Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj měl bych jako laik pár otázek na zvýšení výkonu motoru u 306 r.v. 1995 motor je 1,6 65 kW .

Čím zvýšit výkon ?? Děla se to u tohoto motoru ?? Nechci žádný přemrštený výkon ale nějaky kone navíc by se hodili . dík za každou radu a reakci

Odesláno

mohl by jsi mi nastinit jak a co se ma vymenit atd ?? Slysel jsem neco o tom ze mohu vymenit jen vacku a nechat jemne sliznout hlavu spis jen zacistit a nechat precipovat a je to jak silnejsi verze cca tech 80 kw .

Odesláno

Chtel jsem naznacit, ze s tenhle motor nema cenu resit.

hele precit si co jsem psal tady, at se nemusim opakovat:

A vacka se na tenhle motor dela? Hlavu nizit muzes, ale o kolik vic vikonu tim dostanes? Vis jake jsou rizika pri snizeni hlavy? A chipovat benzinaka? No tak to si ze me delas prdel, hele, ruku na srdce, kolik jsi za to auto dal? tak 30 - 50 tis. Myslis ze ma cenu do nej rvat dalsich 20 tis jen aby jsi za kazdou cenu zvysil vykon a brzo odvaril motor? Kolik to ma ted nabehano? Myslim, tak pres 200 tis. km.. zamysli se chlape nez zacnes delat kraviny, fakt to na takovy auto nema cenu.

Pokud chces 306 s vice konma, tak tvoje prodej, prihod par kacek a kup GTi-6 :papa

Odesláno

Co ty jsi zac dosti nechapu ale asi tomu rozumis jen tak od pocitace nebo te serou lidi co tu pisou hovna ..... ale zpet k tematu

chtel jsem par koni cca 80 kw nic vic nic min ........ takze o 110 kW autech jsem tu nemluvil ani to nechci !!!!!

o hlave jsem psal jemne sliznout neboli jen zacistit a to v dusledku lepsich tlaku a spise jen tak pro pocit ze je to vsechno v caiku...

chipovat ???? psal jsem precipovat .....mysleno na vacku kterou bych dal z nejake slinejsi verze ....

cenu auta jsi netrefil vubec a kolik to ma nalitano taky ne .......

a ted dale slysel jsem ze motory jsou od 1,1 do 1,6 skoro stejne takze se da treba vymenit vacka z silnejsiho 77 kW a upravit soft v ridici jednotce a mas za par penez cca 80 kW...

Toto jsem chtel poradit ci vyvratit ... a tvuj prispevek o turbu nechapu ?????? nepsal jsem nic o turbu a kazdopadne kdyz bych chtel turbo koupim jsi turbo motor ........

Odesláno

f3Rd@ má pravdu, u tohodle auta nemá cenu vrážet peníze do takových věcí. Pokud chceš mít auto v \"caiku\" jak ty píšeš tak za ty peníze coby jsi dal za nějaký zvyšování výkonu tak nech udělat repas zadní nápravy, nech udělat rozvody, vymenit gufera na ventilech, aby ti to nežralo olej, kup nový gumy a tohle auto ti bude dlouho dobře sloužit. I s těmi 90k se dá s 306 už celkem jezdit. Pokud i přesto chceš něco silnějšího tak fakt tohle prodej a kup si 2.0.

Jinak do 306 se dávala i 1.6 s 72kW, ale to bylo až ke konci výroby a moc jich u nás nejezdí.

Odesláno

tyhle veci vsechny ohledne funkcnosti jsou hotove ....

ja nechci zadny 2,0 atd jen me tohle zajimalo .....

proste jsem jen zaslech ze jse da treba ze 106 rally dat vacka do 306 a prechipovat soft a bude tam tech cca 80 kW a v klidu za penize ktery ktery jsou pomerne v pohode...

stim ze bych vacku nechal zkontrolovat takze i pro udrzbu motoru . Rikam stale nechci zadny brutalni narust vykonu a ani nic jineho ....

Odesláno

Pár lidí tu o zvyšování výkonu něco ví a neměl bys je odsuzovat za rozumný návrh(prodat a koupit jiné).

Pokud toužíš po nárůstu výkonu svěř to radši někomu kdo se tím zabívá než to dělat doma podle toho co někdo povídal.

Záleží opravdu na tobě zda chceš investovat do malého zvýšení výkonu(dle mého názoru nesmysl za hodně peněz,málo muziky)při zmněně vačky je potřeba nejen přečipovat,,ale hlavně bych řekl i odbrzdit motor na brzdě,aby byla ŘJ správně nastavená.Nebo si radši peníze které by tě úprava stála dát stranou a případně něco ušetřit a koupit silnější motor např.1.8 16V s těmy 81 KW v základu

Odesláno

jasne, s timhle motorem nic moc parady nenadelas ale upravit se da vse.. jen je to otazka penez, pokud do toho ty penize chces vrazit tak ok, jen to nech udelat nekoho kdo se tim zabejva aby si neudelal vic skody nez uzitku..;)

Odesláno

Kup si sport vyfuk a vlozku do airboxu. Vykon to sice neprida, ale budes mit lepsi zvuk :) Jo a hlavne velky kridlo na kufr :)

Ted vazne. Obdobim zjistovani jak docilit zvyseni vykonu po nakupu auta si prosel skoro kazdy. Ale jak tady vsichni pisou, ne kazdy motor je na to vhodny....

Ono to zni jednoduse, ale pokud se v tom nevyznas a nedelas si to sam, tak ty upravy vetsinou prinaseji vic problemu nez pridanyho vykonu.

[upravil dne 4.11.2008 mocheek]

Odesláno

no moc pekne se to tu rozjizdi ......

Jedina konkretni otazka co by me zajimala zni : mam 306 1,6 65 kW r.v.95 mohu dat na tento motor vačku z 106 rally 74 kW ????

Dik za odpoved

Odesláno

presne o te vacce nevim v tehlech motorech se as tak nevyznam ale na tech 80kw to pujde myslim i za docela slusny prachy ale spis se obrat na nakou dilnu budes to mit nejistejsi ale urco to pujde :super

Odesláno

Za 1. s to co jsem psal s tim turbem mas na srovnani, ono te to vyjde v podstate na stejno, akorat ze usetris 50 tis. za turbo.

Za 2. pokud jsi za 95-ku 306 dal vic nez 50 tis. tak je to bud vystavni kousek a nebo jsi blazen.

3. muzu jen tak pro zajimavost vedet kolik ti je?

4. o tom jestli tam jde dat vacka ze 106 nevim a myslim ze tady na foru ti nikdo na 100% nerekne jestli jo a nebo ne a s jakym vysledkem.

5. neni to jen o tom dat tam vacku, chip (v lepsim pripadne odladit na brzde), ale musis upravit i sani a vyfuk. Vis kolik te vyjdou svody + vyfuk? Pokud to myslis aspon trochu vazne, tak nestaci tam vrazit uni ladak za 1500,- a co treba regulator tlaku paliva, pripadne chladic oleje, poradny svicky a spousta dalsiho

6. a co podvozek a brzdy? taky budes davat z 80kW verze? Rekneme ze tlumice a pruziny na 306ku sezenes tak za 8 tis (fakt se mi cena na netu hledat nechce).

Vetsi brzdovy kotouce + brzdice + hadice + brzdovy valec sezenes tak za minmalne 10 tis. Sirsi a vesi kola + gumy, aby to trochu drzelo na asfaltu.

At pocitam jak pocitam, tak se s investicema nedostanes pod 40 tis! Teda pokud to ma za neco stat. Za pul roku co dodelas posledni upravy zjistis, ze to je stejne malo a ze to nejak neni ono a budes koukat po necem jinem... no a pokud to svoje pak budes chtit prodat, tak ty upravy ti stejne zadny kupec nezaplati a budes rad, pokud to prodas o 10 tis draz nez bez uprav.

Fakt si to 2x rozmysli a zjisti si co je vse potreba...

Jinak ti preju hodne zdaru a drzim palce at se rozhodnes jakkoli. Neber to tak, ze nechci, aby jsi si 1.6-ku poladil, spis se ti snazim otevrit oci, aby jsi vedel co to vsechno obnasi... :super:papa

EDIT: jeste jsem zapomel napriklad na spojku... \"brzo\" ti zacne klouzat a budes resit co s tim...

[upravil dne 4/11/08 f3Rd@]

Odesláno

jj souhlasim s fredem..... takovydle auto, to fakt nema cenu....... akorad do toho budes cpat prachy, ja ho mam taky, a v 1.4, a sem s tim spokojenej......a kdyz chces uprovat soft v ridici jednoce, tak to je to samy jako chip snad ne??? jak myslis ze se chipuje?? vycucne ti soft, posle ho na upravu, a voni mu ho vratej upravenej, a kdyz to das prehrat do naky poradny firmi aby to bylo kvalitni tak pocitej ze to bude tak 7 000, a to ze ti to pride nakej 8kw, pac nemas turbinu, to se fakt nevyplati.... a jestli to das cipnout nakymu amaterovy, tak ses dost odvaznej......jinak na hlavu bych nesahal, pak to nahodou uvaris a uz nebude misto na srovnani....... jestli chces mermomoci vetsi vykon, tak vym o motoru mi16 tak cca za 3000 ale je bez prevodovky, a prej se prehriva, takze uprava hlavy......

Odesláno
Původně zaslal: antal

f3Rd@:co mas proti cipovaniu benzinaku?:bacha;)

nevim co ma fred, ale asi podobnej nazor co ja, ze auto bez turba nema cenu cipovat, at se jedna o naftu nebo benzin, je to tak frede?

Odesláno

nechapu snazis se mi to podsunout turbo , ukazka uprav jak blazen atd ALE JA STALE JEN OPAKUJI ZE NECHCI ZADNY UPRAVY VELIKY . celou dobu tu resim jen a jen tu vacku a naladeni softem nic vic nic min ....

tvoje dedukce vsech novych dilu atd je naprosto podle me nesmyslna z 65 kW na max 80 kw bych ja osobne teda nic nemenil a s trochu rozumem kdyz jezdis a vis co a jak tak jsi v klidu a neni to zadny premrsteny vykon na seriovy automobil aby veci nestacili fungovat ...

chapu jak to myslis..... to co mi tu pises mi je naprosto jasne ze jsou to vyhozeny penize

vacku 106 rally mam ,takze hodit jen do motoru a jet mi prijde jako v cenove relaci jen prace pomerne v klidu

Odesláno
Původně zaslal: recaro18

no moc pekne se to tu rozjizdi ......

Jedina konkretni otazka co by me zajimala zni : mam 306 1,6 65 kW r.v.95 mohu dat na tento motor vačku z 106 rally 74 kW ????

Dik za odpoved

Tady maji ostry vacky na1.6 8V 106 i 306 pohromade http://www.pipercams.co.uk/NewPiperWeb/redesign/NewFiles/Cams%20folder%20-%20new/2004%20cam%20peug_47C.pdf

takze to mozna bude zamenitelny.

Treba se ozve nekdo, kdo mel oba motory rozebrany a rekne, ze az na detaily, jsou stejny a muzes to tam v klidu hodit. Ale treba tam jsou uplne jiny svody a vackou si vubec nepomuzes, spis naopak. Nevim :(

To, ze mas tu vacku doma jsi mel rict hned na zacatku:)

Odesláno

no je toho spousty...vačka a kní dvojite nebo tvrdší pružiny na ventilech a nastavit směs v řj aby ta vačka měla správnou funkci, snižení hlavy já mám 1mm sport sání ,svíčky, Tpísty,taky svody dělaj hodně...,4karburátory ,setrvák odlechčit větší sací a výfuk kanály...sprt těsnění pod hlavou, keramická spojka stačí si jen vybrat né?:D taky turbo tam mužeš hodit a tak je toho mraky....:super:super 106 a 306 1,6 má stejnej blok no celej motor

Odesláno

tak k tomuhle motoru od 74kw verze se liší pístama (jiná komprese) cena nových 22 000kč, jiná vačka jiné sání mam pocit i výfuk a jinej program v ECU.

pak de ještě snížit blok hlavu bych nedělal mění se spalovací prostor. ale musí se přenastavit rozvody protože se snížením pootočí (není to škodovka)

spíš si rizhod vršek a dej pořádně dohromady 12 000 stačí ted to dělám, všechny tesnění nové šrouby atd. už jen proto že po těch letech netěsní sání na palici a je toho víc. ale když seženeš za levno náké lepší díly proč ne. z tohodle motoru se dá vymáčknout nákej 160 koníků:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...