Mirrae24 Odesláno 11. listopad 2008 Autor Odesláno 11. listopad 2008 jo děkuji za pochopení, alespoň někdo.... Citovat
destiny Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Já určitě nemám nic proti studentům, ba naopak obdivuji, že si někdo při studiích vydělá na takové auto. Já když jsem studoval, tak jsem taky chodil do práce a přivydělával si leckde, ale o takovém autě jsem si mohl nechat jen zdát. Co jsem považoval (a považuji) za hloupost, že našetříš peníze a za celou částku si koupíš auto (které je jednou z nejhorších investicí vůbec). Pak řešíš problém, že nemáš na opravu 4500,- a že máš problém i s provozem. A Tvůj styl \"rozbije se/ nejezdím a šetřím na opravu\" mi taky nepřijde jako šťastný. Máš mít finanční rezervu pro tyhle případy, kam sáhneš - opravíš a pak šetříš do rezervy zpět. Takže pokud našetříš 200tis, tak si kup auto za 150tis a 50 si nech do rezervy. Pak Tě nic nezaskočí. A co se týká leasignu, tak jsem měl sám 307 na \"lízačku\", ale měsíční splátka mě vůbec nezatěžovala. Je taková rovnice jak by měl vypadat leasing: Tvůj měsíční příjem (mínus) veškeré tvé náklady, jako nájem, telefon, elektrika, jídlo a pod (rovná se) částka na útratu. Tuto částku vyděl 2mi a výsledek by měl být maximální výše měsíční leasingové splátky. Většina lidí jde však úplně nadoraz a mnohdy se musí uskromnit i na jídle, aby měli na splátku za auto Citovat
vix Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Destiny: mojí divnou matematikou při leasingu na 3 roky (což mi připadne jako standard co lidi průměrně zůstávají u jednoho auta), to dělá právě oddieho 6 čistých platů Teda, matematicky to možná dokázat nejde, ale nějak \"cítím\", že je to zhruba tak. Citovat
destiny Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 vix: asi jsem to špatně vysvětlil, takže zkusím na číslech: příklad, bereš 25.000 čistého - nájem 12.000,- - telefon 1.500,- - jídlo 5.000,- zbývá 6.500,- na útratu, takže ideální lesigová splátka by neměla být vyšší než 3.250,-/měsíc. Pak máš leasing nastavený tak, že ho bezproblémů splácíš a máš rezervu na případné problémy. Bohužel většina lidí jde až na doraz a udělá má leasingovou splátku (v tomto případě) 6.000,- / měsíc. Pak se diví, že v případě nepředvídaných událostí mají finanční problémy.¨ No jooo, ale za 3250,- bych dosáhl jen na Fabii, ale soused má Octavku, tak to já radši nebudu žrát a koupím si jí taky za 6000,-/měsíčně!!! To je jedno, že nebudu mít ani korunu, ale ještě by se mi mohl soused posmívat, že jezdím ve Fabii! .... toto je přesně mentalita lidí v ČR! Citovat
Mirrae24 Odesláno 11. listopad 2008 Autor Odesláno 11. listopad 2008 Co když bydlí v rodinném domku co zdědil po rodičích a je v perfektním stavu a zařízen? A co když telefon stojí 1 000 kč i s internetem? A co když má auto v hodnotě alespoň 100 000 kč na protiúčet? To je pak o něčem jiném a tu Octávku klíďo vezmu. Citovat
destiny Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Ano, to si jí klidně vezmi, protože pokud je to tak, tak nebudeš rešit 4500,- za rozvody a sáhneš do kapsy a zaplatíš. Prostě jsem tím chtěl říct, že z toho co Ti po zaplacení všech potřebných výdajů zbyde na útratu bys měl být shopen zaplatit 2 měsíční splátky leasingu a né jen jednu a to ještě s odřenýma ušima Citovat
Mirrae24 Odesláno 11. listopad 2008 Autor Odesláno 11. listopad 2008 Chápu Tě ... Já si sice ještě nevydělávám a taky nevím kolik budu brát, ale vím, že budu ve svém domě a že mám auto, které tu hodnotu alespoň 100 000 kč bude mít i v době, kdy si začnu vydělávat. A až si něco našetřím, střelim ho a pořídím si něco lepšího, pokud možno nového. Když jsem řešil problém, jaké auto si koupit, koukal jsem po něčem, co nemají nafifnění kamarádi (Octávka, Fábia apod...) , co znám, vím, kde je servis - Peugeot byla docela jasná volba, když jsem v ruce držel stopadesáttáců před půl rokem, koukl se na NET a našel 307, viděl ty krásné fotky, musel jsem jí mít, nakonec jsem pána usmlouval na 130 000 kč, což byla docela dobrá koupě, bohužel se mi to vymstilo a mstí do teď, co se servisu týče proplulo tam již cca 15 000 kč - což byli ty nejnutnější věci. Nestěžuji si, ale proto se zde ptám lidí, jak a co by daný problém mohl být, kolik tak vyjde oprava, popřípadě, zda bych to neopravil sám, chci totiž ušetřit, jsou i jiné pohledávky, které by člověk rád měl, tím nemyslím základní potřeby jako jídlo, bydlené, ale třeba oblečení, nový mobil či PC nebo jinou věc, ze které by měl radost. A spoření si není nic špatného - nevím proč kvůli tomu musím být hned magor. Je docela diskutabilní proč mě tak nazýváš aniž by jsi znal celou pravdu a jak se vůbec věci mají?! TO MĚ ZARÁŽÍ NA ČESKÉM NÁRADU! - ta agrese, každej každýho občůra kdy to jen jde. Málokdy se dá napotkání narazit na člověka slušného, uctivého, co chce někomu pomoci. A NET je té agrese plný, stačí napsat o problému, že chci ušetřit ahned jsem MAGOR, no supér! To je potěšující zpráva .... Citovat
vix Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 destiny : 3250,- *36 (měsíců) = 117 000,- = 4,7 platu 3500,- *36 (měsíců) = 126 000,- = 5,1 platu 4000,- *36 (měsíců) = 144 000,- = 5,8 platu ... aneb, stačí z 25 tKč ušetřit osmičku měsíčně... Já jen, že jak ty, tak oddie máte pravdu. (a syčáku, donutil´s mě to spočítat, což jsem původně vůbec nechtěl!) Citovat
midiborec307 Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 ja mam tez 1.6 ale HDI s kupoval jsem to se 140 000km se servisni knizkou orig, klicema a dovezene z Belgie..Auto je asi po nejakych fajn lidi kteri meli pesana a tak v aute v ruznych skvirkach jsou chlupi ale uz se chystam na poradne vycisteni..auto jede jako pila a kdyz jsem se ptal na rozvody tak rikali ze se delaji az pri 240 000 myslim coz sem docela koukal .Asi to tak ale bude.Podle servisky bylo pravidelne udrzovane v servise peugeot. Byl tam prilozenej i papir za ruzne male opravi a tak..Vevnitr je auto jako nove a zachovale.Je to rok 2005 a nevim rpoc ale vtech lidech mam duveru ze auto je vporadku i presto kolik ma najeto ale odtoho co sem presel s favorita na 307 veme nekde vladne pocit strachu ze az neco odejde tak budu v koncich.PReci jenom na favorita byli dile mnohem levnejsi a tam si clvoek dokazal opravit sam.Tady te odejde vstrikovani a mas videlany nebo turbo... A co sem poprve navstivil tohle forum tak tim sem mel obavi jeste vetsi ale rekl sem si ze auto jezdi zatim dobre a kdyz se budu onej starat tak mi snad neco vydrzi ..S vymenou desticek, oleju, naplne do klimatizace a tak stim se musi proste pocitat to jso uveci ktere se opotrebuji. Když jsem se sem tak rozepsal muzete mi nekdo poradit kde v service boxu zjistim jestli mam v aute a ASR ? vim ze tam mam ESP a ABS ale to ASR nevim kde to tam hledat jestli to tam vubec mam. Citovat
kupák Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Myslím, že asr najdeš na serviceboxu v popisu výbavy auta. A myslím si, že pokud bys ho měl, bylo by někde tlačítko na jeho vypnutí. Tlačítko na esp tam máš, nebo ne? Citovat
midiborec307 Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 tlacitko na ESP tam prave je ..Asi to tam ale nebudu mit [upravil dne 11/11/08 midiborec307] Citovat
JohnGin Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 Já jsem si myslel, že pokud je ESP, tak je automaticky i ASR, ale možná se mýlim. Mimochodem, kde máte to tlačítko na vypnutí ESP? já ESP mám (ESP BOSCH 5 7), ale tlačítko na vypnutí jsem nikde nenašel a žiju v domnění, že vypnout nejde. Citovat
Mirrae24 Odesláno 12. listopad 2008 Autor Odesláno 12. listopad 2008 Ta takto vypadá má stávající manžetka na levém kole.... Citovat
Mirrae24 Odesláno 12. listopad 2008 Autor Odesláno 12. listopad 2008 V pátek se bude měnit ..... Za Gometku = je to dobrá náhrada??? Citovat
subin Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 Původně zaslal: Mirrae24 V pátek se bude měnit ..... Za Gometku = je to dobrá náhrada??? Gometku neznám,ale tahle vypadá,že se jen svlékla z osazení,každopádně,je dobře,že jí měníš v co nejkratším čase:) Citovat
vix Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 Už vím proč, je mi vždycky, opáskují P.S.: ještě, že není šmajzlá napříč přes vlnovce Citovat
vix Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 pokračování. Vypadá to, že vazelíny moc nevylítalo - dotlačil bych tam vazošku, dodal stahavací pásku (za 15,- Kč) a ještě třeba chvíli jezdil. Varování: je to můj názor - neviděl jsem všechna fakta: Pokud se budeš řídit mým názorem, neberu za něj zodpovědnost. Citovat
Honza 405 1.8i Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 muzu mit dotazek kdyz se tu resili ty rozvody? mam 406 2,0 HDI a mam najeto 120000km....je uz cas na rozvody co jsem to prestrelil??????? diyk za jakoukoliv odpoved...jsem prvni majitel Citovat
Honza 405 1.8i Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 jo a jeste jsem zapomnel napsat ue mi je delali v 80000km a rikali ze by se zas meli delat pri 120000.... Citovat
destiny Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 Původně zaslal: Mirrae24 Chápu Tě ... Já si sice ještě nevydělávám a taky nevím kolik budu brát, ale vím, že budu ve svém domě a že mám auto, které tu hodnotu alespoň 100 000 kč bude mít i v době, kdy si začnu vydělávat. A až si něco našetřím, střelim ho a pořídím si něco lepšího, pokud možno nového. Když jsem řešil problém, jaké auto si koupit, koukal jsem po něčem, co nemají nafifnění kamarádi (Octávka, Fábia apod...) , co znám, vím, kde je servis - Peugeot byla docela jasná volba, když jsem v ruce držel stopadesáttáců před půl rokem, koukl se na NET a našel 307, viděl ty krásné fotky, musel jsem jí mít, nakonec jsem pána usmlouval na 130 000 kč, což byla docela dobrá koupě, bohužel se mi to vymstilo a mstí do teď, co se servisu týče proplulo tam již cca 15 000 kč - což byli ty nejnutnější věci. Nestěžuji si, ale proto se zde ptám lidí, jak a co by daný problém mohl být, kolik tak vyjde oprava, popřípadě, zda bych to neopravil sám, chci totiž ušetřit, jsou i jiné pohledávky, které by člověk rád měl, tím nemyslím základní potřeby jako jídlo, bydlené, ale třeba oblečení, nový mobil či PC nebo jinou věc, ze které by měl radost. A spoření si není nic špatného - nevím proč kvůli tomu musím být hned magor. Je docela diskutabilní proč mě tak nazýváš aniž by jsi znal celou pravdu a jak se vůbec věci mají?! TO MĚ ZARÁŽÍ NA ČESKÉM NÁRADU! - ta agrese, každej každýho občůra kdy to jen jde. Málokdy se dá napotkání narazit na člověka slušného, uctivého, co chce někomu pomoci. A NET je té agrese plný, stačí napsat o problému, že chci ušetřit ahned jsem MAGOR, no supér! To je potěšující zpráva .... Sorry, ale na to se dá napsat pouze jediné. \"Nepochopil si to, o čem jsem psal\" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.