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 Přesně jak povídá Dress. Pokud jsou na autě přední mlhovky, musí být zadní zapnutelné jenom pokud máš zapnuté i přední. Naopak samozřejmě ne. Každopádně zadní i přední musí mít zláš? vypínač a zvláš? kontrolku. Pření zelenou, zadní oranžovou. Citovat
Dress Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 tohle neřeší zákon ale nějaká norma.... asi jako např. ve stavebnictví jsou normy a parametry na stavbu, tak na auta je něco podobnýho...... zkušenost mám když to řešila už tedy před hodně lety Karosa...taky původně navrhovala jeden společný spínač na mlhové oba světlomety ale dopadlo to dvoupolohovým spínačem s funkcí : nic - přední - zadní+přední Citovat
Dress Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 pokud by si přesto chtěl osobně konkrétní normu najít, zkus: http://www.iso.cz/qs9000.html Citovat
Sepp Odesláno 20. duben 2004 Autor Odesláno 20. duben 2004 Jo tomu rikam reseni - to me taky napadlo - problem je v tom jak to udelat, aby to bylo \"original\" /tzn. ne pest na oko/. Citovat
Dress Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 a to tam nemáš jedinou prázdnou díru na spínač? Nebo třeba nějaký tlačítko, který stejně nepoužíváš? (u mě např. zákaz stahování oken vzadu nebo tak něco) se schválně zkusím kouknout na nějakou 406 jak vypadá palubka, protože na 605 je místa habaděj a to tam mám čudlíků mraky (od varovných světel, přes vyhřívání až po sportovní režim) Citovat
Sepp Odesláno 20. duben 2004 Autor Odesláno 20. duben 2004 Zkusim zapremyslet nad tim dvoupolohovy vypinace - treba pujde ten originalni nejak upravit Citovat
Dress Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 pěknej středovej panílek... ale spíš to zhodno? z tvojich potřeb... pochybuju že tě bude někdo peskovat za špatně organizovaný spínač.. pokud jezdíš často v mlze a kde.... pokud ti nenastává variatna potřeb mít přední on-line a zadní off-line jako např. ježdění hlavně po městě...a hlavně většinou přes den...jo jestli si noční jezdec a po okreskách a většinou si jako první jezdec co za sebou táhne ovečky tak si vyber sám: - kašlu na ty zamnou, zadní mlhovku nevypnu, protože potřebuju přední - vypnu, dokážu jet i bez předních - nabastlím vypínače zvláš? Citovat
Sepp Odesláno 20. duben 2004 Autor Odesláno 20. duben 2004 Spis jde o STK - kdyz jsem mel skudku a pridal do predu mlhovky, vim, ze na STK po mne chtel dva vypinace, dve kontrolky Citovat
Ferry Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 Seppe, dej ten vypinac vedle toho kolecka na stelovani polohy svetel,jak je nad klavesnici imobilizeru, stejne tam mas dotazeny draty pro ty mlhovky, tak tam soupni ten vypinac na predni a na zadni budes mit holt na stredovy konzoli palubky [Editován dne 20/4/04 Ferry] Citovat
Sepp Odesláno 20. duben 2004 Autor Odesláno 20. duben 2004 Smula ten je taky obsazen - jedno je stelovani svetel a druhy je jas podsviceni pristrojovky -- Mas ho snad nekde jinde?? Malem jsem zapomnel - nikde jsem zadne dratky k prednim mlhovkam nenasel :( Takze je budu nucen \"privest\" sam [Editován dne 20/4/04 Sepp] Citovat
Ferry Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 no ne coz to vim ze jsou obsazeny, ale tak vyriznout diru vedle do toho plastu nebo na vrakaci sehnat tenhle plast : [Editován dne 20/4/04 Ferry] Citovat
Dress Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 Napsán autorem Sepp Spis jde o STK - kdyz jsem mel skudku a pridal do predu mlhovky, vim, ze na STK po mne chtel dva vypinace, dve kontrolky nevím to se mě ještě nestalo aby někdo kontroloval jak a proč mi funguje ten který spínač...možná na škodovce, protože se to tam dodělávalo většinou podomácku, ale podle mě si řeknou že u takovýho auta má spínače z výroby, proto nebudou prudit..nevím, třeba máš smůlu na moc aktivní techniky každopádně svým způsobem to porušení normy je, jen na tobě jak se srovnáš s pocitem řízení s \"ilegál\" spínáním mlhovek, jak jsem psal rozhodni se podle tvým potřeb... Citovat
Sepp Odesláno 20. duben 2004 Autor Odesláno 20. duben 2004 Waaaau :o:o:o:o Tak tohle beru - vazne diky, alespon vim co hledat Citovat
Ferry Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 aha, takze pripravu na mlhovky namas jo ? Hmm, elektricky schemata ode me mas, tak kup par metru lankovyho dratu a zacni tahat Citovat
Sepp Odesláno 20. duben 2004 Autor Odesláno 20. duben 2004 Neboj to zvladnu - mam uz zkusenosti na skudce - sice mi tenkrat vyhorelo relatko /a to jsem to delal dle original knizky/ - pozdeji jsem prisel, ze jak to radi to je nesmysl - asi tiskovy sotek :D BTW: Uz ti David poslal ty mlhovky?? Co za ne chtel?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.