enikybeniky Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Zdravim, chystám se nechat vyměnit rozvody s tím, že díly bych si koupil sám, páč budu mít nejspíš možnost u Elitu nakoupit levněji. Tak se chci zeptat: když koupím rozvodovou sadu, co budu muset ještě dokoupit krom vodní pumpy? Co všechno ta sada obsahuje? Nikde jsem se to moc nedočetl. Kolik čeho budu potřebovat? Když se podíváte do Elitu (P406 1.8 16V, r.v. 96), kterou značku u jednotlivých částí (sady) by jste volili? Nebo se mám radši poohlédnout po jiném obchodě kvůli značce? Budu rovnou měnit i vodní pumpu, tak bych chtěl nějakou doporučit, jestli byste nějakou z Elitu vzali nebo se obrátit jinam. Slyšel jsem, že je lepší volit pumpu s kovovou vrtulkou, tak kde takovou sehnat, na obrázcích z Elitu to fakt nejde moc poznat. Díky všem za rady, už to chci mít za sebou. Citovat
Ferry Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 reknu ti to asi takhle, napr. v Peugeotu v Humpolci delaji rozvody z originalnich dilu pausalni cenou 4000Kc i s praci, myslim ze na nizsi cenu se nedostanes, i kdyz budes kupovat veci v elitu se slevou a pak si to budes delat bud sam, nebo s tim pujdes nekam do servisu ( nehlede na to ze vetsinou se na prinesene dily v servisu moc netvari ) zkus se zeptat v nejakem autorizaku v okoli, zda taky delaji tyhle starsi auta pausalem, myslim ze to je docela dobra alternativa k tomu shanet to sam a pak se s tim nejak s.at doma jinak pokud trvas na te sade, tak sada obsahuje remen + dve napinaci kladky, pumpa se kupuje zvlast a to je v podstate vse co potrebujes, nebal bych se znacek SKF nebo Gates [upravil dne 6/11/08 Ferry] Citovat
enikybeniky Odesláno 6. listopad 2008 Autor Odesláno 6. listopad 2008 Tak kdyby to u nás dělali za ty čtyři tisíce, tak to by byla úplná spokojenost. Počítám tak se sedmičkou... Bohužel na Elitu jsou k dispozici pouze sady značky INA a CONTINTECH.... Klíňák a vodící kladky se nemění? Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost. Citovat
marisw Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 klinak???? ty tam mas este klinovy remen:myslim:myslim:D:D a ja som si myslel ze je tam plochy drazkovy, Původně zaslal: enikybeniky Tak kdyby to u nás dělali za ty čtyři tisíce, tak to by byla úplná spokojenost. Počítám tak se sedmičkou... Bohužel na Elitu jsou k dispozici pouze sady značky INA a CONTINTECH.... Klíňák a vodící kladky se nemění? Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost. Citovat
enikybeniky Odesláno 6. listopad 2008 Autor Odesláno 6. listopad 2008 Původně zaslal: marisw klinak???? ty tam mas este klinovy remen:myslim:myslim:D:D a ja som si myslel ze je tam plochy drazkovy, OK, beru zpět, jde mi jenom o to, jestli se taky mění. Na což jsi mi vlastně vůbec neodpověděl, takže k tématu, prosím. Citovat
marisw Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 ale to si mozes vymenit aj sam....meni sa to......ale podla coho,podla akych smernic to veru neviem.... ale myslim ze s tym ked to nevymenis tak nic neposeries.....horsie je ked sa ti pretrhne rozvodak....ak mas do 150000 km by som na to sral..... ale pre dobry pocit,vymen.ak chces....,ale akurat tak len remen,maximalne sponovaciu kladku...nic ine sa tam vymenit neda...resp.netreba.... Původně zaslal: enikybeniky Původně zaslal: marisw klinak???? ty tam mas este klinovy remen:myslim:myslim:D:D a ja som si myslel ze je tam plochy drazkovy, OK, beru zpět, jde mi jenom o to, jestli se taky mění. Na což jsi mi vlastně vůbec neodpověděl, takže k tématu, prosím. Citovat
enikybeniky Odesláno 6. listopad 2008 Autor Odesláno 6. listopad 2008 Děkuji. Takže bych kdyžtak vzal tu sadu + tu pumpu. Jak je to s těma pumpam? Jinak z tý nabídky z Elitu byste něco vybrali? Případně nějaký internetový shop se značkamy SKF nebo Gates byste věděli? Dneska po práci zajedu do Peugeotu a budu doufat, že to dělaj paušálně, to bych si pískal. Citovat
marisw Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 ak si trochu zrucny, tak si myslim ze by si to zvladol aj sam....popripade s niekym co to uz robil.... osobne pchat peniaze darmozracom (autorizovany servis) to nieje moje...... to navstevujem len po dobu konca zaruky...a potom sa im zdaleka vyhybam..... Citovat
ozzy56 Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Původně zaslal: Ferry reknu ti to asi takhle, napr. v Peugeotu v Humpolci delaji rozvody z originalnich dilu pausalni cenou 4000Kc i s praci, myslim ze na nizsi cenu se nedostanes, i kdyz budes kupovat veci v elitu se slevou a pak si to budes delat bud sam, nebo s tim pujdes nekam do servisu ( nehlede na to ze vetsinou se na prinesene dily v servisu moc netvari ) zkus se zeptat v nejakem autorizaku v okoli, zda taky delaji tyhle starsi auta pausalem, myslim ze to je docela dobra alternativa k tomu shanet to sam a pak se s tim nejak s.at doma jinak pokud trvas na te sade, tak sada obsahuje remen + dve napinaci kladky, pumpa se kupuje zvlast a to je v podstate vse co potrebujes, nebal bych se znacek SKF nebo Gates [upravil dne 6/11/08 Ferry] Je to dobrá rada pro ty,co si nechají rozvody vyměnit v servise- jakémkoliv. Než budete cokoli kupovat,zjistěte si ceny sady v tomto servisu--budete překvapeni--na jejich cenu se těžko dos- tanete....V AutoFrance mi dokonce nechal vybrat i značku dílů. Jestli to však dělají v Pežotu paušálem--není vůbec co řešit.... Citovat
enikybeniky Odesláno 6. listopad 2008 Autor Odesláno 6. listopad 2008 to ozzy 1956: Tak teď jsem nějak nepobral, o jakym servisu to mluvíš.... Že bych se nechal inspirovat. [upravil dne 6/11/08 enikybeniky] Citovat
ozzy56 Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Původně zaslal: enikybeniky to ozzy 1956: Tak teď jsem nějak nepobral, o jakym servisu to mluvíš.... Že bych se nechal inspirovat. [upravil dne 6/11/08 enikybeniky] Píšu o síti servisů AutoFrance,kde opravují naše (francouzské) vo- zy za poloviční sazbu oproti ofiko Peugeot,za ceny dílů,na které jako jedinec nedosáhneš a taky s lidským přístupem k zákazníko- vi. Citovat
P607Olda Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Původně zaslal: enikybeniky to ozzy 1956: Tak teď jsem nějak nepobral, o jakym servisu to mluvíš.... Že bych se nechal inspirovat. [upravil dne 6/11/08 enikybeniky] Píšu o síti servisů AutoFrance,kde opravují naše (francouzské) vo- zy za poloviční sazbu oproti ofiko Peugeot,za ceny dílů,na které jako jedinec nedosáhneš a taky s lidským přístupem k zákazníko- vi. Když zadáš www.autofrance.cz a zvolíš Karlovarský kraj, tak vyjde 00-nic. Nejbližší je Třemošná u Plzně. [upravil dne 6.11.2008 P607Olda] Citovat
ozzy56 Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Tak to bohužel....snaha byla k ničemu Citovat
Tomáš Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Chce to nekoho sikovneho kdo nema misto rukou predni nohy a dobrou sadu. Ja jsem na Xsare daval zrovna Contitech. Je to komletni sada kladky jsou SKF to same mam ted na 406 a pohoda. Sada me vysla na necele 3000,- jestli se nepletu. Citovat
enikybeniky Odesláno 6. listopad 2008 Autor Odesláno 6. listopad 2008 V tý sadě Contitech jsou kladky SKF? Tak to bych vzal. Jinak jsem byl u nás v Peugeotu a paušální ceny zrušili, výměna by mě prej vyšla něco přes 5 tisíc a to tam není započítaná pumpa, kterou viděl tak za 2.500 - 5.000 Kč. Tak to je fakt moc. No, kdyby mi to v tý Třemošný udělali \"na počkání\", že bych se někde cournul, poseděl, tak by to nemusel být takovej problém, snad.... Citovat
msoli Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Ja sa tiez teraz zaujmam o kupu rozvodovej sady. Mam 406HDI 99 novy model a ten predajca sa ma este pital o znacku kompresora klimatozacie ze ci mam delphi alebo sanded ze to musi vediet koli neakemu mikro remenu. Mam digitalnu klimu.Je tam neaky taky remen? Citovat
Guest PP205 Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Původně zaslal: enikybeniky V tý sadě Contitech jsou kladky SKF? Tak to bych vzal. Jinak jsem byl u nás v Peugeotu a paušální ceny zrušili, výměna by mě prej vyšla něco přes 5 tisíc a to tam není započítaná pumpa, kterou viděl tak za 2.500 - 5.000 Kč. Tak to je fakt moc. No, kdyby mi to v tý Třemošný udělali \"na počkání\", že bych se někde cournul, poseděl, tak by to nemusel být takovej problém, snad.... rozvody delam za 6tis i s praci (nap+vod kladka, vod pumpa remen, oil filtr, vzduch filtr, pal filtr + oil 5w40) Citovat
msoli Odesláno 6. listopad 2008 Odesláno 6. listopad 2008 Tak to mas velmi dobre ceny a neporadis mi s tym kompresorom?Mam tam teda 2 remene?Ten hlavny a mikro? Citovat
msoli Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Nikto nevie nic o tom ci tam ten mikro remen je alebo nie? Citovat
BoneDaddy Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Máš tam tam jeden rozvodový řemen a jeden drážkovaný řemen na příslušenství (dvě možnosti: buď s klimou nebo bez klimy). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.